części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

V OGÓLNOPOLSKI ZLOT AUDI A8 - OGÓLNA DYSKUSJA

Awatar użytkownika
marekp750
Administrator
Administrator

Post autor: marekp750 » 19 kwie 2019, 12:48

FOSS pisze:
marekp750 pisze:Myślę, że to zwykłe ludzkie przeoczenie. Nie myli się ten co nic nie robi. Fakt, podali sprzeczne informacje ale z drugiej strony nikt w prost, jak Ty teraz, tego im nie napisał :) Pewnie teraz i oni będą wiedzieli o co Ci chodzi bo to istotne. Czy jest to impreza zamknięta czy otwarta z opłatą za wjazd autem(rozumiem, że o to się rozchodzi).
Znowu przeinaczasz fakty.
Nikt nie podał sprzecznych informacji tylko wyrywasz wypowiedzi z kontekstu.

Potwierdzam - nikt nie zabroni nikomu przyjechać i pogadać, a także stanąć ze wszystkimi a także brać udziału w zlocie... jeżeli spełni warunki opisane w Regulaminie Zlotu.
Dokładnie takie było i jest stanowisko organizatorów.

A co jest napisane w Regulaminie Zlotu?...
Cytując wprost:

pkt.2a
Ogólnopolski Zlot Audi A8 organizowany jest tylko i wyłącznie dla osób zarejestrowanych na forum Polski Klub A8 oraz posiadających/użytkujących samochód Audi A8/S8, którzy po wniesieniu stosownych opłat, o których mowa w dalszej części regulaminu, otrzymują status Uczestnika Zlotu.

pkt.4
Każdy, kto chce wziąć udział w zlocie powinien spełniać warunki opisane w pkt 2 oraz zapisać się tylko w jednym poście, podając (bez prowadzenia tu dyskusji): ...

pkt.9
Poprzez "opłatę wpisową" należy rozumieć obowiązkową składkę w wysokości 100zł od osoby dorosłej (skończone 18 lat), ...

pkt.9a
Opłata wpisowa nie jest zaliczką za pobyt.

pkt.9e
Opłata wpisowa dotyczy każdego, kto chce uczestniczyć w zlocie niezależnie od długości pobytu.

pkt.9f
Brak Opłaty wpisowej będzie skutkował usunięciem z listy uczestników !

pkt 11.a.
Brak wpłaty do podanego wyżej terminu będzie skutkował usunięciem z listy uczestników i tym samym konieczność organizacji pobytu w tym lub innym hotelu we własnym zakresie.

pkt 16.
Każdy uczestnik zlotu jest zobowiązany do noszenia identyfikatora. Do czasu zakończenia zlotu niedopuszczalne są wymiany jak również używanie nie swojego identyfikatora.

pkt 18.
Osoby spoza forum, chcący wziąć udział w imprezach zlotowych powinny zgłosić się do organizatorów po identyfikator, plan zlotu oraz dokonanie opłaty tzw. "opłatę wpisową", o której mowa w pkt. 9 Regulaminu.

pkt 19.
Osoby nieposiadające identyfikatorów, nie będą wpuszczane na imprezy organizowane dla klubu.

pkt 20.
W zlocie mogą brać udział osoby towarzyszące zarejestrowanemu klubowiczowi forum o ile przyjadę autem klubowicza (rodzina / znajomi).

pkt 20.a.
Na teren Zlotu wstęp mają wyłącznie uczestnicy Zlotu wraz z Osobami Towarzyszącymi oraz Obserwatorzy spełniający warunek w pkt. 3 ust. a - d na zasadach opisanych w dalszej części Regulaminu.

pkt 23.
Uczestnik zlotu oraz osoby jemu towarzyszące są zobowiązane do przestrzegania regulaminu zlotu.

pkt 24.
Uczestnik zlotu oraz osoby jemu towarzyszące mają obowiązek stosowania się do poleceń organizatorów w zakresie zarówno zasad bezpieczeństwa jak i spraw organizacyjnych.

pkt 27.
Za akceptację niniejszego regulaminu uważa się wpłatę na konto organizatora kwoty wpisowego wymienionego w pkt 9 niniejszego Regulaminu.

pkt 28.
W przypadku rażącego naruszenia regulaminu zlotu organizator zastrzega sobie prawo do wykluczenia danej osoby ze zlotu.

pkt 30.
Uczestnicy zlotu w raz z ich rodzinami wyrażają zgodę na przetwarzanie i publikację zdjęć przedstawiające ich wizerunek oraz pojazdów w materiałach zebranych przez organizatorów i innych uczestników zlotu.

