Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
Moze czesci jezdza w Leeds albo gdzies indziej, kto go tam wie. Pewnie wzieli na zamowienie. A jak wybieralam konfiguracje, to specjalnie nie wzielam srebrnych lusterek, zeby nie rzucal sie w oczy jako model S. Z tego co widzialam, to wlasciciel nie poddal sie i kupil nastepne S8, 2 miesiace mlodsze, w innym kolorze.
Niedziela wieczorem, przychodzę a autko coś krzywo stoi, okazało się, że całkowicie zeszło powietrze z koła (na szczęście tylko dołem ) Wbita śruba w bieżnik. Kompresorek w zapalniczkę i koło pełne. Najważniejsze aby takich śrub nie wykręcać bo wtedy tylko koło zapasowe. Wulkanizacja 24H to super sprawa.
adrian949 pisze:Zmieniłem silnik. W końcu nie dymi
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- orkaskawina
- Super Klubowicz
A ja zdecydowanie mniej ambitnie ale jednak, udrożniłem dwie dysze od spryskiwaczy szyby i skorygowałem ich natrysk. Jak się po udrożnieniu okazało (przy okazji je przestawiłem) jedna dysza lała na dolną uszczelkę szyby a druga myła szybę auta obok. Dostęp nie najlepszy ale co to znaczy sprawne paluszki i solidna igła.
- orkaskawina
- Super Klubowicz
Klucza dynamometrycznego użyłem , ale pasty nie . Generalnie węże poskładałem na chwilówkę ,ponieważ jutro wyjeżdżam na narty,więc w sobotę będę podmieniał te węże to przesmaruje jeżeli jest taka potrzeba.Nigdy nie smarowałem ...panton pisze:przy wymianie świec pamiętałeś by cewki posmarować pastą ??
to świec nie ruszaj tylko wyciągnij cewki i przesmaruj ich końcówki tak by po włożeniu cewki między stykiem cewka a świeca była pasta
ps: warto czasami zaglądać do ELSY
ps: warto czasami zaglądać do ELSY
Ostatnio zmieniony 02 lut 2020, 19:16 przez panton, łącznie zmieniany 2 razy.
- orkaskawina
- Super Klubowicz
rozumiem ale ELSA o tym wyraźnie mówi i inne źródła równieżorkaskawina pisze:Zaglądałem na stronę NGK ,ale nic nie znalazłem o tym.panton pisze:ps: warto czasami zaglądać do ELSY
https://www.beruparts.es/content/dam/ma ... -coils.pdf
do poprawienia
Tydzień temu zrobiłem generalkę mojej skrzyni biegów.
Uprzedzając pytania - nie, nie padła
Więcej rozpisałem w temacie swojego auta tutaj: https://www.a8team.pl/time-bandit-by-fo ... 99,584.htm
Uprzedzając pytania - nie, nie padła
Więcej rozpisałem w temacie swojego auta tutaj: https://www.a8team.pl/time-bandit-by-fo ... 99,584.htm
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-