sux256 pisze:Ja dziś umyłem samochód
A gdzie ten samochód?... bo na zdjęciach to widać tylko podwórze i jakieś lustro
Pepek pisze:A co to wszystko ma do rzeczy? Dałeś *** po całości i tyle. Na tej samej zasadzie wpuść ich do firmy i daj sobie zatrzymać DR za brak lamp w aucie w którym masz akurat zrzucony przód do wymiany rozrządu. Przez takie podejście ludzi oni się czują bezkarni. Albo Ty jakoś na nich wrogo działasz.
A samochodu nie mogą odholować jeśli jest możliwość jego zabezpieczenia na miejscu, a dwa masz prawo wezwać własną lawetę i *** im do tego.
A w ogóle kup se rejestrator jazdy i w razie akcji gdzie jesteś faktycznie w 100% niewinny rozkręcaj gównoburze w internetach.
Najważniejsza część twojej wypowiedzi jest na końcu:
"w razie akcji gdzie jesteś faktycznie w 100% niewinny..."
W nocy z soboty na niedzielę złapali mnie na obwodnicy Warszawy... podobno jechałem za szybko i przyznaję, że jest to możliwe. I chociaż obok mnie jechały też inne auta i mogłem się kłócić o wiarygodność dokonanego pomiaru to jednak... cóż mi z tego, że wezwałbym swoją lawetę skoro ta też by mnie kosztowała (Assistance mogłoby nie zadziałać) i dodatkowo wylądowałbym "na dołku" do poniedziałku i dopiero później w sądzie miałbym możliwość udowodnienia swojej niewinności??
W tym wypadku miałem inne plany na wieczór i na niedzielę więc po negocjacjach przyjąłem mandat. I nie jestem z tego zadowolony ale to na pewno było taniej niż "kopać się z koniem"
Jeżeli chodzi o szyby to niestety ale jest podobnie...
jestem tematem wkur...ny ale przyjąłem mandat bo tak było taniej niż "kopać się z koniem"
I na koniec...
Niestety, nie jestem prawnikiem i nikt z mojej rodziny nim nie jest więc jeżeli sam sobie nie radzę to za pomoc prawną muszę zapłacić.
Videorejestrator posiadam, taki patrzący jednocześnie i do przodu i do tyłu ale... nagrania czasem mogą być również dowodem przeciwko mnie więc nie zawsze warto po nie sięgać.
Jeżeli jestem pewien swojej niewinności i wiem, że potrafię to udowodnić to nie waham się iść także do sądu - dzięki temu wygrałem z Policją 4 czy 5 razy, w Sądzie czy też jeszcze w Prokuraturze na etapie przygotowawczym.
Pepek pisze:A żeby było w temacie, zatankowałem za stówkę
A żeby było w temacie to ja zatankowałem do pełna