Ja mam z tyłu 330 i na zimę 17 cali i jakoś się mieści to dlaczego u ciebie miało by nie wejscmachul333 pisze:Mam zimówki na 17 i nie zmienię ich na 18 więc 330 nie wejdzie .
A nie jest tak że pod tarcze z S4 wystarczy adapter odsuwające jarzmo 10mm w tył i trochę do tyłu ?
Tarcze różnią się średnica i wysokością o 10mm właśnie. Na wcześniejszej stronie są nawet zdjęcia takiego zestawu .
[D2 ALL ] Lepsze hamulce na tył
Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz....
nie wiem czy to zdjęcie robi takie wrażenie, ale te klocki wyglądają na mega małe?pb41ns pisze:[url=https://images92.fotosik.pl/96/790dfd1ee57ba59am.jpg]Obrazek[/URL]
To z mojego moda, klocki dałem tam od PSA zdaje się, są trochę większe i więcej przylegają do tarczy niż ori
może to zdjęcie..CINEK pisze:mega małe raczej nie... tam brakuje raptem 5mm do pokrycia całej powierzchni. Przetestowane, nie ma żadnego negatywnego wpływu na działanie układuale te klocki wyglądają na mega małe?
w stosunku do oryginalnego klocka są nawet lepsze / wyższe
Obrazek
widać, że pokrywają tarcze , ale wydają się wąskie, może to złudzenie:)
Jak znajdziesz je w normalnej cenie Akurat sam miałem to upychać na żeliwnych z 3.3tdi ale nie mam zamiaru wydawać 600-1000zł za jedną zwrotnicę . Do kogo nie napiszesz o numer części żeby się dowiedzieć co kupujesz, to jak sprawdzi ile kosztują na allegro to cena x2 od razu . No chyba że ktoś lubi przepłacać ale to jego sprawa ,
Zbieram graty na 330mm , zobaczymy jak to wyjdzie
Zbieram graty na 330mm , zobaczymy jak to wyjdzie
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
CINEK pisze: tam brakuje raptem 5mm do pokrycia całej powierzchni. Przetestowane, nie ma żadnego negatywnego wpływu na działanie układu
Chodzić będzie, czemu nie. Ale poczekajmy aż się troszkę klocek zużyje i wykruszy a te powierzchnie nie używane będą się powiększać.
A niech tylko jeszcze łożyska bd do wymiany 92mm to fag/skf się cenią.. Z 82mm troszkę lepiej Nie naganiam ale wczoraj gadałem z gościem i ma 2 żeliwne i za 800 obie chciał puścić..machul333 pisze: Akurat sam miałem to upychać na żeliwnych z 3.3tdi ale nie mam zamiaru wydawać 600-1000zł za jedną zwrotnicę. Do kogo nie napiszesz o numer części żeby się dowiedzieć co kupujesz, to jak sprawdzi ile kosztują na allegro to cena x2 od razu . No chyba że ktoś lubi przepłacać ale to jego sprawa ,
-
- Forum Audi A8
Po przymiarce tarcz z S4 b6 300mm i klocka z peugeota 407 wyszło że klocek zbiera tyle samo tarczy co na 330 mm. Po co ktoś pisał że klocek pracuje na całej powierzchni to nie wiem , niepotrzebnie tylko się najezdzilem i ściągałem tarcze z hurtowni .
Jak mam mieć pasek to kupiłem już zestaw na 330mm przynajmniej hamowanie lepsze.
Teraz zostaje jedna rzecz .
Ma ktoś może wymiary linek hamulcowych ?
OE linka od longa 1 strona 300zl więc wolę customy zrobić .
Wystarczą takie wymiary jak w longu czy potrzeba dłuższych jeszcze ?
4D0609722M- prawa
Długosć 1/Długosć 2 [mm]:
1852/1691
4D0609721N-lewa
1776/1616
Auto mam na sportowym zawieszeniu i siedzi troszkę niżej .
Jak mam mieć pasek to kupiłem już zestaw na 330mm przynajmniej hamowanie lepsze.
Teraz zostaje jedna rzecz .
Ma ktoś może wymiary linek hamulcowych ?
OE linka od longa 1 strona 300zl więc wolę customy zrobić .
Wystarczą takie wymiary jak w longu czy potrzeba dłuższych jeszcze ?
4D0609722M- prawa
1852/1691
4D0609721N-lewa
1776/1616
Auto mam na sportowym zawieszeniu i siedzi troszkę niżej .
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Pasek zostaje po wewn stronie tarczy nie zewnmachul333 pisze:Po przymiarce tarcz z S4 b6 300mm i klocka z peugeota 407 wyszło że klocek zbiera tyle samo tarczy co na 330 mm.
Te z longa pasują, ale nie masz zachowanego łuku jak w OE lince (są za długie) poprowadzonej, co by było porządnie:machul333 pisze:Ma ktoś może wymiary linek hamulcowych ?
dla S8 (czyli zawias 1BE) linki 60mm a dla A8 (1BA) 30mm dłuższe.
Jak masz zawias z eSy to patrz na wymiary z eSy.
Black Cars Matters