Czytając regulamin chyba widać, że Zlot jest imprezą zamkniętą a wstęp jest obwarowany konkretnymi warunkami.
Wstęp nie jest wolny.
Na Zlot może przyjechać każdy kto spełni warunki opisane w Regulaminie.
Jakie warunki?... Takie jak powyżej.

Podobno organizowałeś wiele takich imprez to nie wiesz czemu służy Regulamin?
Nie rozumiesz, że każda osoba przebywająca na terenie takiego Zlotu z takim Regulaminem powinna się zapoznać i musi go formalnie zaakceptować?

A teraz ty, jak i kilka innych osób planujecie przyjechać na Zlot.
Wy już wiecie, że chcecie na niego przyjechać w sobotę na kilka godzin.
I nikt z was w dalszym ciągu na ten Zlot się nie zapisał.
Czyli już z założenia postępujecie niezgodnie z Regulaminem i wciąż go nie zaakceptowaliście.

Co więcej...
Identyczne zapisy w regulaminach powtarzają się w roku 2018 i 2017 i ciekawe, że wtedy jakoś nikomu to nie przeszkadzało.
Dlaczego?
marekp750 pisze:Piszę to info, aby nie było później pretensji, że ktoś nie został wpuszczony na zlot, mimo że posiada A8 / S8. "
A jeżeli nie wpuścimy to co?
Zgłosisz to na Policję?... Napiszesz do Superwizjera?... Nakręcą o tym kolejny odcinek Interwecji czy Uwagi?? <faktycznie>
marekp750 pisze:No właśnie o to chodziło. Upieraliście się, że zabronicie i basta.
A ja i kilka osób uważamy, że nie możecie zabronić.
Nie możemy?
A jeżeli zlot będzie się odbywał na terenie zamkniętym prywatnym to mogę czy nie?
Jeżeli wynajmuję jakiś teren, a tak właśnie to wygląda, to na czas wynajmu jestem zarządcą tegoż terenu i ja decyduję kto na niego wjeżdża, nieprawdaż?

Dokładnie tak wyglądało to rok temu.
Od elektrowni wodnej wynająłem cały parking na cały dzień. Parking zamknięty, prywatny i nikt bez naszego pozwolenia nie wjeżdżał.
Parking hotelowy również wynajmuję i ja decyduję kto z niego korzysta. Pomieszczenia hotelowe również wynajmuję, zgodnie z umową, więc również ja, jako Organizator, decyduję kto tam może przebywać.

Poza tym o czym mowa.
Co trzeba mieć w głowie żeby mówić Organizatorowi, że "nie obchodzi mnie Regulamin imprezy bo ja i tak sobie przyjadę i będę robił co mi się podoba i nikt mi nie może nic zabronić" :/
I jeżeli z góry zapowiadasz, że nie zgadzasz się z Regulaminem to ja z góry zapowiadam, że zgodnie z tym właśnie Regulaminem nie widzę możliwości abyś uczestniczył w tej imprezie.
Nie zgadzasz się z Regulaminem imprezy to nie przyjeżdżaj - proste.
Podstawowym warunkiem uczestniczenia jest akceptacja Regulaminu i ja nie zamierzam brać na siebie odpowiedzialności za osoby które z góry zapowiadają, że z Regulaminem się nie zgadzają i go nie akceptują.
marekp750 pisze:Sprawa była by załatwiona a Wy rzuciliście się na mnie jak hieny na mięso.
Sprawa będzie załatwiona jak doczekam się wyjaśnienia w sprawie zarzucanej mi nieuczciwości i "skoku na kasę".

Wzywałem do wyjaśnień kilkukrotnie a ty, jak widać powyżej, w dalszym ciągu nic z tym nie robisz.
Rzucasz konkretne oskarżenia w kierunku organizatorów więc oczekuję wyjaśnień jaką masz do tego podstawę.
Udowodnij, że są jakieś machlojki z pieniędzmi bo właśnie to sugerują twoje i pantona wpisy.

Jeżeli nie masz żadnych co do tego dowodów to oczekuję, że napiszesz to wprost.
Skoro masz odwagę publicznie rzucić oskarżenie to również publicznie powinieneś to teraz udowodnić albo publicznie przeprosić jeżeli udowodnić tego nie potrafisz.

