majkaistefan pisze:Jesli ten blad jest (twoim zdaniem) nic nie znaczacy i wzywasz mnie tu do odpowiedzi to odpowiem.
Nie chciałbym się czepiać ale generalnie w temacie G291 nie powiedziałeś kompletnie nic.
Błąd jest, rozmawialiśmy o nim i o wymianie zaworów również - możesz twierdzić inaczej, rozmów naszych nie nagrywałem bo przyjaciół nie nagrywam więc dowodów nie mam
majkaistefan pisze: Znasz moj styl jazdy.Jesli mam kogos na pokladzie to staram sie jechac w granicach rozsadku i nie przekraczac 200/220 bez zadnych gwaltownych manewrow.Jesli jade sam czesto jest juz inaczej.Rozmawialismy o tym ze czasem mam wrazenie ze samochod dziwnie sie zachowuje (czasem unosi a czasem opuszcza) w trakcie szybkiej jazdy.Bagatelizowales sprawe.W koncu (mialem zaufanie do tego co mowisz) myslalem ze juz starosc i trzeba moze odpuscic
Auto w trakcie jazdy opuszcza się i podnosi i robi kilka innych rzeczy i to akurat jest całkiem normalne bo jest to zawieszenie adaptacyjne - tu odsyłam do opisów technicznych.
Tym bardziej, że masz u siebie zawieszenie zwykłe, komfortowe i jak pamiętam masz je najczęściej ustawione w trybie "automatic" więc ponownie mówię: tak, podnosi się samo, samo opada, samo się utwardza i samo robi bardziej miękkie i jest to jego normalna praca.
Co więcej automatycznie opada w innych okolicznościach niż automatycznie się unosi.
Dziwnie pływa i dziwnie zachowuje się na drodze?... a jak twoje wahacze?.... pokazywałem ostatnio w jakim są stanie

Napraw zawieszenie, jak będzie potrzeba zrób później jego kalibrację i na końcu geometrię i będzie lepiej.
majkaistefan pisze:Mialem ze soba wyniki skanow auta o ktore nigdy nie moglem sie ciebie doprosic.
No to to już jawna kpina - widzieliśmy się tyle razy i ty mi teraz mówisz, że ukrywam twoje logi?.... Daj spokój, co to za bzdury wypisujesz
majkaistefan pisze:Nawet nie pytaj co mowl.A to nie jedyny "kwiat" w tym ogrodzie.
Bardzo chętnie wysłucham o tych "kwiatach w ogrodzie" - czekam na maila
majkaistefan pisze:-wyjasnij zatem jak mam to ujac?
Miałeś odpowiedzieć co dokładnie kryje się pod pojęciem G291 i dlaczego występowanie tego błędu jest tak bardzo niebezpieczne dla życia i zdrowia.
majkaistefan pisze:Pisze przecie ze zawieszenie czasami sie przestawia.
I ma się przestawiać bo tak to zostało pomyślane, szczególnie odczuwalne będzie to właśnie w zawieszeniu standardowym i ustawieniu "automatic" - tu odsyłam do opisów technicznych.
Jeżeli uważasz, że jest to ewidentna wina czujnika G291 to wymień blok zaworów - i najlepiej kup nowy bo z używanymi różnie bywa i potem będziesz miał do innych pretensję, że kupiłeś, wymieniłeś a błąd sporadycznie znowuż się pojawia.
Co do innych przyczyn niestabilnego prowadzenia się auta to pokazałem ci palcem twoje uszkodzone wahacze górne kiedy auto było bez kół i na podnośniku.
Co z tym zrobiłeś później twoja sprawa i nie mam o tym zielonego pojęcia.
Szkoda, że zdjęć nie zrobiłem co mi się bardzo często zdarza bo miałbym czarno na białym.... ale nie przypuszczałem, że nastąpi w tobie taka przemiana