części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 08 4.2FSI ] WAUMV94E69N002796 - Duchnów

Czy warto kupić to auto?... Znalazłem ciekawą ofertę! Opisy, porównania, porady przed zakupem, wróżenie ze zdjęć i z opisów. Dział dotyczy Audi A8/S8 D3.
Dostęp dla zarejstrowanych.

Wg mnie ten egzemplarz:

Czas głosowania minął 17 lis 2018, 14:27

1] Nie jest warty nawet oględzin
1
25%
1] Warto zobaczyć
2
50%
1] Można brać w ciemno
0
Brak głosów
2] Raczej nie był składany z 10
0
Brak głosów
2] Raczej był składany i nie warto
1
25%
2] Raczej składany, ale z głową i nie ma większych obaw
0
Brak głosów
3] Wszystko się w nim ze sobą zgadza
0
Brak głosów
3] Trochę się ze sobą nie zgadza, ale ujdzie
0
Brak głosów
3] Za dużo detali się nie zgadza ze sobą
0
Brak głosów

Liczba głosów: 4

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 13 lis 2018, 07:38

a widziałeś żeby obywatele w tych bogatych krajach naprawiali takie auta? czy je oddają po szkodzie i biorą nowe bo ich na to stać?
widziałeś w PL ubezpieczalnie, które sprzedają prawie nowe auta z np. uszkodzonymi drzwiami lub zderzakiem? Ja nie. Możesz podesłać strony jeżeli uważasz inaczej?

Dla ścisłości, rozmawiamy o samochodach wartych 100 tk plus.
Generalnie to chyba należy wziąć pod uwagę też prawo, nie? Tam auta po większej szkodzie tracą prawo do rejestracji a u nas jak masz nawet puszkę konserwową z nabitym nr VIN to możesz zrobić z niej auto i jeździć...
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

walus30

Post autor: walus30 » 13 lis 2018, 08:04

drago_o pisze:
a widziałeś żeby obywatele w tych bogatych krajach naprawiali takie auta? czy je oddają po szkodzie i biorą nowe bo ich na to stać?
widziałeś w PL ubezpieczalnie, które sprzedają prawie nowe auta z np. uszkodzonymi drzwiami lub zderzakiem? Ja nie. Możesz podesłać strony jeżeli uważasz inaczej?

Generalnie to chyba należy wziąć pod uwagę też prawo, nie? Tam auta po większej szkodzie tracą prawo do rejestracji a u nas jak masz nawet puszkę konserwową z nabitym nr VIN to możesz zrobić z niej auto i jeździć...
Tak ale ja mówię o autach delikatnie uszkodzonych kilkuletnich. A takich w Szwajcarii czy USa z np. porysowanymi drzwiami, czy pękniętym zderzakiem jest sporo

Awatar użytkownika
gregor_wroc
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: gregor_wroc » 13 lis 2018, 11:27

walus30 pisze: a widziałeś żeby obywatele w tych bogatych krajach naprawiali takie auta? czy je oddają po szkodzie i biorą nowe bo ich na to stać?

Tak, widziałem żeby ludzie naprawiali auta za granicą. Inaczej nie byłoby tam warsztatów samochodowych i/lub blacharskich.

A co do lekko uszkodzonych aut - pokaż chociaż 2 oferty auta z pękniętym zderzakiem z USA za dużo niższe pieniądze (oczywiście z uwzględnieniem cła, transportu i akcyzy). Tyle o tym gadasz, że chyba sam kupię od razu kilka od tych 'frajerów' z zachodu co to ich stać na sprzedaż auta za pół-darmo.

Bo ja nic o 'aut z pękniętym zderzakiem' sprzedawanych za śmieszną kasę nie pisałem. Sam przeglądam zagraniczne serwisy aukcyjne i tam można kupić auta po poważnych dzwonach nadające się na śmietnik, albo używane w dobrym stanie lub lekko uszkodzone (przy czym te lekkie uszkodzenia jak pęknięty zderzak czy lampa są praktycznie nie uwzględnione w cenie - tak jak by ich nie było).
Ostatnio zmieniony 13 lis 2018, 11:31 przez gregor_wroc, łącznie zmieniany 1 raz.

walus30

Post autor: walus30 » 13 lis 2018, 11:30

gregor_wroc pisze:
walus30 pisze: a widziałeś żeby obywatele w tych bogatych krajach naprawiali takie auta? czy je oddają po szkodzie i biorą nowe bo ich na to stać?

Tak, widziałem żeby ludzie naprawiali auta za granicą. Inaczej nie byłoby tam warsztatów samochodowych i/lub blacharskich.

A co do lekko uszkodzonych aut - pokaż chociaż 2 oferty auta z pękniętym zderzakiem z USA za dużo niższe pieniądze (oczywiście z uwzględnieniem cła, transportu i akcyzy). Tyle o tym gadasz, że chyba sam kupię od razu kilka od tych 'frajerów' z zachodu co to ich stać na sprzedaż auta za pół-darmo.
Poszukaj na aukcjach a znajdziesz.