CZEKAM !!!
FOSS

cytujesz czyjś tekst jako mój i sie na tym wyżywasz....

marekp750 napisał/a:
Piszę to info, aby nie było później pretensji, że ktoś nie został wpuszczony na zlot, mimo że posiada A8 / S8. "

NIC TAKIEGO NIE NAPISAŁEM to są chyba słowa CINKA

Kolejny niby mój cytat:

marekp750 napisał/a:
Myślę, że to zwykłe ludzkie przeoczenie. Nie myli się ten co nic nie robi. Fakt, podali sprzeczne informacje ale z drugiej strony nikt w prost, jak Ty teraz, tego im nie napisał :) Pewnie teraz i oni będą wiedzieli o co Ci chodzi bo to istotne. Czy jest to impreza zamknięta czy otwarta z opłatą za wjazd autem(rozumiem, że o to się rozchodzi).

NIC TAKIEGO NI NAPISAŁEM to są chyba słowa DRAGO.

Czyli CINEK wprowadza w błąd:

"[ Dodano: 2019-04-19, 11:14 ]
dla mnie temat jest skończony w dniu w którym została podjęta sykusja.

Cytat:
nikomu nie zabraniamy przyjechać na zlot, spotkać się, podyskutować z ludźmi, pobawić itp - to jest oczywiście bezpłatne...wjazd na parkingi, czy miejsca postojowe będzie oddzielony i wjechać sobie od tak, nie da się, podobnie z uroczysta kolacją czy innymi eventami. To czy ktoś będzie chciał zapłacić i korzystać ze wszystkich ogólnodostępnych atrakcji, pozostawiamy już do jego decyzji...
"

Sprawę pieniędzy: lecą na kasę wyjaśniłem, powtórze:

Jeżeli będziecie brać pieniądze od ludzi którzy przyjadą na chwilę na pogaduchy do Jastrzębiej
uważam za: lecą na kasę. Takie jest moje zdanie i nie wiem co mam więcej wyjaśniać.

Możesz się z tym zgodzić lub nie i tyle. To jest moje zdanie i mam prawo je wyrażać.[/code]

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 19 kwie 2019, 12:54

FOSS pisze:
marekp750 pisze:Myślę, że to zwykłe ludzkie przeoczenie. Nie myli się ten co nic nie robi. Fakt, podali sprzeczne informacje ale z drugiej strony nikt w prost, jak Ty teraz, tego im nie napisał :) Pewnie teraz i oni będą wiedzieli o co Ci chodzi bo to istotne. Czy jest to impreza zamknięta czy otwarta z opłatą za wjazd autem(rozumiem, że o to się rozchodzi).
Znowu przeinaczasz fakty.
Nikt nie podał sprzecznych informacji tylko wyrywasz wypowiedzi z kontekstu.
To akurat moje słowa :P Ale ja też to tak odebrałem czytając informację. W toku dalszych rozmów jedynie domyślałem się mniej więcej o co chodzi ;)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 19 kwie 2019, 13:27

marekp750 pisze:Sprawę pieniędzy: lecą na kasę wyjaśniłem, powtórze:

Jeżeli będziecie brać pieniądze od ludzi którzy przyjadą na chwilę na pogaduchy do Jastrzębiej
uważam za: lecą na kasę. Takie jest moje zdanie i nie wiem co mam więcej wyjaśniać.

Możesz się z tym zgodzić lub nie i tyle. To jest moje zdanie i mam prawo je wyrażać.
Marku, szanuję Twoje zdanie, ale to nie jest fair. twierdzenie. Jak przyjadę z dzieckiem do Energylandii płacę za wejście za siebie, za niego i mam ograniczona ilość atrakcji z praktycznie nieograniczona ilością powtórzeń zjazdu rollercoasterów itp itd (trzyma mnie tylko czas).
Mały, źle się poczuje, muszę wyjść dajmy na to już po 1h albo wcześniej i co ? Ktoś mi zwróci te pieniądze ? Mam płakać ? Nie, biorę to na klatę, bo akceptuję regulamin.
Tu masz tak samo, więc w czym widzisz problem ?
Black Cars Matters

Awatar użytkownika
marekp750
Administrator
Administrator

Post autor: marekp750 » 19 kwie 2019, 13:56

Absolutnie możesz się z tym niezgadzać. Ja nie widze problmu by ktoś miał inne zdanie.

Tylko jedna uwaga do Wszystkich, którzy podawali różne przykłady dlaczego należy płacić.

były kina, koncerty, inne zloty, Energylandie.

Myślałem, że klub A8 będzie chciał być ponad to czym jest komercja, myślałem, że
traktujemy się jak koledzy, fani a nie jak petenci.

Chcecie być traktowani jak petenci, proszę bradzo. Ja nie chcę.

Z kolegą, fanem się dyskutuje, próbuje zrozumieć jego wizję, petenta ma się w dupie i narzuca
co się chce. Jak na razie to drugie znacząco tutaj przeważa.
Petenta się ucisza hejtem, kolegę, fana próbuje wysłuchać i ustalić wspólne stanowisko.

