[D2 ALL ] Zużycie oleju silnikowego S8
fakt, nie pomyślałem :-) wymieniłem chwilę po kupnie i od tamtego czasu nawet 15k jeszcze nie trzepnąłem, ale zbliżam się powoli :-) w mojej mieścinie mogłem dostać tylko Knechta i Filtrona, więc założyłem Knechta :-)kuczlaw pisze:Wiesz, to po co w ogóle wymieniać Pomyśl jeszcze o filtrze, on ma tez swoją żywotność Ja zakładam tylko knechta, widziałem kiedyś filtrona po 10 tys...masakrapet3r pisze:przy ilościach oleju, które dolewa się do naszych wozów, wymiana przy 20k nie zaszkodzi
polecam sportowy castrol
http://www.castrol.com/castrol/productd ... Id=7028277
jest super,wymiana co 10-12tys z dolewką 0,5l 8-)
przebieg 380 tys i pozdrawiam wszystkich z przebiegami 160-180tys
http://www.castrol.com/castrol/productd ... Id=7028277
jest super,wymiana co 10-12tys z dolewką 0,5l 8-)
przebieg 380 tys i pozdrawiam wszystkich z przebiegami 160-180tys
ceny jak ceny - czasem trzeba odrobinę poszukać, a czasem znajdujesz przez przypadek...maciu pisze:castrol najbardziej sportowe to ma ceny
mam takie oto porównanie - ten sam Castrol w dwóch różnych sklepach:
Tesco - 4 litry za 157 zeta (39,25 zł/l)
oraz Selgros (duża cena to kwota netto) - 4 litry za 107,24 zeta (26,81 zł/l)
i ponownie Selgros ale w opakowaniu promocyjnym - 5 litrów za 120,78 zeta (24,16 zł/l)
Nie jestem totalnym żydem ale od Tesco na Połczyńskiej (nie lubię tego lumpexu i nigdy tu nic nie kupuję ale kiedyś z ciekawości wszedłem bo byłem tam w Euro-AGD) do Selgrosa (też na Połczyńskiej) jest po prostu rzut beretem...
a w Selgrosie płacę 50 zeta mniej ;-)
a za te 50 zeta mogę pójść z dzieciakami na lody :-P
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Forum Audi A8
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Jak kto. ja zalałem Castrola i jest OK.Przed awarią zrobiłem 5600 km nie dolewając ani grama,po naprawie rozrządu zalany został nowy Castrol oczywiście kupiony u helmutów w bańkach 5 L,zrobiłem 1400km nie dolewając ani grama i jest OK. Silniczek chodzi cichutko i bezszelestnie.A przebieg mojej L- ki to 238000 tyś. km.Jak widzicie to nie reguła że V-KA MUSI BRAĆ OLIWE. To nie jest odosobniony przypadek . ale jak się żydzi na płyny ustrojowe to się pużniej dolewa litr albo dwa na 1000 km :mrgreen: .Tak w nawiasie dodam że są pasjonaci co w swoich autkach wymieniają oleum co 5 tyś. kmpet3r pisze:przy ilościach oleju, które dolewa się do naszych wozów, wymiana przy 20k nie zaszkodzi