FOSSFOSS pisze:Znowu przeinaczasz fakty.marekp750 pisze:Myślę, że to zwykłe ludzkie przeoczenie. Nie myli się ten co nic nie robi. Fakt, podali sprzeczne informacje ale z drugiej strony nikt w prost, jak Ty teraz, tego im nie napisał Pewnie teraz i oni będą wiedzieli o co Ci chodzi bo to istotne. Czy jest to impreza zamknięta czy otwarta z opłatą za wjazd autem(rozumiem, że o to się rozchodzi).
Nikt nie podał sprzecznych informacji tylko wyrywasz wypowiedzi z kontekstu.
Potwierdzam - nikt nie zabroni nikomu przyjechać i pogadać, a także stanąć ze wszystkimi a także brać udziału w zlocie... jeżeli spełni warunki opisane w Regulaminie Zlotu.
Dokładnie takie było i jest stanowisko organizatorów.
A co jest napisane w Regulaminie Zlotu?...
Cytując wprost:
pkt.2a
Ogólnopolski Zlot Audi A8 organizowany jest tylko i wyłącznie dla osób zarejestrowanych na forum Polski Klub A8 oraz posiadających/użytkujących samochód Audi A8/S8, którzy po wniesieniu stosownych opłat, o których mowa w dalszej części regulaminu, otrzymują status Uczestnika Zlotu.
pkt.4
Każdy, kto chce wziąć udział w zlocie powinien spełniać warunki opisane w pkt 2 oraz zapisać się tylko w jednym poście, podając (bez prowadzenia tu dyskusji): ...
pkt.9
Poprzez "opłatę wpisową" należy rozumieć obowiązkową składkę w wysokości 100zł od osoby dorosłej (skończone 18 lat), ...
pkt.9a
Opłata wpisowa nie jest zaliczką za pobyt.
pkt.9e
Opłata wpisowa dotyczy każdego, kto chce uczestniczyć w zlocie niezależnie od długości pobytu.
pkt.9f
Brak Opłaty wpisowej będzie skutkował usunięciem z listy uczestników !
pkt 11.a.
Brak wpłaty do podanego wyżej terminu będzie skutkował usunięciem z listy uczestników i tym samym konieczność organizacji pobytu w tym lub innym hotelu we własnym zakresie.
pkt 16.
Każdy uczestnik zlotu jest zobowiązany do noszenia identyfikatora. Do czasu zakończenia zlotu niedopuszczalne są wymiany jak również używanie nie swojego identyfikatora.
pkt 18.
Osoby spoza forum, chcący wziąć udział w imprezach zlotowych powinny zgłosić się do organizatorów po identyfikator, plan zlotu oraz dokonanie opłaty tzw. "opłatę wpisową", o której mowa w pkt. 9 Regulaminu.
pkt 19.
Osoby nieposiadające identyfikatorów, nie będą wpuszczane na imprezy organizowane dla klubu.
pkt 20.
W zlocie mogą brać udział osoby towarzyszące zarejestrowanemu klubowiczowi forum o ile przyjadę autem klubowicza (rodzina / znajomi).
pkt 20.a.
Na teren Zlotu wstęp mają wyłącznie uczestnicy Zlotu wraz z Osobami Towarzyszącymi oraz Obserwatorzy spełniający warunek w pkt. 3 ust. a - d na zasadach opisanych w dalszej części Regulaminu.
pkt 23.
Uczestnik zlotu oraz osoby jemu towarzyszące są zobowiązane do przestrzegania regulaminu zlotu.
pkt 24.
Uczestnik zlotu oraz osoby jemu towarzyszące mają obowiązek stosowania się do poleceń organizatorów w zakresie zarówno zasad bezpieczeństwa jak i spraw organizacyjnych.
pkt 27.
Za akceptację niniejszego regulaminu uważa się wpłatę na konto organizatora kwoty wpisowego wymienionego w pkt 9 niniejszego Regulaminu.
pkt 28.
W przypadku rażącego naruszenia regulaminu zlotu organizator zastrzega sobie prawo do wykluczenia danej osoby ze zlotu.
pkt 30.
Uczestnicy zlotu w raz z ich rodzinami wyrażają zgodę na przetwarzanie i publikację zdjęć przedstawiające ich wizerunek oraz pojazdów w materiałach zebranych przez organizatorów i innych uczestników zlotu.
Czytając regulamin chyba widać, że Zlot jest imprezą zamkniętą a wstęp jest obwarowany konkretnymi warunkami.
Wstęp nie jest wolny.
Na Zlot może przyjechać każdy kto spełni warunki opisane w Regulaminie.
Jakie warunki?... Takie jak powyżej.
Podobno organizowałeś wiele takich imprez to nie wiesz czemu służy Regulamin?
Nie rozumiesz, że każda osoba przebywająca na terenie takiego Zlotu z takim Regulaminem powinna się zapoznać i musi go formalnie zaakceptować?
A teraz ty, jak i kilka innych osób planujecie przyjechać na Zlot.
Wy już wiecie, że chcecie na niego przyjechać w sobotę na kilka godzin.
I nikt z was w dalszym ciągu na ten Zlot się nie zapisał.
Czyli już z założenia postępujecie niezgodnie z Regulaminem i wciąż go nie zaakceptowaliście.
Co więcej...