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 19 kwie 2019, 14:07

marekp750 pisze:Myślałem, że klub A8 będzie chciał być ponad to czym jest komercja, myślałem, że
traktujemy się jak koledzy, fani a nie jak petenci.
Ale to nie jest klub, stowarzyszenie. To co miało być już dawno utworzone nie jest nawet w powijakach. To jednak dyskusja na inny temat.
marekp750 pisze:Z kolegą, fanem się dyskutuje, próbuje zrozumieć jego wizję, petenta ma się w dupie i narzuca co się chce. Jak na razie to drugie znacząco tutaj przeważa.
Gdybyś się zajął organizacją, pomógł, został po prostu współorganizatorem wtedy miałbyś możliwość zmiany regulaminu i być może dla takich osób, o które tu chodzi (wpadnę se na chwilę) zapisałbyś w regulaminie, że opłaty nie będzie, lub będzie symboliczna.
Jesteś, będziesz albo nie będziesz (zależy od Ciebie) uczestnikiem, więc... (...)
marekp750 pisze:Petenta się ucisza hejtem, kolegę, fana próbuje wysłuchać i ustalić wspólne stanowisko.
Z tym się zgadzam, dlatego, że w całym tym temacie powstało za duże zamieszanie i nieścisłości. Ale tak jak pisałem powyżej, możesz się z czymś nie zgadzać, na co jako nie-organizator w sumie (...) nie masz żadnego wpływu, tak, więc albo akceptujesz podane warunki co wiąże się z opłatą, albo nie akceptujesz i wtedy po prostu nie zostaniesz wpuszczony na teren zlotu (pomijam tu już wszystkie kwestie prawne, jak chcą to rozwiązać itp, mnie to nie interesuje).

Tyle z mojej strony.
Black Cars Matters

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 19 kwie 2019, 16:57

dzien dobry ja tylko chcialem zapytac o kilka rzeczy bo nadal sie zastanawiam czy jechac czy tez nie w tym roku
- czy jest mozlwosc zabrania czworonoga ze soba ?
- czy jesli ktos ma osobe żywiącą się innaczej czy za wczasu jestesmy w stanie zalatwić sobie jakies dania zastepcze dla takich wlasnie osob np na dzien X zaplanuja golonke lub schabowego czy moge liczyc ze dla mojej zony byliby w stanie zrobic cos co ona moze zjesc (zakaz jedzenia białka / mięsa) ? czy to juz pytac osobiscie dzwoniac do hotelu i powolujac sie na grupe na nasz zlot ?

pozdrawiam
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
marekp750
Administrator
Administrator

Post autor: marekp750 » 20 kwie 2019, 09:35

Ponowię pytanie do ORGANIZATORÓW:

Czy od osób przyjeżdżających na 1h, 2h czy 3h na pogaduchy do Was będą pobierane opłaty
w wysokości 100 zł/osoby?

Bardzo proste pytanie.

Wóz albo przewóz.

Nie zasłaniajcie się wypisywaniem regulaminu bo mogą wpaść osoby, które
nie mają tutaj konta i nie są w stanie czytać regulaminu.

Jak na miejscu się taka osoba pokaże to każecie mu czytać regulamin czy powiecie
jak sprawa wygląda? Macie wydrukowane regulaminy by wręczać je przyjezdnym?

Awatar użytkownika
Beretti
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Beretti » 20 kwie 2019, 10:40

kolego , forumowiczu , Panie Marku , osobiście myślę że każda osoba ,, z zewnątrz ,, nie będąca uczestnikiem zlotu po pojawieniu się na miejscu powinna uiścić opłatę w wysokości 100 zł przez co w zamian otrzyma identyfikator potwierdzający uczestnictwo w naszej imprezie , i nie zależnie czy na 15 minut czy na siku czy taż będzie cały zlot czyli kilka dni . Podobnie jak bilet do kina :-)) i nikt nie mówi żeby zostać na cały film lub zobaczyć tylko reklamy .
Ale to MOJA opinia a nie organizatorów . <boisie> . Pozdrawiam wszystkich w świątecznym nastroju <chura> .

Farmer73
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Farmer73 » 20 kwie 2019, 11:16

Tomek, i moja też. Żenujące już jest wałkowanie tego tematu. Zakopane było za daleko a 100 drogo. To siedźta w dómu i nie trójta dupy <papa2>
Do A8 to trzeba dorosnąć - emocjonalnie. Było parę VW, 80 b3, A6c5, i w końcu ONA- 8semka.

