To nie jest normalne.tutenhamon pisze:Bardzo łatwo to sprawdzić przy pomocy 2 ch płyt ,pierwszą ustawiasz na ostatni kawałek ,po chwili wychodzisz całkiem z audio ,poprostu wyłączasz audio , a po chwli i tak wrzuci 2gą płytę .
Normalnie jest tak, że wystarczy przełączyć na radio aby zmieniarka zrobiła pausę. Ponowne przejście na zmieniarkę powinno uruchomić odtwarzanie tej samej płyty w momencie w którym przełączyłeś na radio, bez żadnego mieszania płytami.
I nie jest to tylko pausa gdzie zmieniarka dalej coś robi - w normalnym przypadku po przejściu na radio zmieniarka po chwili się zatrzymuje. Widać to po przejściu z radia ponownie na zmieniarkę - słychać, że płyta ponownie startuje a zmieniarka potrzebuje chwilę czasu na odnalezienie momentu w którym wcześniej zakończyłeś słuchanie.
Przy sprawnych wszystkich urządzeniach po wyłączeniu zapłonu zmieniarka również się usypia i nie powinna przerzucać sobie płyt.
Idąc dalej... Przy sprawnych wszystkich urządzeniach po otwarciu auta i włączeniu muzyki zmieniarka nie przerzuca płytami w ogóle i powinna wystartować w miejscu w którym ostatnio się zatrzymała.
Tak to też działa u mnie.
Ja mam akurat zmieniarkę MP3 i jedyne różnice od mojej wcześniejszej zwykłej CD jest to, że trochę dłużej zajmuje mu wystartowanie w miejscu w którym ostatnio się zatrzymała.
Podobne zresztą mam odczucia z AMI. Im więcej danych na pen-drive tym dłużej mu zajmuje wystartowanie w odpowiednim miejscu.
Ale w dalszym ciągu są to sekundowe różnice i trwa to chwilę