Identyczne zapisy w regulaminach powtarzają się w roku 2018 i 2017 i ciekawe, że wtedy jakoś nikomu to nie przeszkadzało.
Dlaczego?
A jeżeli nie wpuścimy to co?marekp750 pisze:Piszę to info, aby nie było później pretensji, że ktoś nie został wpuszczony na zlot, mimo że posiada A8 / S8. "
Zgłosisz to na Policję?... Napiszesz do Superwizjera?... Nakręcą o tym kolejny odcinek Interwecji czy Uwagi??
Nie możemy?marekp750 pisze:No właśnie o to chodziło. Upieraliście się, że zabronicie i basta.
A ja i kilka osób uważamy, że nie możecie zabronić.
A jeżeli zlot będzie się odbywał na terenie zamkniętym prywatnym to mogę czy nie?
Jeżeli wynajmuję jakiś teren, a tak właśnie to wygląda, to na czas wynajmu jestem zarządcą tegoż terenu i ja decyduję kto na niego wjeżdża, nieprawdaż?
Dokładnie tak wyglądało to rok temu.
Od elektrowni wodnej wynająłem cały parking na cały dzień. Parking zamknięty, prywatny i nikt bez naszego pozwolenia nie wjeżdżał.
Parking hotelowy również wynajmuję i ja decyduję kto z niego korzysta. Pomieszczenia hotelowe również wynajmuję, zgodnie z umową, więc również ja, jako Organizator, decyduję kto tam może przebywać.
Poza tym o czym mowa.
Co trzeba mieć w głowie żeby mówić Organizatorowi, że "nie obchodzi mnie Regulamin imprezy bo ja i tak sobie przyjadę i będę robił co mi się podoba i nikt mi nie może nic zabronić"
I jeżeli z góry zapowiadasz, że nie zgadzasz się z Regulaminem to ja z góry zapowiadam, że zgodnie z tym właśnie Regulaminem nie widzę możliwości abyś uczestniczył w tej imprezie.
Nie zgadzasz się z Regulaminem imprezy to nie przyjeżdżaj - proste.
Podstawowym warunkiem uczestniczenia jest akceptacja Regulaminu i ja nie zamierzam brać na siebie odpowiedzialności za osoby które z góry zapowiadają, że z Regulaminem się nie zgadzają i go nie akceptują.
Sprawa będzie załatwiona jak doczekam się wyjaśnienia w sprawie zarzucanej mi nieuczciwości i "skoku na kasę".marekp750 pisze:Sprawa była by załatwiona a Wy rzuciliście się na mnie jak hieny na mięso.
Wzywałem do wyjaśnień kilkukrotnie a ty, jak widać powyżej, w dalszym ciągu nic z tym nie robisz.
Rzucasz konkretne oskarżenia w kierunku organizatorów więc oczekuję wyjaśnień jaką masz do tego podstawę.
Udowodnij, że są jakieś machlojki z pieniędzmi bo właśnie to sugerują twoje i pantona wpisy.
Jeżeli nie masz żadnych co do tego dowodów to oczekuję, że napiszesz to wprost.
Skoro masz odwagę publicznie rzucić oskarżenie to również publicznie powinieneś to teraz udowodnić albo publicznie przeprosić jeżeli udowodnić tego nie potrafisz.
CZEKAM !!!
cytujesz czyjś tekst jako mój i sie na tym wyżywasz....
marekp750 napisał/a:
Piszę to info, aby nie było później pretensji, że ktoś nie został wpuszczony na zlot, mimo że posiada A8 / S8. "
NIC TAKIEGO NIE NAPISAŁEM to są chyba słowa CINKA
Kolejny niby mój cytat:
marekp750 napisał/a:
Myślę, że to zwykłe ludzkie przeoczenie. Nie myli się ten co nic nie robi. Fakt, podali sprzeczne informacje ale z drugiej strony nikt w prost, jak Ty teraz, tego im nie napisał Pewnie teraz i oni będą wiedzieli o co Ci chodzi bo to istotne. Czy jest to impreza zamknięta czy otwarta z opłatą za wjazd autem(rozumiem, że o to się rozchodzi).
NIC TAKIEGO NI NAPISAŁEM to są chyba słowa DRAGO.
Czyli CINEK wprowadza w błąd:
"[ Dodano: 2019-04-19, 11:14 ]
dla mnie temat jest skończony w dniu w którym została podjęta sykusja.
Cytat:
nikomu nie zabraniamy przyjechać na zlot, spotkać się, podyskutować z ludźmi, pobawić itp - to jest oczywiście bezpłatne...wjazd na parkingi, czy miejsca postojowe będzie oddzielony i wjechać sobie od tak, nie da się, podobnie z uroczysta kolacją czy innymi eventami. To czy ktoś będzie chciał zapłacić i korzystać ze wszystkich ogólnodostępnych atrakcji, pozostawiamy już do jego decyzji...
"
Sprawę pieniędzy: lecą na kasę wyjaśniłem, powtórze:
Jeżeli będziecie brać pieniądze od ludzi którzy przyjadą na chwilę na pogaduchy do Jastrzębiej
uważam za: lecą na kasę. Takie jest moje zdanie i nie wiem co mam więcej wyjaśniać.
Możesz się z tym zgodzić lub nie i tyle. To jest moje zdanie i mam prawo je wyrażać.[/code]