Awatar użytkownika
gregor_wroc
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: gregor_wroc » 13 lis 2018, 11:31

No właśnie od kilku lat szukam i nie ma więc nie pisz bzdur.

walus30

Post autor: walus30 » 13 lis 2018, 11:35

gregor_wroc pisze:No właśnie od kilku lat szukam i nie ma więc nie pisz bzdur.
Ja nie piszę bzdur, a to , że nie możesz znaleźć to tylko i wyłącznie Twój problem.
Koniec tematu

Awatar użytkownika
gregor_wroc
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: gregor_wroc » 13 lis 2018, 11:37

Hehe "ja widziałem (ale nie pokażę), a to że ty nie widziałeś to Twój problem". Odpowiedź na poziomie czterolatka. Faktycznie nie ma co z tobą dyskutować.

walus30

Post autor: walus30 » 13 lis 2018, 11:39

gregor_wroc pisze:Hehe "ja widziałem (ale nie pokażę), a to że ty nie widziałeś to Twój problem". Odpowiedź na poziomie czterolatka. Faktycznie nie ma co z tobą dyskutować.
ja ma Ci samochód szukać ? mało masz giełd w USA i licytacji codziennie?

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 13 lis 2018, 11:55

gregor_wroc pisze:Hehe "ja widziałem (ale nie pokażę), a to że ty nie widziałeś to Twój problem". Odpowiedź na poziomie czterolatka. Faktycznie nie ma co z tobą dyskutować.
Brakło na koniec tupnięcia :D
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
gregor_wroc
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: gregor_wroc » 13 lis 2018, 12:52

walus30 pisze: ja ma Ci samochód szukać ? mało masz giełd w USA i licytacji codziennie?
Nie dość że mentalność na poziomie czterolatka, to jeszcze problemy z czytaniem??
Gdzie ja Ci chłopie napisałem żebyś mi auta szukał? Ja już mam samochód. Ale skoro chwalisz się, że w Hamburgeryce auta za bezcen rozdają, to pokaż przykładowe super-tanie auta w super-cenie. Ja nie jedną stronę aukcyjną obczaiłem i po doliczeniu kosztów transportu, akcyzy, cła i naprawy pojazdu nie ma żadnej promocji. Pomijam już fakt, że ciężko po samych zdjęciach określić całkowity koszt naprawy (zawsze się czegoś nie uwzględni, a uszkodzenie wyjdzie dopiero po zdemontowaniu kilku elementów).

walus30

Post autor: walus30 » 13 lis 2018, 13:38

gregor_wroc pisze:
walus30 pisze: ja ma Ci samochód szukać ? mało masz giełd w USA i licytacji codziennie?
Nie dość że mentalność na poziomie czterolatka, to jeszcze problemy z czytaniem??
Gdzie ja Ci chłopie napisałem żebyś mi auta szukał? Ja już mam samochód. Ale skoro chwalisz się, że w Hamburgeryce auta za bezcen rozdają, to pokaż przykładowe super-tanie auta w super-cenie. Ja nie jedną stronę aukcyjną obczaiłem i po doliczeniu kosztów transportu, akcyzy, cła i naprawy pojazdu nie ma żadnej promocji. Pomijam już fakt, że ciężko po samych zdjęciach określić całkowity koszt naprawy (zawsze się czegoś nie uwzględni, a uszkodzenie wyjdzie dopiero po zdemontowaniu kilku elementów).
szkoda mojego czasu, bo Twoim zdaniem w USA to się kupuje złomy, pewnie najbardziej wierzysz w niemieckie ASO.
ja zostanę tym frajerem co widzi sens kupowania w USA, a Ty kupuj sobie gdzie tylko chcesz

Awatar użytkownika
gregor_wroc
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: gregor_wroc » 13 lis 2018, 17:20

Poziom dyskusji z tobą jest poniżej krytyki także już mi więcej nie odpisuj. Widzę że czytanie ze zrozumieniem cię przerasta.

walus30

Post autor: walus30 » 14 lis 2018, 06:48

gregor_wroc pisze:Nie dość że mentalność na poziomie czterolatka, to jeszcze problemy z czytaniem??
obraziłeś mnie kilka razy ja Ciebie ani razu,
gregor_wroc pisze:Poziom dyskusji z tobą jest poniżej krytyki także już mi więcej nie odpisuj. Widzę że czytanie ze zrozumieniem cię przerasta.
nie mam zamiaru Ci odpisywać więcej, tak naprawdę pokazałeś kto ma poziom czterolatka <brawo> i swój "poziom"
Miłego dnia.

Krzysztoff
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Krzysztoff » 14 lis 2018, 10:03

Więc

Odchodzą od teorii a o mówiąc o praktyce.

Jest możliwość sprowadzenia auta całego nie bitego w atrakcyjnej kwocie.

Miesiąc temu ściągnęliśmy na własny użytek Corvette C5 (nalot poniżej 90tys) po opłatach jest taniej niż w DE o około 20tys. zł. Z czego kwota ta w pewnym stopniu zostanie przeznaczona na dopieszczenia auta opony , klocki, tarcze, lakierka (bo są dwie obcierki) i kilka innych dupereli.

Natomiast na handel nikt nie kupuje aut gdzie kwota zarobku to 10tys. Bo ryzyko jest za duże. Jeżeli mówimy o autach z usa i z aukcji.
Do Polski płyną przystanki, składanie, sztukowanie, cudowanie. Wtedy zarobek to min 20tys +

walus30

Post autor: walus30 » 14 lis 2018, 10:23

Krzysztoff pisze:est możliwość sprowadzenia auta całego nie bitego w atrakcyjnej kwocie.

Miesiąc temu ściągnęliśmy na własny użytek Corvette C5 (nalot poniżej 90tys) po opłatach jest taniej niż w DE o około 20tys. zł. Z czego kwota ta w pewnym stopniu zostanie przeznaczona na dopieszczenia auta opony , klocki, tarcze, lakierka (bo są dwie obcierki) i kilka innych dupereli.
właśnie to próbowałem wskazać, ale zostałem nazwany po części frajerem itd.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl