części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 14 lis 2016, 23:12

Pepek pisze:A co to wszystko ma do rzeczy? Dałeś *** po całości i tyle. Na tej samej zasadzie wpuść ich do firmy i daj sobie zatrzymać DR za brak lamp w aucie w którym masz akurat zrzucony przód do wymiany rozrządu.
Jakby Damian zaczął się stawiać, że niby prywatny teren, nie możecie nic zrobić itd. to by poczekali za stacją i wtedy by konkretnie do..bali z grubej rury. Skończyło by się na lawecie z zerwanymi zderzakami bo jakiś pan Miecio (szofer lory) miałby to głęboko z tyłu.

Mi Damian chodziło o to, że jeżdżąc z czarnymi przednimi szybami dajesz zaproszenie do kontroli. Wszyscy wiemy, że ciemne szybki działają jak czerwona płachta na byka :P

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 15 lis 2016, 01:28

sux256 pisze:Ja dziś umyłem samochód :)
A gdzie ten samochód?... bo na zdjęciach to widać tylko podwórze i jakieś lustro :D
Pepek pisze:A co to wszystko ma do rzeczy? Dałeś *** po całości i tyle. Na tej samej zasadzie wpuść ich do firmy i daj sobie zatrzymać DR za brak lamp w aucie w którym masz akurat zrzucony przód do wymiany rozrządu. Przez takie podejście ludzi oni się czują bezkarni. Albo Ty jakoś na nich wrogo działasz.
A samochodu nie mogą odholować jeśli jest możliwość jego zabezpieczenia na miejscu, a dwa masz prawo wezwać własną lawetę i *** im do tego.
A w ogóle kup se rejestrator jazdy i w razie akcji gdzie jesteś faktycznie w 100% niewinny rozkręcaj gównoburze w internetach.
Najważniejsza część twojej wypowiedzi jest na końcu: "w razie akcji gdzie jesteś faktycznie w 100% niewinny..." :)

W nocy z soboty na niedzielę złapali mnie na obwodnicy Warszawy... podobno jechałem za szybko i przyznaję, że jest to możliwe. I chociaż obok mnie jechały też inne auta i mogłem się kłócić o wiarygodność dokonanego pomiaru to jednak... cóż mi z tego, że wezwałbym swoją lawetę skoro ta też by mnie kosztowała (Assistance mogłoby nie zadziałać) i dodatkowo wylądowałbym "na dołku" do poniedziałku i dopiero później w sądzie miałbym możliwość udowodnienia swojej niewinności??
W tym wypadku miałem inne plany na wieczór i na niedzielę więc po negocjacjach przyjąłem mandat. I nie jestem z tego zadowolony ale to na pewno było taniej niż "kopać się z koniem" :/

Jeżeli chodzi o szyby to niestety ale jest podobnie...
jestem tematem wkur...ny ale przyjąłem mandat bo tak było taniej niż "kopać się z koniem" :/

I na koniec...
Niestety, nie jestem prawnikiem i nikt z mojej rodziny nim nie jest więc jeżeli sam sobie nie radzę to za pomoc prawną muszę zapłacić.
Videorejestrator posiadam, taki patrzący jednocześnie i do przodu i do tyłu ale... nagrania czasem mogą być również dowodem przeciwko mnie więc nie zawsze warto po nie sięgać.
Jeżeli jestem pewien swojej niewinności i wiem, że potrafię to udowodnić to nie waham się iść także do sądu - dzięki temu wygrałem z Policją 4 czy 5 razy, w Sądzie czy też jeszcze w Prokuraturze na etapie przygotowawczym.
Pepek pisze:A żeby było w temacie, zatankowałem za stówkę :]
A żeby było w temacie to ja zatankowałem do pełna <faktycznie>
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

eed
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: eed » 15 lis 2016, 08:50

No to ja was przebijam, umyłem i zatankowałem do pełna :D

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 15 lis 2016, 09:21

Umyłem w weekend ale już brudne a zatankowałem do pełna w sobotę i już pół baku (:
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 15 lis 2016, 22:28

zatankowałem do pełna ;) benzyne i gaz i portfel lzejszy o 150 e <faktycznie>

[ Dodano: 2016-11-15, 22:28 ]
FOSS pisze: Kilka razy usłyszałem wprost - tak, kontrola drogowa dlatego, że poruszam się takim właśnie autem.
I to się dzieje tylko w Polsce :/

Ciekawe poniekąd ale dyskusja nt. szyb i tak mi wystarczy :/
ja w wawie tez kontrole mialem... odpowiedź była normalnie taka sama ... o ui im chodzi z tymi a8?

