![]() |
![]() |
Kolor Havana A8 D4 opinie
Kolor Havana A8 D4 opinie
Witam,
dostałem info o aucie: kolor lakieru- Havana black, kolor wnętrza-Balao
Wnętrze znam.
Ale co powiecie o kolorze lakieru? Podobno mieni się na brązowo ? Fajne to ? Nie widziałem na żywo, jestem fanem raczej głębokiej czerni.
Jakie jest wasze zdanie ? Ktoś na forum chyba ma D4 z takiem lakierem.
dostałem info o aucie: kolor lakieru- Havana black, kolor wnętrza-Balao
Wnętrze znam.
Ale co powiecie o kolorze lakieru? Podobno mieni się na brązowo ? Fajne to ? Nie widziałem na żywo, jestem fanem raczej głębokiej czerni.
Jakie jest wasze zdanie ? Ktoś na forum chyba ma D4 z takiem lakierem.
No w całej grupie VW to wydaje mi się że był zwykły czarny, nie metalik, nie perłowy, czarny zwykły.dice111 pisze:No nie jest to czarne jak smoła, z resztą nigdy VAG takiego koloru nie miał, był bodajże w palecie BMW.
W Golfie był chyba taki czarny jak smoła

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
a LZ9Y to jaki jest? a Y9B ?dice111 pisze:No nie jest to czarne jak smoła, z resztą nigdy VAG takiego koloru nie miał

dice111 ciekawe opinie wypisujesz

raftor, jedź do salonu i obejrzyj nawet na innym modelu ten kolor - w mojej opinii wygląda bardzo ciekawie... a zdjęciami zupełnie się nie kieruj bo wszystko zależy od tego czym było robione, w jakim oświetleniu, pod jakim kontem... wychodzą najróżniejsze odcienie zupełnie przekłamując to co widać w realu
moim skromnym zdaniem ten kolor + środek BALAO =

- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Pierwszy to Phantomschwarz, perła, drugi zwykły. Perła ani metalik nigdy głębi zwykłego mieć nie będą, tak samo jak czarny czarnemu nie równy i to mi chodzi (czyli takie Vantablack ;0 do którego bliżej BMW niż Audi)panton pisze:a LZ9Y to jaki jest? a Y9B ?dice111 pisze:No nie jest to czarne jak smoła, z resztą nigdy VAG takiego koloru nie miał![]()
Black Cars Matters
Ja mialam Havana Black. Wlasny wybor, ktorego nie lubilam. Ale nie za odcien brazu, tylko za to, ze to byl czarny i wygladal syfnie praktycznie caly czas. Jak nie masz nic przeciwko czarnemu, to nie ma problemu. Ten kolor ma lekko brazowy odcien tylko w silnym sloncu, normalnie wyglada jak czarny.
Ja wybralam ten kolor na podstawie zdjec z netu, bo salon nie mial probek, nie wspomne o samochodzie. A czarny wybralam tylko dlatego, zeby kontrastowal z bezowym wnetrznem, ktore chcialam.
Zdjecia z pochmurnego dnia: https://goo.gl/photos/ctmBBSf4Chg1QkQr6
Na zdjeciach z ogloszenia o sprzedazy tez wyglada jak zwykly czarny: https://www.autotrader.co.uk/classified ... 1141245682
Ja wybralam ten kolor na podstawie zdjec z netu, bo salon nie mial probek, nie wspomne o samochodzie. A czarny wybralam tylko dlatego, zeby kontrastowal z bezowym wnetrznem, ktore chcialam.
Na zdjeciach z ogloszenia o sprzedazy tez wyglada jak zwykly czarny: https://www.autotrader.co.uk/classified ... 1141245682
Dobrze piszesz w garażu jest czarny a jak wyjedzie na ostre słońce to jakby na mielona kawe polać lakieru bezbarwnego . Przyjedziesz na zlot to zobaczysz w realu , czerwic będzie to i słoneczko się znajdzie :-))Unseen pisze:Ja mialam Havana Black. Wlasny wybor, ktorego nie lubilam. Ale nie za odcien brazu, tylko za to, ze to byl czarny i wygladal syfnie praktycznie caly czas. Jak nie masz nic przeciwko czarnemu, to nie ma problemu. Ten kolor ma lekko brazowy odcien tylko w silnym sloncu, normalnie wyglada jak czarny.
dlatego pisanie, że w Audi nie ma czarnego jest nadużyciem... sam mam LZ9Y na swojej D3 i to jest czarny czarny....... oczywiście w dużym słońcu widać piękne ziarno ale kolor nie ulega zmianie na jakiś odcień szarości, metaliczny czy odcień barwy... jeszcze lepszy jest efekt przy Y9Bdice111 pisze:Pierwszy to Phantomschwarz, perła, drugi zwykły. Perła ani metalik nigdy głębi zwykłego mieć nie będą, tak samo jak czarny czarnemu nie równy i to mi chodzi (czyli takie Vantablack ;0 do którego bliżej BMW niż Audi)panton pisze:a LZ9Y to jaki jest? a Y9B ?dice111 pisze:No nie jest to czarne jak smoła, z resztą nigdy VAG takiego koloru nie miał![]()
niestety taki urok czarnego lakieru.... 30min po umyciu widać jak siadł kurz i robi się szary... utrzymanie tego lakieru w dobrej kondycji to ciężki temat.... podobnie jak z białym... dlatego ciekawą alternatywą jest 6Y / Z7S Daytona Grey Pearl lub jakiś ciemny kolor jak W3 / Y8S Argus Brown MetallicUnseen pisze:Ja mialam Havana Black. Wlasny wybor, ktorego nie lubilam. Ale nie za odcien brazu, tylko za to, ze to byl czarny i wygladal syfnie praktycznie caly czas.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Sam se przeczysz. Masz perle, ktora od metalika rozni sie wlasnie tym, ze ma sie mienic w sloncu.panton pisze:sam mam LZ9Y na swojej D3 i to jest czarny czarny....... oczywiście w dużym słońcu widać piękne ziarno ale kolor nie ulega zmianie na jakiś odcień szarości, metaliczny czy odcień barwy... jeszcze lepszy jest efekt przy Y9B
Co do uzyskiwania lepszej glebi koloru, u siebie stosowalem mokry wosk - efekt fajny, ale niezbyt trwaly. Pewnie sa lepsze preparaty na to, ale.. nie zalebialem sie.
Marzy mi sie Merlin Purple i nowy samochod na pewno wezme w tym kolorze.
Black Cars Matters