Awatar użytkownika
marekp750
Administrator
Administrator

Post autor: marekp750 » 20 kwie 2019, 13:34

To jest Wasze zdanie ale jak wiele razy padło w tej rozmowie, że nie jesteście
organizatorami więc Wasze zdanie się nie liczy więc po co się wypowiadacie...

Powtórzę:

Czy od osób przyjeżdżających na 1h, 2h czy 3h na pogaduchy do Was będą pobierane opłaty

Cinek napisał (15.04.2019: 20:51)

"...nikomu nie zabraniamy przyjechać na zlot, spotkać się, podyskutować z ludźmi, pobawić itp - to jest oczywiście bezpłatne...wjazd na parkingi, czy miejsca postojowe będzie oddzielony i wjechać sobie od tak, nie da się, podobnie z uroczysta kolacją czy innymi eventami. To czy ktoś będzie chciał zapłacić i korzystać ze wszystkich ogólnodostępnych atrakcji, pozostawiamy już do jego decyzji..."

Jak jest w końcu? Pytanie do ORGANIZATORÓW.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 20 kwie 2019, 19:26

marekp750 pisze:FOSS

cytujesz czyjś tekst jako mój i sie na tym wyżywasz....
Przykro mi, mogłem się pomylić ponieważ piszesz tak, że nie wiadomo gdzie jest cytat a gdzie twoje słowa.
marekp750 pisze:Sprawę pieniędzy: lecą na kasę wyjaśniłem, powtórze:

Jeżeli będziecie brać pieniądze od ludzi którzy przyjadą na chwilę na pogaduchy do Jastrzębiej uważam za: lecą na kasę. Takie jest moje zdanie i nie wiem co mam więcej wyjaśniać.
Czyli wyjaśniłeś nie wyjaśniając nic.

Co do zasady...
Regulamin przewiduje coś takiego jak "opłata wpisowa" za udział w zlocie.
To nie jest "branie pieniądze od ludzi którzy przyjadą na chwilę na pogaduchy".
Jeżeli nie widzisz w tym różnicy to ja nie wiem co ty wielokrotnie organizowałeś ale raczej nic większego to nie było.
Zgadanie się z kolegami na parkingu i wspólne pojechanie na tor to nie to samo co zorganizowanie kilkudniowego pobytu dla ponad 100 osób z noclegiem oraz innymi atrakcjami dodatkowymi opłacanymi z budżetu centralnego czyli, jakby nie było, z "opłaty wpisowej".

Cytując ponownie Regulamin Zlotu:

pkt 9. Opłata wpisowa
Poprzez "opłatę wpisową" należy rozumieć obowiązkową składkę w wysokości 100zł od osoby dorosłej (skończone 18 lat),

pkt 9.a.

pkt 9.b.
Pieniądze z Opłaty wpisowej będą przeznaczone na organizacje różnego rodzaju atrakcji jak np. zwiedzanie 8-kami okolic, dron (filmowanie i Fotoshooting), sztuczne ognie, gry i zabawy (kręgle, paintball, wodzirej bądź DJ, itp.), nagrody, upominki zarówno dla dorosłych jak i dzieci.

pkt 9.e.
Opłata wpisowa dotyczy każdego, kto chce uczestniczyć w zlocie niezależnie od długości pobytu.

Kombinacje w stylu "wiem, że przyjadę na kilka godzin ale nie zapiszę się, nie zapłacę wpisowego i nie akceptuję regulaminu" jest działaniem destrukcyjnym i prowadzi do dezorganizacji Zlotu.

Widzę, że unikasz jak ognia napisania czegoś wprost więc ja napiszę to wprost ze swojej strony.

NINIEJSZYM OŚWIADCZAM, ŻE WSZELKIE OPŁATY ZLOTOWE (POBYT, WPISOWE) NIE ZAWIERAJĄ W SOBIE ŻADNEJ GRATYFIKACJI DLA ORGANIZATORÓW ZLOTU.

OZNACZA TO, NI MNIEJ NI WIĘCEJ, ŻE ORGANIZATORZY, ZA WKŁAD PRACY W ORGANIZACJĘ ZLOTU, OD ZLOTOWICZÓW NIE POBIERAJĄ ŻADNYCH PIENIĘDZY.

W mojej ocenie wszelkie sformuowania "lecenia na kasę" w połączeniu z tym że jesteśmy "nieuczciwi" są mocnym nadużyciem, pomówieniem sugerującym, że chcemy zarabiać pieniądze na zlotowiczach - TO BZDURA I NIC TAKIEGO NIE MA MIEJSCA.