co do szyb to może piecowo .. zamiast folii

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 16 lis 2016, 22:10

FOSS pisze:(...)Ten samochód działa jak lep na muchy.... patrzą i dostają szału macicy, muszą się przyj...ać bo ich po prostu wewnętrznie aż rozrywa. (...)
Prawda, prawda i jeszcze raz prawda. Szukasz człowieku auta wygodnego, bezpiecznego dla Ciebie i Twojej rodziny i nie wyróżniającego się, a tu taki zonk. Jak byś nie kombinował, nie schowasz się. Ja już się nauczyłem, że nie ma dyskusji, lepiej jechać przepisowo, bo przed Tobą puszczą 5 jadących szybciej, a Ciebie zatrzymają za przekroczenie. Magia auta czy jakoś tak. Pozostaje albo zmienić, albo się przyzwyczaić.
FOSS pisze:(...)A że już kilka razy wygrałem z nimi w sądzie to pewnie tym bardziej mają ochotę mi dowalić... za cokolwiek ale żeby pokazać kto tu jest panem./
Skąd ja to znam. W sądzie adwokat drugiej strony powiedział mi coś w tym stylu: "Jechał pan drogim dużym autem z dużym silnikiem więc na pewno jechał pan bardzo szybko". Odpowiedziałem coś w tym stylu: "Mam w domu dobre noże kuchenne a w garażu siekierę, więc ostatnie morderstwo też pan mi przypisze? A gwałt także - za posiadanie akcesoriów przy sobie?". Mina sędziny bezcenna.

Uzupełniłem płyn do spryskiwaczy ;-)
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
Pepek
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: S8 D5
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Przemek

Post autor: Pepek » 16 lis 2016, 22:51

Dlatego trzeba było zostać przy D2. Pomyślą wtedy: łooo paaanie ale bieda, to jeszcze jeździ? Ewentualnie, że starą setą jedzie jakiś cygan z dywanami i lepiej nie prowokować lokalnych zamieszek :)
Pospawałem osłony tarcz hamulcowych ;)
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 16 lis 2016, 22:59

obniżyłem A8 no ale nie do końca jak bym chciał... bo nie podjade do mnie na miescie do domu

już <bezradny> tre ryjkiem

jak Damian powiedział kompem nie ma co na 20 liczyć ale z łacznikami to juz inna bajka

ciekawe ile można zejsc zeby wciaz trym comfort działał to znaczy unosiło sie auto do góry <hmm>

sux256
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: sux256 » 17 lis 2016, 15:07

Tak to już jest z mentalnością policji w tym kraju. Jedziesz Fiatem Multiplą, zatrzymują do kontroli to można coś jeszcze ugadać "Panie ja pieniędzy nie mam", ale jadąc A8 z motroem 3l+ nie idzie już nic ugrać.

Ja wczoraj zmieniłem wahacze, drążki i końcówki kierownicze z prawej strony. Dziś sie zabieram za drugą :)

Pczester
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Pczester » 17 lis 2016, 17:06

Dlatego ja dzisiaj jadąc z sąsiedniego miasta do domu widząc że policja minęła mnie i zawraca, wcisnąłem pedał do podłogi :-D i tyle mnie widzieli.... Zresztą już nie pierwszy raz.

Założyłem dystanse 20mm tył i 10mm przód.

matii000
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: matii000 » 17 lis 2016, 19:52

U mnie dzisiaj wpadły nowe moduły zapłonowe firmy HUCO na licencji BOSCH, do abz'ta od michała

emilus143
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: emilus143 » 17 lis 2016, 19:57

Jaki koszt modułów? Jaki miałeś powód ich zmiany? Poprawiło się coś?
I`m the LPG master

matii000
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: matii000 » 17 lis 2016, 20:13

Koszt modułów to około 170zł sztuka, wyskakuje ci kontrolka CAT i silnik pracuje jak subaru na 7miu cylindrach

smakosz000
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: smakosz000 » 17 lis 2016, 21:36

sux256 pisze:Tak to już jest z mentalnością policji w tym kraju. Jedziesz Fiatem Multiplą, zatrzymują do kontroli to można coś jeszcze ugadać "Panie ja pieniędzy nie mam", ale jadąc A8 z motroem 3l+ nie idzie już nic ugrać

Czasami idzie coś ugrać ja z 300 na 50zł do ręki heh <chura>

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 18 lis 2016, 00:06

matii000 pisze:wpadły nowe moduły zapłonowe firmy HUCO
HUCO to badziew

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl