[D3 ALL ] geometria ustawienie kogo polecacie?
-
- Super Klubowicz
[D3 ALL ] geometria ustawienie kogo polecacie?
Witam. Jak w temacie.
Wczoraj stuknąłem tylnym prawym kołem w krawężnik. Przestawiła się kierownica i wyłączył ESP. Byłem dziś u chłopaków koło domu i u mojego mechanika. Wahacz i amor wydaje się być prosty. Możliwe, że felga się skrzywiła. Ale nie mimo szczerych chęci nie ustawią geometrii. Nie mają doświadczenia z A Q. I wolą nic nie kombinować. Proszę o namiary na mechanika który rzetelnie ogarnia temat. Linia Sochaczew-Warszawa.
Pozdrawiam 8-)
Wczoraj stuknąłem tylnym prawym kołem w krawężnik. Przestawiła się kierownica i wyłączył ESP. Byłem dziś u chłopaków koło domu i u mojego mechanika. Wahacz i amor wydaje się być prosty. Możliwe, że felga się skrzywiła. Ale nie mimo szczerych chęci nie ustawią geometrii. Nie mają doświadczenia z A Q. I wolą nic nie kombinować. Proszę o namiary na mechanika który rzetelnie ogarnia temat. Linia Sochaczew-Warszawa.
Pozdrawiam 8-)
- baranina24vip
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Właśnie jestem w warsztacie w Ursusie po sąsiedzku z Mirkiem z Mids... Właśnie chodzą wokoło ze spuszczonymi głowami.
Rozmawiałem z Damianem i mówił min o twojej Rafał zbieżności. Żenada, ręce opadają. Oczywiście kasy tobie nie zwrócą?
Jest wstępna diagnoza jw. Nie widać krzywizny wahacza czy amora. A to mnie najbardziej martwiło. Koło można regulować w pewnym zakresie. Zobaczą na wyważarce czy jest ok. Na zapasie mam identyczne. Podjęli się geometrii mam czekać do 1,5 h.
Będę pisał jeszcze.
8-)
Rozmawiałem z Damianem i mówił min o twojej Rafał zbieżności. Żenada, ręce opadają. Oczywiście kasy tobie nie zwrócą?
Jest wstępna diagnoza jw. Nie widać krzywizny wahacza czy amora. A to mnie najbardziej martwiło. Koło można regulować w pewnym zakresie. Zobaczą na wyważarce czy jest ok. Na zapasie mam identyczne. Podjęli się geometrii mam czekać do 1,5 h.
Będę pisał jeszcze.
8-)
Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 12:29 przez bunga bunga, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
Wierze. Damian tu robił, nie narzeka. Zobaczymy. Wezmę rach i najwyżej wrócę z reklamacją. I tak miałem najbliżej i najszybciej domu. Drugie auto tez w warsztacie. Stuki w zawieszeniu. Miało być na dziś rano, a będzie może na jutro wieczór. A moja w mieście przy tej pogodzie to nie jest najekonomiczniejsza. Zawsze na początku tygodnia mam młyn.
[ Dodano: 2012-01-30, 16:13 ]
No i jednak na podnośnik. Mechanik musi posprawdzać.
[ Dodano: 2012-01-31, 17:50 ]
Poprawcie mnie jak się mylę. Do ustawienia zbieżności w samochodach 4x4 powinno być inne stanowisko. Inne urządzenia bardziej rozbudowane. Czy wystarczą te same urządzenia tylko inny program?n Jak to jest? I gdzie w w-wie można faktycznie rzetelnie to zrobić w Q?
[ Dodano: 2012-01-30, 16:13 ]
No i jednak na podnośnik. Mechanik musi posprawdzać.
[ Dodano: 2012-01-31, 17:50 ]
Poprawcie mnie jak się mylę. Do ustawienia zbieżności w samochodach 4x4 powinno być inne stanowisko. Inne urządzenia bardziej rozbudowane. Czy wystarczą te same urządzenia tylko inny program?n Jak to jest? I gdzie w w-wie można faktycznie rzetelnie to zrobić w Q?
Do samej geometrii nie potrzebujesz jakichś innych, bardziej skomplikowanych urządzeń. Potrzebujesz człowieka z ogromnym doświadczeniem, który z takimi samochodami obcował i wie jak zrobić poprawne ustawienia. Mam takiego człowieka w Jawczycach, kilometr, może dwa za Broniszami jadąc w stronę Warszawy. Jeżeli nadal potrzebujesz pomocy w tej sprawie daj znać na priv.
Pozdrawiam,
L.
L.
Mówisz o Tomku J.?... naprzeciwko stacji??lookier pisze:Mam takiego człowieka w Jawczycach, kilometr, może dwa za Broniszami jadąc w stronę Warszawy. Jeżeli nadal potrzebujesz pomocy w tej sprawie daj znać na priv.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Z tego co wiem, to parametry tolerancji są niższe, czyli ustawia się bardziej dokładnie. Zawieszenie jest wielowahaczowe a auto należy raczej do tych szybszych.mkbewe pisze:a co jesta takiego specygicznego w geometri A8D3 a innymi autami ???lookier pisze:Potrzebujesz człowieka z ogromnym doświadczeniem, który z takimi samochodami obcował i wie jak zrobić poprawne ustawienia.
Pytam z czystej ciekawości bo myślę po wrzuceniu zimówek też się wybrać
Bądź dobry jak chleb.
Wystarczy pojechać na Huntera 3D. Nie musi potrafić bo program mu wszystko powie co ma po kolei robić
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG