[A8 D2] Jaką navi dokładaną (na szybę)polecacie.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
[A8 D2] Jaką navi dokładaną (na szybę)polecacie.
Noszę się z zamiarem kupienia navi dokładanej bo ta co mam w aucie to nondx czyli bez użyteczna w naszym pięknym kraju.Macie może jakieś sprawdzone użądzenia które działają w naszych autkach,bo w czoraj testowałem jakiegoś naviroda to niestety kopa straszna gubi sygnał ponoć to wszystko przez podwójne szyby.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, 00:42 przez 123mielony, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Jaką navi dokładaną (na szybę)polecacie.
HTC HD2 + AutoMapa Europa123mielony pisze:(...) Macie może jakieś sprawdzone użądzenia które działają w naszych autkach ...
Urządzenie umieszczone w uchwycie pod szybą czołową bez problemu czyta sygnał GPS - sprawdzone organoleptycznie w moich A8/S8 ;-)
Ja wprawdzie do swojej fabrycznej NaviPlus posiadam płytę z Polską ale zupełnie jej nie używam - AutoMapa Europa jest rewalacyjna i w połączeniu z w/w sprzętem daje zestaw nawigacyjny o niebo lepszy od tych naszych fabrycznych :-P
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- bombowozista
- Forum Audi A8
Ja mam biedronkową AKIRĘ (rozblokowaną) i do tego AutoMapę EU i śmiga jak ta lala - koszt z kartą 4 GB około 250 zł.
Instrukcje do różnych samochodów: http://chomikuj.pl/bombowozista
tel. 500113075
tel. 500113075
- 123mielony
- Super Klubowicz
- bombowozista
- Forum Audi A8
Tak ja mam AKIRĘ ale wejdź na forum
http://www.my-navia.pl/index.php?sid=ef ... 6e4fd60cd4
i poczytaj czy da się ją odblokować bo jeżeli nie to kicha bo w niej będzie napewno wgrana MAPAMAP a najlepsza jest AUTOMAPA
http://www.my-navia.pl/index.php?sid=ef ... 6e4fd60cd4
i poczytaj czy da się ją odblokować bo jeżeli nie to kicha bo w niej będzie napewno wgrana MAPAMAP a najlepsza jest AUTOMAPA
Instrukcje do różnych samochodów: http://chomikuj.pl/bombowozista
tel. 500113075
tel. 500113075
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Kupiłem do samochodów firmowych navi firmy clark i mają wgraną automapę - wszyscy są bardzo zadowoleni , wcześniej mieliśmy goclever to nie bardzo to chodziło dopiero po odblokowaniu i wgraniu automapy było ok. Czyli obojętnie jak firma byle był duży wyświetlacz wgrana automapa .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
Od kilku lat używam garminy, nigdy mnie nie zawiodły, nigdy się nie zawiesi i nigdy nie kazał skręcić pod zakaz nawet na wyspach chorwacji :-) , poleciłem już kilku osobom i one tez już nie chcą słyszeć o innych, mapy łatwo dostępne, obsługa jest maksymalnie prosta, mogę wsiąść narąbany jak szpak na tylny fotel i po imprezie żonka (a blondynka przecież) bez problemu w środku nocy dowiezie mnie gdzie trzeba tzn do domu do dużego pokoju :lol:
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
Ja przychylam się do Garmina - mam, użytkuję i jestem bardzo zadowolony. Zapewne najdokładniejszą mapą jest AutoMapa, ale i tak w Garminie jest nieźle. A jednak uruchamianie AutoMapy na urządzeniach typu palmtop wiąże się z większym ryzykiem ewentualnego zawieszenia się systemu operacyjnego :-P
Garmin to proste (zwłaszcza w obsłudze) urządzenie, dedykowane konkretnemu zadaniu - ma nawigować w pojeździe i tyle (reszta to tylko dodatki, które można mieć w telefonie kom. i zazwyczaj im więcej takich bajerów, tym większe prawdopodobieństwo, że coś tam nam będzie szfankować).
I na pewno warto doinstalować aktualną mapę fotoradarów (przez POI loader'a) :-) Przydaje się, gdy poruszamy się w "obcym" terenie...
Garmin to proste (zwłaszcza w obsłudze) urządzenie, dedykowane konkretnemu zadaniu - ma nawigować w pojeździe i tyle (reszta to tylko dodatki, które można mieć w telefonie kom. i zazwyczaj im więcej takich bajerów, tym większe prawdopodobieństwo, że coś tam nam będzie szfankować).
I na pewno warto doinstalować aktualną mapę fotoradarów (przez POI loader'a) :-) Przydaje się, gdy poruszamy się w "obcym" terenie...
"Jeśli choć raz zasmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić"
Leonardo da Vinci (o AUDI S8...)
Leonardo da Vinci (o AUDI S8...)
- 123mielony
- Super Klubowicz
Panowie zdecydowałem się zaryzykować i kupiłem Nawie z biedronki.Jak do tej pory wszystko gra oczywiście z Auto mapą.Tydzień jeżdzenia po polsce i ani razu nie poprowadziła w kartofle, tak jak niektóre to robią i co najważniejsze dla mnie to nie gubi zasięgu GPS.Jak za 199zł i 4,3" wyświetlacz to może być.
-
- Forum Audi A8
... Panowie kto z Was używa NAVI z zewnętrzną anteną jaki model - bo umnie przetestowałem już 5 NAVI i zawsze gubi sygnał :-(
Audi A8 4.2Q
Audi 80 1.8 CC moja EX !
Audi A6 V6 2.5 TDi
Audi 100 2.5 TDI - moja EX !
http://eurowroc.com/akp/logo/logo2.jpg
Audi 80 1.8 CC moja EX !
Audi A6 V6 2.5 TDi
Audi 100 2.5 TDI - moja EX !
http://eurowroc.com/akp/logo/logo2.jpg