Jeżeli uważasz inaczej to napisz to wprost - najlepiej podpierając konkretnymi dowodami !!!

Jak to już ktoś kiedyś powiedział w dzisiejszych czasach nawet w mordę nie można dostać za darmo.
Z budżetu centralnego - opłata wpisowa - pokrywamy opłaty za różne rzeczy związane ze zlotem. Co dokładnie to będzie zależy również od liczby uczestników czyli sumy wpłaconej kwoty "opłaty wpisowej".
Dotyczy to zarówno hotelu jak i placu na sobotnią imprezę jak i imprez w sobotni i niedzielny wieczór, kamerzysty czy też ewentualnego kateringu.
Z "opłaty wpisowej" pokrywamy również koszt organizacji różnych konkursów oraz nagród za nie, upominków a także atrakcji dodatkowych (niespodzianek) tak jak zeszłoroczna prezentacja i jazdy testowe najnowszym AUDI A8 D5.
marekp750 pisze:Myślałem, że klub A8 będzie chciał być ponad to czym jest komercja, myślałem, że traktujemy się jak koledzy, fani a nie jak petenci.
Jaka znowuż komercja? Znowu nie potrafisz napisać wprost?

Napisałem już powyżej ale zapytam wprost i wysil się i odpowiedz wprost...
Czy uważasz, że Organizatorzy zarabiają na organizacji tego zlotu?
Czy uważasz, że Organizatorzy biorą pieniądze do własnej kieszeni?

Wystarczy TAK lub NIE ale możesz też popłynąć dalej w swojej odpowiedzi o ile wynikać będzie z tego jasno czy TAK czy NIE.
marekp750 pisze:Z kolegą, fanem się dyskutuje, próbuje zrozumieć jego wizję, petenta ma się w dupie i narzuca co się chce. Jak na razie to drugie znacząco tutaj przeważa.
Petenta się ucisza hejtem, kolegę, fana próbuje wysłuchać i ustalić wspólne stanowisko.
Na razie to wy zajmujecie się hejtem.
Hejtujecie to wydarzenie i hejtujecie zasady które zostały już opisane.
I jeden kolega za taki hejt już został nagrodzony.

Próbujemy wysłuchać i próbujemy dyskutować ale...
Temat o zlocie wraz z regulaminem pojawił się 4-03-2019 a pierwsze pytanie co do wpisowego pojawiło dopiero miesiąc później, wtedy kiedy na zlot zapisanych było już 36-ciu klubowiczów.

Co więcej, o czym mówię już po raz n-ty, identyczne zasady panowały już rok temu więc chyba nie jest dla nikogo zaskoczeniem, że w tym roku jest podobnie.
I jakoś w latach ubiegłych nie było takiej dyskusji więc ponownie pytam: co się zmieniło?

Dyskusje nad zasadami udziału w zlocie i ewentualnych zmianach można było prowadzić dużo wcześniej ale miesiąc po jego ogłoszeniu, kiedy na liście jest już zapisanych kilkadziesiąt osób, wydaje się być lekko za późno.

Zresztą to wasze słowa, że "zmiana zasad w trakcie gry jest nieuczciwa" więc zmieniając zasady teraz będzie nieuczciwe wobec kilkudziesięciu innych osób które już się tutaj zapisały.
Tym bardziej, że wśród 41 zapisanych na zlot klubowiczów tylko 23-ech deklaruje udział w całym zlocie a pozostałych 18-tu planuje krótszy pobyt.
Wszyscy oni zapłacili wpisowe zgodnie z regulaminem więc, zgodnie z waszymi głosami, nieuczciwym byłoby teraz zmieniać regulamin w zakresie "opłaty wpisowej".
marekp750 pisze:Ponowię pytanie do ORGANIZATORÓW:

Czy od osób przyjeżdżających na 1h, 2h czy 3h na pogaduchy do Was będą pobierane opłaty w wysokości 100 zł/osoby?

Bardzo proste pytanie.

