![]() |
![]() |
![]() |
[D3 ALL ] geometria ustawienie kogo polecacie?
-
- Super Klubowicz
[D3 ALL ] geometria ustawienie kogo polecacie?
Witam. Jak w temacie.
Wczoraj stuknąłem tylnym prawym kołem w krawężnik. Przestawiła się kierownica i wyłączył ESP. Byłem dziś u chłopaków koło domu i u mojego mechanika. Wahacz i amor wydaje się być prosty. Możliwe, że felga się skrzywiła. Ale nie mimo szczerych chęci nie ustawią geometrii. Nie mają doświadczenia z A Q. I wolą nic nie kombinować. Proszę o namiary na mechanika który rzetelnie ogarnia temat. Linia Sochaczew-Warszawa.
Pozdrawiam 8-)
Wczoraj stuknąłem tylnym prawym kołem w krawężnik. Przestawiła się kierownica i wyłączył ESP. Byłem dziś u chłopaków koło domu i u mojego mechanika. Wahacz i amor wydaje się być prosty. Możliwe, że felga się skrzywiła. Ale nie mimo szczerych chęci nie ustawią geometrii. Nie mają doświadczenia z A Q. I wolą nic nie kombinować. Proszę o namiary na mechanika który rzetelnie ogarnia temat. Linia Sochaczew-Warszawa.
Pozdrawiam 8-)
- Rafelek
- Forum Audi A8
- baranina24vip
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Właśnie jestem w warsztacie w Ursusie po sąsiedzku z Mirkiem z Mids... Właśnie chodzą wokoło ze spuszczonymi głowami.
Rozmawiałem z Damianem i mówił min o twojej Rafał zbieżności. Żenada, ręce opadają. Oczywiście kasy tobie nie zwrócą?
Jest wstępna diagnoza jw. Nie widać krzywizny wahacza czy amora. A to mnie najbardziej martwiło. Koło można regulować w pewnym zakresie. Zobaczą na wyważarce czy jest ok. Na zapasie mam identyczne. Podjęli się geometrii mam czekać do 1,5 h.
Będę pisał jeszcze.
8-)
Rozmawiałem z Damianem i mówił min o twojej Rafał zbieżności. Żenada, ręce opadają. Oczywiście kasy tobie nie zwrócą?
Jest wstępna diagnoza jw. Nie widać krzywizny wahacza czy amora. A to mnie najbardziej martwiło. Koło można regulować w pewnym zakresie. Zobaczą na wyważarce czy jest ok. Na zapasie mam identyczne. Podjęli się geometrii mam czekać do 1,5 h.
Będę pisał jeszcze.
8-)
Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 12:29 przez bunga bunga, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
Wierze. Damian tu robił, nie narzeka. Zobaczymy. Wezmę rach i najwyżej wrócę z reklamacją. I tak miałem najbliżej i najszybciej domu. Drugie auto tez w warsztacie. Stuki w zawieszeniu. Miało być na dziś rano, a będzie może na jutro wieczór. A moja w mieście przy tej pogodzie to nie jest najekonomiczniejsza. Zawsze na początku tygodnia mam młyn.
[ Dodano: 2012-01-30, 16:13 ]
No i jednak na podnośnik. Mechanik musi posprawdzać.
[ Dodano: 2012-01-31, 17:50 ]
Poprawcie mnie jak się mylę. Do ustawienia zbieżności w samochodach 4x4 powinno być inne stanowisko. Inne urządzenia bardziej rozbudowane. Czy wystarczą te same urządzenia tylko inny program?n Jak to jest? I gdzie w w-wie można faktycznie rzetelnie to zrobić w Q?
[ Dodano: 2012-01-30, 16:13 ]
No i jednak na podnośnik. Mechanik musi posprawdzać.
[ Dodano: 2012-01-31, 17:50 ]
Poprawcie mnie jak się mylę. Do ustawienia zbieżności w samochodach 4x4 powinno być inne stanowisko. Inne urządzenia bardziej rozbudowane. Czy wystarczą te same urządzenia tylko inny program?n Jak to jest? I gdzie w w-wie można faktycznie rzetelnie to zrobić w Q?
-
- Forum Audi A8
Do samej geometrii nie potrzebujesz jakichś innych, bardziej skomplikowanych urządzeń. Potrzebujesz człowieka z ogromnym doświadczeniem, który z takimi samochodami obcował i wie jak zrobić poprawne ustawienia. Mam takiego człowieka w Jawczycach, kilometr, może dwa za Broniszami jadąc w stronę Warszawy. Jeżeli nadal potrzebujesz pomocy w tej sprawie daj znać na priv.
Pozdrawiam,
L.
L.
- FOSS
- Super Klubowicz
Mówisz o Tomku J.?... naprzeciwko stacji??lookier pisze:Mam takiego człowieka w Jawczycach, kilometr, może dwa za Broniszami jadąc w stronę Warszawy. Jeżeli nadal potrzebujesz pomocy w tej sprawie daj znać na priv.
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Super Klubowicz
- mkbewe
- Super Klubowicz
- pebo
- Super Klubowicz
Z tego co wiem, to parametry tolerancji są niższe, czyli ustawia się bardziej dokładnie. Zawieszenie jest wielowahaczowe a auto należy raczej do tych szybszych.mkbewe pisze:a co jesta takiego specygicznego w geometri A8D3 a innymi autami ???lookier pisze:Potrzebujesz człowieka z ogromnym doświadczeniem, który z takimi samochodami obcował i wie jak zrobić poprawne ustawienia.
Pytam z czystej ciekawości bo myślę po wrzuceniu zimówek też się wybrać
Bądź dobry jak chleb.
- drago_o
- Super Klubowicz
Wystarczy pojechać na Huntera 3D. Nie musi potrafić bo program mu wszystko powie co ma po kolei robić 

Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG