Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

Kolor Havana A8 D4 opinie

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Motostacja

Kolor Havana A8 D4 opinie

Post autor: Motostacja » 18 sty 2018, 19:13

Witam,

dostałem info o aucie: kolor lakieru- Havana black, kolor wnętrza-Balao

Wnętrze znam.

Ale co powiecie o kolorze lakieru? Podobno mieni się na brązowo ? Fajne to ? Nie widziałem na żywo, jestem fanem raczej głębokiej czerni.

Jakie jest wasze zdanie ? Ktoś na forum chyba ma D4 z takiem lakierem.

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 18 sty 2018, 19:29

Obrazek

Obrazek
Black Cars Matters

Motostacja

Post autor: Motostacja » 18 sty 2018, 19:44

dice111,

No sam nie wiem, jakiś dziwny, a jak to na żywo wygląda może wiesz własne odczucia? Ładnie brzydko, nijak, ciekawie <bezradny> Ja wszystkie jakie oglądałem do tej pory to raczej cos na wzór Z9 lub W9

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator

Post autor: dice111 » 18 sty 2018, 19:48

No nie jest to czarne jak smoła, z resztą nigdy VAG takiego koloru nie miał, był bodajże w palecie BMW.
Jak chcesz zwykła czerń to nie może to być metalik ani perła. Zwykły mam u siebie a jest to: Y9B Brilliantschwarz
Black Cars Matters

pb41ns
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pb41ns » 18 sty 2018, 19:52

Taki kolor na nowym Q7 jest, widziałem w słońcu i jak dla mnie nawet ciekawy odcień na pewno nie taki pospolity
Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz....

Motostacja

Post autor: Motostacja » 18 sty 2018, 19:57

tu nie wygląda źle.

No ja wiem że Audi takiej smoły typowo to nie robi, do tej pory miałem 2x D3 w kolorze Z9 to taki w słońcu jakby grafit to samo mam w audi C7, podoba mi sie choć jak cos trzeba było w D3 przelakierować to nie było łatwo dobrać odcień.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 19 sty 2018, 21:36

dice111 pisze:No nie jest to czarne jak smoła, z resztą nigdy VAG takiego koloru nie miał, był bodajże w palecie BMW.
No w całej grupie VW to wydaje mi się że był zwykły czarny, nie metalik, nie perłowy, czarny zwykły.
W Golfie był chyba taki czarny jak smoła ;)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator

Post autor: dice111 » 19 sty 2018, 21:46

Tak, Y9B Brilliantschwarz, o kórym pisałem wyżej, ale to i tak jest czerń taka se, w porównaniu do Bawarek, gdzie głębia jest większa.
Black Cars Matters

Dymian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Dymian » 23 sty 2018, 12:31

FOSS pisze:
dice111 pisze:No nie jest to czarne jak smoła, z resztą nigdy VAG takiego koloru nie miał, był bodajże w palecie BMW.
No w całej grupie VW to wydaje mi się że był zwykły czarny, nie metalik, nie perłowy, czarny zwykły.
W Golfie był chyba taki czarny jak smoła ;)
L041

Awatar użytkownika
panton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: panton » 23 sty 2018, 13:04

dice111 pisze:No nie jest to czarne jak smoła, z resztą nigdy VAG takiego koloru nie miał
a LZ9Y to jaki jest? a Y9B ? <hmm>

dice111 ciekawe opinie wypisujesz :)

raftor, jedź do salonu i obejrzyj nawet na innym modelu ten kolor - w mojej opinii wygląda bardzo ciekawie... a zdjęciami zupełnie się nie kieruj bo wszystko zależy od tego czym było robione, w jakim oświetleniu, pod jakim kontem... wychodzą najróżniejsze odcienie zupełnie przekłamując to co widać w realu

moim skromnym zdaniem ten kolor + środek BALAO = <okok>

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator

Post autor: dice111 » 23 sty 2018, 17:27

panton pisze:
dice111 pisze:No nie jest to czarne jak smoła, z resztą nigdy VAG takiego koloru nie miał
Pierwszy to Phantomschwarz, perła, drugi zwykły. Perła ani metalik nigdy głębi zwykłego mieć nie będą, tak samo jak czarny czarnemu nie równy i to mi chodzi (czyli takie Vantablack ;0 do którego bliżej BMW niż Audi)
Black Cars Matters

Unseen
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Unseen » 23 sty 2018, 18:24

Ja mialam Havana Black. Wlasny wybor, ktorego nie lubilam. Ale nie za odcien brazu, tylko za to, ze to byl czarny i wygladal syfnie praktycznie caly czas. Jak nie masz nic przeciwko czarnemu, to nie ma problemu. Ten kolor ma lekko brazowy odcien tylko w silnym sloncu, normalnie wyglada jak czarny.