Wóz albo przewóz.
Bardzo proste pytanie i odpowiedziałem już na nie wprost kilkukrotnie - kłania się czytanie ze zrozumieniem.

pkt.2a
Ogólnopolski Zlot Audi A8 organizowany jest tylko i wyłącznie dla osób zarejestrowanych na forum Polski Klub A8 oraz posiadających/użytkujących samochód Audi A8/S8, którzy po wniesieniu stosownych opłat, o których mowa w dalszej części regulaminu, otrzymują status Uczestnika Zlotu.

pkt.4
Każdy, kto chce wziąć udział w zlocie powinien spełniać warunki opisane w pkt 2 oraz zapisać się tylko w jednym poście, podając (bez prowadzenia tu dyskusji): ...

pkt.9
Poprzez "opłatę wpisową" należy rozumieć obowiązkową składkę w wysokości 100zł od osoby dorosłej (skończone 18 lat), ...

pkt.9a

pkt.9e

pkt.9f
Brak Opłaty wpisowej będzie skutkował usunięciem z listy uczestników !

pkt 11.a.
Brak wpłaty do podanego wyżej terminu będzie skutkował usunięciem z listy uczestników i tym samym konieczność organizacji pobytu w tym lub innym hotelu we własnym zakresie.

pkt 16.
Każdy uczestnik zlotu jest zobowiązany do noszenia identyfikatora. Do czasu zakończenia zlotu niedopuszczalne są wymiany jak również używanie nie swojego identyfikatora.

pkt 18.
Osoby spoza forum, chcący wziąć udział w imprezach zlotowych powinny zgłosić się do organizatorów po identyfikator, plan zlotu oraz dokonanie opłaty tzw. "opłatę wpisową", o której mowa w pkt. 9 Regulaminu.

pkt 19.
Osoby nieposiadające identyfikatorów, nie będą wpuszczane na imprezy organizowane dla klubu.

pkt 20.
W zlocie mogą brać udział osoby towarzyszące zarejestrowanemu klubowiczowi forum o ile przyjadę autem klubowicza (rodzina / znajomi).

pkt 20.a.
Na teren Zlotu wstęp mają wyłącznie uczestnicy Zlotu wraz z Osobami Towarzyszącymi oraz Obserwatorzy spełniający warunek w pkt. 3 ust. a - d na zasadach opisanych w dalszej części Regulaminu.

pkt 23.
Uczestnik zlotu oraz osoby jemu towarzyszące są zobowiązane do przestrzegania regulaminu zlotu.

pkt 24.
Uczestnik zlotu oraz osoby jemu towarzyszące mają obowiązek stosowania się do poleceń organizatorów w zakresie zarówno zasad bezpieczeństwa jak i spraw organizacyjnych.

pkt 27.
Za akceptację niniejszego regulaminu uważa się wpłatę na konto organizatora kwoty wpisowego wymienionego w pkt 9 niniejszego Regulaminu.

pkt 28.
W przypadku rażącego naruszenia regulaminu zlotu organizator zastrzega sobie prawo do wykluczenia danej osoby ze zlotu.

pkt 30.
Uczestnicy zlotu w raz z ich rodzinami wyrażają zgodę na przetwarzanie i publikację zdjęć przedstawiające ich wizerunek oraz pojazdów w materiałach zebranych przez organizatorów i innych uczestników zlotu.
marekp750 pisze:Nie zasłaniajcie się wypisywaniem regulaminu bo mogą wpaść osoby, które nie mają tutaj konta i nie są w stanie czytać regulaminu.
Co to za głupie stwierdzenie "zasłanianie się regulaminem"?
My się niczym nie zasłaniamy tylko odsyłamy do czytania - po to jest ten regulamin.
Zacznij wreszcie to czytać ze zrozumieniem bo tam jest to napisane.

Skoro już teraz wiesz, że mogą wpaść osoby które nie mają tutaj konta to działając dla dobra klubu porozmawiaj z nimi żeby takie konto założyli, zapisali się na zlot i zapłacili wpisowe zgodnie z regulaminem.
W mojej ocenie jak na razie robisz wszystko aby regulaminu nie zaakceptować i nie podporządkować się jego zapisom.
Tym bardziej jest to niezrozumiałe, bo chwalisz się, że organizowałeś wielokrotnie różne imprezy. Jeżeli tak było, w co po twoim zachowaniu jednak szczerze wątpię, to powinieneś wiedzieć jak ważny dla organizatorów jest regulamin czy też ogólne warunki uczestnictwa. Zamiast torpedować i hejtować, jako doświadczony organizator, powinieneś raczej pomagać i instruować ewentualnych uczestników od czego jest regulamin i jak pozostać z nim w zgodzie.
marekp750 pisze:Jak na miejscu się taka osoba pokaże to każecie mu czytać regulamin czy powiecie jak sprawa wygląda? Macie wydrukowane regulaminy by wręczać je przyjezdnym?
Jak czytam twoje posty to dochodzę do wniosku, że każdy kto się tu nie zapisze a przyjedzie, każda osoba w wieku powyżej 18 lat, dostanie do ręki nie tylko regulamin w wersji rozszerzonej ale również stertę oświadczeń do podpisania włącznie z podaniem numeru dowodu osobistego.
Dodatkowo, osoby z dziećmi w wieku poniżej 18 lat, otrzymają stosowne oświadczenia dotyczące osób niepełnoletnich pozostających pod ich opieką.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 20 kwie 2019, 22:29

Foss proszę o odpowiedz...
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 20 kwie 2019, 22:35

Preston81 pisze:dzien dobry ja tylko chcialem zapytac o kilka rzeczy bo nadal sie zastanawiam czy jechac czy tez nie w tym roku
- czy jest mozlwosc zabrania czworonoga ze soba ?
- czy jesli ktos ma osobe żywiącą się innaczej czy za wczasu jestesmy w stanie zalatwić sobie jakies dania zastepcze dla takich wlasnie osob np na dzien X zaplanuja golonke lub schabowego czy moge liczyc ze dla mojej zony byliby w stanie zrobic cos co ona moze zjesc (zakaz jedzenia białka / mięsa) ? czy to juz pytac osobiscie dzwoniac do hotelu i powolujac sie na grupe na nasz zlot ?

pozdrawiam
Maćku, niestety w tym momencie nie jestem w stanie odpowiedzieć na zadane pytania.
Przyznaję, nie rozmawiałem z hotelem na takie tematy.

Postaram się uzyskać jakąś konkretną i wiążącą odpowiedź zaraz po świętach.
inspekcje przed zakupem

-

Awatar użytkownika
marekp750
Administrator
Administrator

Post autor: marekp750 » 21 kwie 2019, 06:37

Powtórzę po raz kolejny:

Cinek napisał (15.04.2019: 20:51)

"...nikomu nie zabraniamy przyjechać na zlot, spotkać się, podyskutować z ludźmi, pobawić itp - to jest oczywiście bezpłatne...wjazd na parkingi, czy miejsca postojowe będzie oddzielony i wjechać sobie od tak, nie da się, podobnie z uroczysta kolacją czy innymi eventami. To czy ktoś będzie chciał zapłacić i korzystać ze wszystkich ogólnodostępnych atrakcji, pozostawiamy już do jego decyzji..."

FOSS napisał:

"...Bardzo proste pytanie i odpowiedziałem już na nie wprost kilkukrotnie - kłania się czytanie ze zrozumieniem. ..."

Nie widziałęm prostej odpowiedzi z Twojej strony na to pytanie...

Jak jest w końcu? Pytanie do ORGANIZATORÓW.

Jeden z ORGANIZATORÓW pisze, że nie a drugi nie odpowiada bezpośreenio na to pytanie
tylko każe czytać regulamin.

TAK czy NIE

Która odpowiedź jest właściwa? I będzie stosowana wobec "wpadających na pogaduchy".

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 21 kwie 2019, 13:29

marekp750 pisze:Powtórzę po raz kolejny:
A ja po raz kolejny odpowiadam chociaż cierpliwość moja ma swoje granice :/

Cytujesz słowa CINKA więc ja również:
CINEK pisze: NIE MA WSTĘPU NA ZLOT, JEŚLI NIE ZOSTAŁA STOSOWNIE UISZOCZNA OPŁATA WPISOWA

nie ma wyjątku dla nikogo, choćby mieszkał na miejscu i chciał przy okazji podjechać. Wszyscy będą traktowani równo niezależnie od miejsca zamieszkania.
Jego stanowisko od początku jest takie same i niezmienne i jak widać identyczne z zapisami Regulaminu Zlotu.

Moją odpowiedź w tym temacie już znasz...

Zlot jest imprezą o charakterze zamkniętym skierowaną do określonej grupy ludzi a zasady udziału w tym wydarzeniu reguluje Regulamin Zlotu.
Tam jest wszystko wyraźnie napisane - co, gdzie, jak, kiedy, ile i dlaczego.
Ponieważ masz problem z doczytaniem więc we wcześniejszych postach zacytowałem te punkty które odnoszą się wprost do twojego zapytania i nie mam zamiaru wklejać tego ponownie.
Jeżeli w Regulaminie znajdujesz coś niejasnego to wskaż konkretny punkt i napisz co jest w nim dla ciebie niejasne.

<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b> Użyj wyszukiwarki!!! - proble

Nie wspomnę już o tym, że ja ciebie kilkukrotnie prosiłem o odpowiedź wprost na kilka pytań i dalej tej odpowiedzi nie uzyskałem - tylko jakieś ogólnikowe wymijające stwierdzenia albo pomijanie tematu.
Rozumiem, że odpowiedź wprost jest niewygodna dlatego jej unikasz.
inspekcje przed zakupem

-

Zablokowany

Wróć do „zlot ogólnopolski”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl