![:]](https://a8team.pl/images/smilies/kwadr.gif)
a parametry hamowania podobne
![]() |
![]() |
![]() |
CINEK pisze:moim zdaniem jak robić swapa na większe zaciski z tylu to min. 310 lub najlepiej 330.
Co z tego, że widać kawałeczek 2-3mm paska, jak najważniejsze, że hamowanie polepszyło sie "5cio krotnie" ...
Zrobie Wam później fotke jak to u mnie teraz wygląda.
PanMariusz pisze:Czy w zestawie adapter 10mm + org zacisk + tarcza 300mm z s4 coś jeszcze trzeba przerabiać? na przykład osłonę tarczy?Mucholejkolator pisze:Ja kiedyś w A8 dorbiłem sobie adaperki na tył pod tarcze 300mm z S4 B6 z kwasówki. Akurat taki material miałem "pod ręką". Wiem, że nie jest to stal konstrukcyjna ale stwierdziłem, że bez przesady. Na 15mm odsunięcia otworów na blaszy 10mm co się może wydażyć... Ja jeździłem, potem kolega Kosmy, który nie oszędzał auta i teraz nastepny nabywca osemki na pewno dalej tak lata. Adaptery od Daniela mają odsunięcie 30mm wzg. tarcz 269, grubość 12mm i atest. I tak ma byćPanMariusz pisze:Pytanie do osób, które wykonywały sobie adaptery sami- cięliście stalowe czy może z jakiegoś konkretnego duralu?
Klocki zostały z d2 i obejmowały całą powierzchnie tarczy?
pb41ns pisze:A jednak wejdzie, dziś zrobiłem mała przymiarki adapter ów i założyłem Ori 17 i ku mojemu zdziwieniu wszystko się mieści, tak więc w najbliższym czasie będę się cieszył z nowych hebliCINEK pisze:Nie wiejdzie 17 na 330mm.
[url=https://images83.fotosik.pl/1118/cd0919e766bdddf0m.jpg]Obrazek[/URL]
CINEK pisze:U mnie od wczoraj gości cały kompletny zestaw na swapa 330mm. Teraz tylko znależć chwile by to zamontować...
Obrazek
No i aby powiekszyc jeszcze 330mm, oslony poszly w ocykkrzychu22.p1i pisze:Wizualnie to tarcze powiększa sie większymi tarczami![]()
![]()
Obrazek
[ Dodano: 2018-04-28, 23:08 ]
no i znalazłem chwilę![]()
no i w końcu są330mm zawitały z tyłu zamiast oryginalnych 269mm
cały zestaw składa się z :
* adaptery odsuwające seryjne zaciski
* tarcze 330mm od , S4, S5, Q5 - TRW DF4860S
* klocki hamulcowe od Peugeota 407 - TRW GDB1596
* osłony tarcz z vw phaeton'a 3D0615611A i 612A
poniżej małe fotostory. Generalnie nie miałem czasu sprawdzić jak hamujeale wygląda zajebiscie
![]()
tak więc obecnie przód 360mm / tył 330mm
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
wielkie dzięki dla Daniela za pomoc w doborze odpowiednich części![]()