Ja wybralam ten kolor na podstawie zdjec z netu, bo salon nie mial probek, nie wspomne o samochodzie. A czarny wybralam tylko dlatego, zeby kontrastowal z bezowym wnetrznem, ktore chcialam.

Zdjecia z pochmurnego dnia: https://goo.gl/photos/ctmBBSf4Chg1QkQr6

Na zdjeciach z ogloszenia o sprzedazy tez wyglada jak zwykly czarny: https://www.autotrader.co.uk/classified ... 1141245682

Awatar użytkownika
Beretti
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Beretti » 23 sty 2018, 21:59

Unseen pisze:Ja mialam Havana Black. Wlasny wybor, ktorego nie lubilam. Ale nie za odcien brazu, tylko za to, ze to byl czarny i wygladal syfnie praktycznie caly czas. Jak nie masz nic przeciwko czarnemu, to nie ma problemu. Ten kolor ma lekko brazowy odcien tylko w silnym sloncu, normalnie wyglada jak czarny.

Ja wybralam ten kolor na podstawie zdjec z netu, bo salon nie mial probek, nie wspomne o samochodzie. A czarny wybralam tylko dlatego, zeby kontrastowal z bezowym wnetrznem, ktore chcialam.

Zdjecia z pochmurnego dnia: https://goo.gl/photos/ctmBBSf4Chg1QkQr6

Na zdjeciach z ogloszenia o sprzedazy tez wyglada jak zwykly czarny: https://www.autotrader.co.uk/classified ... 1141245682
Dobrze piszesz w garażu jest czarny a jak wyjedzie na ostre słońce to jakby na mielona kawe polać lakieru bezbarwnego . Przyjedziesz na zlot to zobaczysz w realu , czerwic będzie to i słoneczko się znajdzie :-))

Awatar użytkownika
panton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: panton » 23 sty 2018, 23:35

dice111 pisze:
panton pisze:
Pierwszy to Phantomschwarz, perła, drugi zwykły. Perła ani metalik nigdy głębi zwykłego mieć nie będą, tak samo jak czarny czarnemu nie równy i to mi chodzi (czyli takie Vantablack ;0 do którego bliżej BMW niż Audi)
dlatego pisanie, że w Audi nie ma czarnego jest nadużyciem... sam mam LZ9Y na swojej D3 i to jest czarny czarny....... oczywiście w dużym słońcu widać piękne ziarno ale kolor nie ulega zmianie na jakiś odcień szarości, metaliczny czy odcień barwy... jeszcze lepszy jest efekt przy Y9B
Unseen pisze:Ja mialam Havana Black. Wlasny wybor, ktorego nie lubilam. Ale nie za odcien brazu, tylko za to, ze to byl czarny i wygladal syfnie praktycznie caly czas.
niestety taki urok czarnego lakieru.... 30min po umyciu widać jak siadł kurz i robi się szary... utrzymanie tego lakieru w dobrej kondycji to ciężki temat.... podobnie jak z białym... dlatego ciekawą alternatywą jest 6Y / Z7S Daytona Grey Pearl lub jakiś ciemny kolor jak W3 / Y8S Argus Brown Metallic

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator

Post autor: dice111 » 24 sty 2018, 02:26

panton pisze:sam mam LZ9Y na swojej D3 i to jest czarny czarny....... oczywiście w dużym słońcu widać piękne ziarno ale kolor nie ulega zmianie na jakiś odcień szarości, metaliczny czy odcień barwy... jeszcze lepszy jest efekt przy Y9B
Sam se przeczysz. Masz perle, ktora od metalika rozni sie wlasnie tym, ze ma sie mienic w sloncu.
Co do uzyskiwania lepszej glebi koloru, u siebie stosowalem mokry wosk - efekt fajny, ale niezbyt trwaly. Pewnie sa lepsze preparaty na to, ale.. nie zalebialem sie.
Marzy mi sie Merlin Purple i nowy samochod na pewno wezme w tym kolorze.
Black Cars Matters

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl