![]() |
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] czy pokrywy zaworowe od D3 bedą pasować do D2
- Preston81
- Super Klubowicz
[D2 FL ALL ] czy pokrywy zaworowe od D3 bedą pasować do D2
witam chciałem zapytać czy mozliwe jest założenie pokryw zaworowych od silnika a8 d3 do silnika z d2- AQF i AQH , czy możliwe jest że te elementy pasują p&p ??
[ Dodano: 2017-11-21, 22:08 ]
ktos cos wie?
[ Dodano: 2017-11-21, 22:08 ]
ktos cos wie?
bądź sobą, wariatów też lubią
- FOSS
- Super Klubowicz
Ja nie próbowałem ale uszczelka dekla jest identyczna dla obu dekli więc jest prawdopodobne, że da się założyć ten od D3 do D2.
Do tego cewki od D3 i już będzie new design
Do tego cewki od D3 i już będzie new design

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- CINEK
- Super Klubowicz
- Preston81
- Super Klubowicz
nie trzeba kupowac zadnych adapterkow , ja chce kupic same dekle jesli pasuja ... Foss mozesz sprawdzic to masz tam jakies d2 zwloki z s8 i masz dekle z d3
(kupowales ostatnio) mozesz looknac ?
jeszcze zapytam jakie uszczelki dac po d dekle z gory mowie ze nie chce gassler'a oraz reinz'a jest cos jeszcze na rynku?

jeszcze zapytam jakie uszczelki dac po d dekle z gory mowie ze nie chce gassler'a oraz reinz'a jest cos jeszcze na rynku?
- FOSS
- Super Klubowicz
Nie mogępreston81 pisze:Foss mozesz sprawdzic to masz tam jakies d2 zwloki z s8 i masz dekle z d3(kupowales ostatnio) mozesz looknac ?

A szczerze to nie mogę bo wprawdzie silnik AVP mam jakiś na palecie ale dekli które rzekomo kupowałem jeszcze nie mam. Rozmawialiśmy z kolegą, że zrobimy niedługo jakiegoś spota w Warszawie i przy okazji wymienimy się fantami, graty za bilety NBP

Także w tej chwili nie mam i na tą chwilę nie rozbieram, żadnego BFM więc nie mam żadnego luźnego dekla.
Ale, jak już wspominałem wcześniej, uszczelka pod dekiel jest identyczna dla D2 i D3 więc podejrzewam, że dekle da się założyć zamiennie.
Ja używam Reinz, a jak nie to OE ASO.preston81 pisze:jeszcze zapytam jakie uszczelki dac po d dekle z gory mowie ze nie chce gassler'a oraz reinz'a jest cos jeszcze na rynku?
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
- Preston81
- Super Klubowicz
- FOSS
- Super Klubowicz
Zgodnie z wytycznymi producenta. Ogólnie to żadnego silikonu, nigdy.preston81 pisze:a dajesz silikonu czy nie ?
Jest tylko 5 punktów na które nanosi się dosłownie kropkę silikonu i nic więcej.
Tak jak napisałem wcześniej - nie mam w tej chwili zdemontowanych dekli z D3 aby móc je położyć obok siebie i porównać.preston81 pisze:chodzi mi o to tez bys przyrównał te dekle względem siebie tj czy będzie 1 od 2 wyzszy ? bo cewki d3 ma znacznie dluzsze
Mam kilka D3 na parkingu ale na razie w żadnej nie zdejmuję dekli a dekle które zamówiłem u kolegi raftor są zamówione ale jeszcze ich nie odebrałem bo tak też się umówiliśmy.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
- Preston81
- Super Klubowicz
jak bys sie rozmyslil z ich zakupu to ja je wezme 
masło maślane czyli dajesz silikonu
ja mialem zakladane bez i po roku zaczyna mi zawsze z lewej strony przeciekac.... poci sie, na leb dostaje z tym .... jak mozesz sie poddzielic informacja gdzie i ile dajesz tego silikonu tym razem chcialbym sobie to sam zrobic i w S i w A8 btw jaki silikon jesli juz trzeba go uzyc? i jak u ciebie dlugo takie uszczelnienie wytrzymuje chyba ze to normalne ze rok czy tez +/- 30-35k km i kupa

FOSS pisze:Zgodnie z wytycznymi producenta. Ogólnie to żadnego silikonu, nigdy.
Jest tylko 5 punktów na które nanosi się dosłownie kropkę silikonu i nic więcej.
masło maślane czyli dajesz silikonu

ja mialem zakladane bez i po roku zaczyna mi zawsze z lewej strony przeciekac.... poci sie, na leb dostaje z tym .... jak mozesz sie poddzielic informacja gdzie i ile dajesz tego silikonu tym razem chcialbym sobie to sam zrobic i w S i w A8 btw jaki silikon jesli juz trzeba go uzyc? i jak u ciebie dlugo takie uszczelnienie wytrzymuje chyba ze to normalne ze rok czy tez +/- 30-35k km i kupa
- FOSS
- Super Klubowicz
Weź... bo do ciebie pojadępreston81 pisze:masło maślane czyli dajesz silikonu![]()

Tak jak pisałem wcześniej, 1 kroplę.preston81 pisze:jak mozesz sie poddzielic informacja gdzie i ile dajesz tego silikonu
5 punków uszczelki - 4 narożniki tam gdzie uszczelka ma zagięcie oraz 1 przy nastawniku
Jak weźmiesz uszczelkę do ręki to nawet zobaczysz te punkty.
Żadnego smarowania uszczelki po całości, po połowie, z tyłu, z boku i z podskoku

Ja używam Reinz'a.preston81 pisze:btw jaki silikon jesli juz trzeba go uzyc?
Nie wiem, nie prowadziłem w tym zakresie badań ale... przez te kilka lat co się tym zajmuję to miałem jedno auto gdzie musiałem po sobie poprawiać.preston81 pisze:jak u ciebie dlugo takie uszczelnienie wytrzymuje chyba ze to normalne ze rok czy tez +/- 30-35k km i kupa
Wróciło zresztą dosyć szybko więc winę zwalam raczej tylko na mój błąd w sztuce.
Poirytowany sytuacją zamówiłem wszystkie uszczelnienia nowe w ASO i zrobiłem to ponownie w ramach gwarancji.
Na razie nie wróciło.
Poza tym jednym inne chyba nie ciekną bo nikt nie zgłaszał.
Zresztą u siebie też kilka razy rwałem te dekle jak się bawiłem w ostre wałki rozrządu - nic nie cieknie.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-