Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Opinie warsztatów co do wymiany oleju w skrzyni

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Chris
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Chris » 30 sty 2017, 20:08

Z takim przebiegiem może i nie, ale ze szczęściem do awarii to już tak. ;)
Pewnie się skuszę w końcu na wymianę, ale muszę znaleźć kogoś, kto się tego podejmie bez niesmaku w głosie. :)

Póki co, to ja mam niesmak po kontakcie z tymi dwoma warsztatami.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 30 sty 2017, 20:28

Zglos sie do kolegi Preston81. On w Poznaniu robil swoja skrzynie i jest zadowolony z uslug tamtejszej firmy. Olej tez mu wymieniali.
to nie jest zwykły napęd...to

Chris
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Chris » 31 sty 2017, 07:12

Czytałem opinie o tej firmie, w której robił Preston i jest sporo niepochlebnych.
Zresztą, On sam też chyba miał tam jakieś nieprzyjemności.

Także, jednak podziękuję...

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 31 sty 2017, 10:59

Chris pisze:Zresztą, On sam też chyba miał tam jakieś nieprzyjemności.
tak a jakie nieprzyjemnosci mialem bo ja nic o takich nie wiem wiec jasniej prosze :)

a z firmy u której robilem asb tj Trio Moto w Kobylnicy pod Poznaniem jestem zadowolony nawet po gwarancji mnie nie olali , nie zostawilem tam jakiejs chorej kwoty a skrzynia chodzi pieknie , olej zmienialem 3x ba mogłem mieć swoj olej, filtry nie jak u innych ze nie bo nie ! bez łaski miałem rok gwarancji bez limitu kilometrów. Jak dla mnie możecie naprawiac swoje skrzynie nawet na księżycu :) co do opinii fakt sa tez niepochlebne ale nie spotkalem firmy z samymi pozytywami no chyba ze takie firmy strasza swoich klientów sądami i tp za niepochlebne opinie do wystawiania ktorych ów klienci maja prawo moim zdaniem , przed szybkim skreśleniem firmy podjechalbym chociaz jak bym mial blisko i ocenil co i jak ba moze sie trafia klienci z ktorymi bedzie mozna pogadac i sie czegos dowiedziec

pozdrawiam
bądź sobą, wariatów też lubią

Chris
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Chris » 31 sty 2017, 11:52

Ok, może nie tyle "niezadowolony" co nie zmienia faktu, że chyba z jakąś rekalamacją na naprawę do nich jechałeś.

Owszem, że większość firm ma jakieś negatywne komentarze, ale Trio ma jednak ponadprzeciętnie.

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 31 sty 2017, 11:58

Pamiętaj, że Internet o ile bywa pomocny jeśli korzysta się w odpowiedni sposób to może też być bardzo zdradliwy w chwili jak ktoś chce się zemścić i uprzykrzyć życie. Najlepiej zapytać osób, które miały z nimi styczność. Okaże się, że jest negatywna opinia pomimo, że wszyscy powiedzą, że było OK. A powód jest prosty. Zdarzyła się wpadka i ktoś obsmarował gdzie popadnie :P

Nie tłumaczę ich ale nie warto ślepo wierzyć jednemu tylko źródłu informacji. Preston twierdzi, że jednak pomogli i nawet po gwarancji. A więc już masz dwie sprzeczne informacje :)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 31 sty 2017, 22:37

gwara skonczyla mi sie w pazdzierniku narzekalem na blad asb choc skrzynia chodzila jak malina darli skrzynie 3x wymienili 3x konwerter plyty sterujace i zaworki - gdzies tu opisywlaem co i jak uparlem sie na konwerter zf i wymieniono mi to po zerowych kosztach po gwarancji , gware mialem do pazdziernika a w lutym wymieniali konwerter olej i filtry ja jestem zadowolony kto inny moze ma inne zdanie ale ja zlego slowa powiedziec nie moge bo zrobili wszystko bym byl zadowolony , mysle ze jak tu chris chce zmieniac olej to musi sobie zdawac sprawe z nastepstw jakie moga go spotkac ale nie powinno byc problemu z wykonaniem takiej uslugi bo klient tak chce i liczy sie z nastepstwami jakie moga go spotkac :) tyle w temacie kolejna asb tez dam do nich , ba w miedzyczasie wymienilem przekladnie w mojej a3 u nich tez jestem zadowolony
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
Anepu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Anepu » 21 lut 2017, 17:50

Ja tydzień temu zrobiłem statyczną wymianę oleju, mam już nalatane prawie 200 tys. i odczuwałem lekkie szarpnięcia a na sporcie od czasu do czasu potrafiło przeciągać.
Po zalaniu oleju okazało się, że już brakowało 2,5 L teraz czuję dużą różnicę wszystko płynnie działa może mi się wydaje, ale jak by samochód zrobił się żwawszy podczas przyspieszania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”