Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

Opinie warsztatów co do wymiany oleju w skrzyni

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Chris
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Chris » 30 sty 2017, 20:08

Z takim przebiegiem może i nie, ale ze szczęściem do awarii to już tak. ;)
Pewnie się skuszę w końcu na wymianę, ale muszę znaleźć kogoś, kto się tego podejmie bez niesmaku w głosie. :)

Póki co, to ja mam niesmak po kontakcie z tymi dwoma warsztatami.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 30 sty 2017, 20:28

Zglos sie do kolegi Preston81. On w Poznaniu robil swoja skrzynie i jest zadowolony z uslug tamtejszej firmy. Olej tez mu wymieniali.
to nie jest zwykły napęd...to

Chris
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Chris » 31 sty 2017, 07:12

Czytałem opinie o tej firmie, w której robił Preston i jest sporo niepochlebnych.
Zresztą, On sam też chyba miał tam jakieś nieprzyjemności.

Także, jednak podziękuję...

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 31 sty 2017, 10:59

Chris pisze:Zresztą, On sam też chyba miał tam jakieś nieprzyjemności.
tak a jakie nieprzyjemnosci mialem bo ja nic o takich nie wiem wiec jasniej prosze :)

a z firmy u której robilem asb tj Trio Moto w Kobylnicy pod Poznaniem jestem zadowolony nawet po gwarancji mnie nie olali , nie zostawilem tam jakiejs chorej kwoty a skrzynia chodzi pieknie , olej zmienialem 3x ba mogłem mieć swoj olej, filtry nie jak u innych ze nie bo nie ! bez łaski miałem rok gwarancji bez limitu kilometrów. Jak dla mnie możecie naprawiac swoje skrzynie nawet na księżycu :) co do opinii fakt sa tez niepochlebne ale nie spotkalem firmy z samymi pozytywami no chyba ze takie firmy strasza swoich klientów sądami i tp za niepochlebne opinie do wystawiania ktorych ów klienci maja prawo moim zdaniem , przed szybkim skreśleniem firmy podjechalbym chociaz jak bym mial blisko i ocenil co i jak ba moze sie trafia klienci z ktorymi bedzie mozna pogadac i sie czegos dowiedziec

pozdrawiam
bądź sobą, wariatów też lubią

Chris
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Chris » 31 sty 2017, 11:52

Ok, może nie tyle "niezadowolony" co nie zmienia faktu, że chyba z jakąś rekalamacją na naprawę do nich jechałeś.

Owszem, że większość firm ma jakieś negatywne komentarze, ale Trio ma jednak ponadprzeciętnie.

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 31 sty 2017, 11:58

Pamiętaj, że Internet o ile bywa pomocny jeśli korzysta się w odpowiedni sposób to może też być bardzo zdradliwy w chwili jak ktoś chce się zemścić i uprzykrzyć życie. Najlepiej zapytać osób, które miały z nimi styczność. Okaże się, że jest negatywna opinia pomimo, że wszyscy powiedzą, że było OK. A powód jest prosty. Zdarzyła się wpadka i ktoś obsmarował gdzie popadnie :P

Nie tłumaczę ich ale nie warto ślepo wierzyć jednemu tylko źródłu informacji. Preston twierdzi, że jednak pomogli i nawet po gwarancji. A więc już masz dwie sprzeczne informacje :)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 31 sty 2017, 22:37

gwara skonczyla mi sie w pazdzierniku narzekalem na blad asb choc skrzynia chodzila jak malina darli skrzynie 3x wymienili 3x konwerter plyty sterujace i zaworki - gdzies tu opisywlaem co i jak uparlem sie na konwerter zf i wymieniono mi to po zerowych kosztach po gwarancji , gware mialem do pazdziernika a w lutym wymieniali konwerter olej i filtry ja jestem zadowolony kto inny moze ma inne zdanie ale ja zlego slowa powiedziec nie moge bo zrobili wszystko bym byl zadowolony , mysle ze jak tu chris chce zmieniac olej to musi sobie zdawac sprawe z nastepstw jakie moga go spotkac ale nie powinno byc problemu z wykonaniem takiej uslugi bo klient tak chce i liczy sie z nastepstwami jakie moga go spotkac :) tyle w temacie kolejna asb tez dam do nich , ba w miedzyczasie wymienilem przekladnie w mojej a3 u nich tez jestem zadowolony
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
Anepu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Anepu » 21 lut 2017, 17:50

Ja tydzień temu zrobiłem statyczną wymianę oleju, mam już nalatane prawie 200 tys. i odczuwałem lekkie szarpnięcia a na sporcie od czasu do czasu potrafiło przeciągać.
Po zalaniu oleju okazało się, że już brakowało 2,5 L teraz czuję dużą różnicę wszystko płynnie działa może mi się wydaje, ale jak by samochód zrobił się żwawszy podczas przyspieszania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl