danishow pisze:No mam coś z tymi felgami, to jak z dystansami ...kolekcjonuje, obecnie cztery komplety felg ale dwa pójdą na sprzedaż.
Znam tą "chorobę"
Kiedyś też miałem kilka różnych kompletów ale część sprzedałem a część pomogli mi się pozbyć złodzieje co sobie bez mojego przyzwolenia przygarnęli.
Ale prawdziwy sentyment mam do klasycznych Multispoke.
Swój pierwszy komplet mam już prawie 10 lat i po gruntownym odświeżeniu ma znowu u mnie honorowe miejsce w garażu.
A w tzw. międzyczasie przewinęło mi się przez ręce już kilkanaście innych kompletów Multispoke'ów i teraz znowuż mam jeden ponadprogramowy
Na zimę nabyłem drogą kupna jakieś 19-tki... i niby fajne są ale chyba po zimie też pójdą na sprzedaż... bo na setup zimowy mam jednak inny pomysł.
A z dystansami to już mi trochę przeszło...
kiedyś miałem chyba z 10 różnych kompletów ale trochę wysprzedałem to teraz mam "tylko" 4-5
danishow pisze:Opony pewnie standard 255/35 R20 bo w sumie chyba najtańszy rozmiar z możliwych bo według specyfikacji producenta mogę założyć: 245/35, 245/40, 255/35, 275/35 i 285/30.
Nie wiem jak tobie się to podoba ale jak na 9,5" założysz 255/35 to będzie wyraźny naciąg a koło siłą rzeczy lekko siądzie i będzie niższe niż fabryczne.
danishow pisze:Szkoda, że w środku czarny mat, wolałbym np. złote ...może przemaluję?
To takie "murzyńskie" klimaty?