Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

[D2 pre-FL] Zderzak po lifcie do auta przed FL?

Większe koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Grain
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Grain » 28 sty 2011, 10:38

FOSS pisze:Z tym rozcinaniem zderzaka od pre-FL i spawaniem samego spodu od FL to moim zdaniem raczej słaby pomysł...

:arrow: Kilka wad cięcia i spawania które ja widzę:
- rozcięcie ori zderzaka preFL to dee facto jego zniszczenie - jeżeli zrezygnujecie z przeróbki bo przestanie się Wam to podobać bądź po prostu nie będzie to wyglądało dobrze lub z innych względów to zderzak do śmieci
- kupienie samego spodu od zderzaka FL nie jest prostą rzeczą
- spawanie dołu wymusi sporo roboty bo po pierwsze linia połączenia musi być odpowiednio przygotowana (nie może to być falbana jak na wiejskiej tradycyjnej spódnicy) a do tego po zespawaniu dla zachowania odpowiedniego efektu wizualnego konieczne moze być też lakierowanie całości (w przypadku jasnych kolorów np. srebrny w moim odczucie lakierowanie to wręcz pewnik a polakierowanie przedniego zderzaka po całości na srebro w mojej estety ocenie wymusza także polakierowanie tylnego także po calości do dołu)
- jakość połączenia - aby zachować walory estetyczne ze strony zewnętrznej praktycznie całość spawania musi być przeniesiona na stronę wewnętrzną... jak zaczepicie zderzakiem w zimę o zaspę albo krawężnik to oderwanie sobie spodu jest prawie gwarantowane

:arrow: Zalety zastosowania całego zderzaka od FL:
- kupując kompletny (kosztuje sporo wiecej niż sam przód ale dużo łatwiej kupić go w całości) macie ori kompletny z halogenami i spryskami i mocowaniami
- zdejmując swój cały preFL po udanym zabiegu wszczepienia tego FL swój możecie sprzedać odzyskując część zainwestowanych pieniędzy
- założenie całego od FL w identycznym kolorze nadwozia (tak też można znaleźć) nie wymusza żadnego lakierowania
- zmiana koloru w zderzaku FL to teoretycznie mniejsze pieniądze niż polakierowanie całego spawanego z dwóch a przy okazji polakierowanie tylko góry w FL zachowuje oryginalny wzór lakierowania czyli ze spodem auta w czerni (nie wszystkim się to podoba ale to już kwestia gustu)
- cały zderzak FL przy ewentualnym kontakcie z krawężnikiem będzie zdecydowanie lepiej działał niż spawany z dwóch

:arrow: Wady założenia całego po FL:
- jak już ktoś wcześniej wspomniał założenie z przodu kompletnego zderzaka od wersji FL teoretycznie wymusi założenie od FL także zderzaka tylnego (aby chromy były tak gdzie być powinny)
- koszty

Takie jest moje zdanie ale oczywiście nie musicie się z nim zgadzać ;-)

FOSS jak będziesz chciał swój przednie sprzedać to go rezerwuje ;-) Tylni mam już zmieniony

Awatar użytkownika
apg
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: apg » 28 sty 2011, 15:06

SERGIO pisze:Muszę to sobie dobrze przemyśleć i poszukać tego dołu od lifta
Jeżeli po tym co wyżej napisano, nie zniechęciłeś się do tego rozwiązania, to mam taką dolną część zderzaka i mogę Ci odsprzedać. Choć ja osobiście bym się nie podjął ;)

SERGIO
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: SERGIO » 24 mar 2011, 14:13

A ile byś chciał za ten dół zderzaka? czy ma do niego kratki i halogeny?

Awatar użytkownika
Mucholejkolator
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Mucholejkolator » 24 mar 2011, 16:40

A ja sobie zrobiłem takiego "agro-tuninga" delikatnie upodabniając zderzak do wersji FL, listewka chromowa, samoprzylepna, 8zł za metr :-P I nawet podoba mi się :lol:

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Pszendza
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pszendza » 25 mar 2011, 06:48

jeszcze proponuje wydać 12 zł i nakleić "chrom" pod lampami wtedy to już każdy sie nabierze że to polift.
A8- nie dla idiotów !!

Awatar użytkownika
sliwka
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: sliwka » 01 gru 2012, 19:31

mam do was takie pytanko poszukuje samego dolu zderzaka poliftowego do d2.mialem ostatnio przygode z lisem i dol mam do wywalenia. planuje pobawic sie przy takim projekcie.i jeszcze jedno pytanie czy mial ktos doswiadczenie z zamiennikiem polskim zderzaka do d2 ten co jest na alegro ?? jak to pasuje ?? jakie wykonanie tego i wogole .

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 01 gru 2012, 19:44

Co do zamiennika, to widzisz jak wygląda teraz Twój ze spotkaniem z lisem, a podróbki wogóle nie będzie po takim spotkaniu. Kumpel miał taki zderzak i jak samochód stał i dobrze wiatr zawiał to całym zderzakiem trzęsło. Kiedyś szybko jechał i zderzak sam odpadł. Znalazł tanio używkę i już nie jeździ modląc się czy zderzak jest jeszcze na swoim miejscu. :)
Ja nie polecam.

Co do dołu zderzaka to jutro poszukam bo gdzieś powinien u mnie leżeć. :)

Awatar użytkownika
sliwka
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: sliwka » 01 gru 2012, 22:41

Simone331 pisze:Co do zamiennika, to widzisz jak wygląda teraz Twój ze spotkaniem z lisem, a podróbki wogóle nie będzie po takim spotkaniu. Kumpel miał taki zderzak i jak samochód stał i dobrze wiatr zawiał to całym zderzakiem trzęsło. Kiedyś szybko jechał i zderzak sam odpadł. Znalazł tanio używkę i już nie jeździ modląc się czy zderzak jest jeszcze na swoim miejscu. :)
Ja nie polecam.

Co do dołu zderzaka to jutro poszukam bo gdzieś powinien u mnie leżeć. :)
dzieki za informacje.co do tego dolu bede czekal na informacje czy masz go moze :)

jednak Simone331 nie ma tego poliftowego dolu zderzaka takze gdy ktos mial takie cos prosze o informacje bo chcialbym jak najszybciej zaczac prace nad nim :)

wragus
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: wragus » 12 maja 2017, 00:23

Cześć.

Chce wymienić tylni zderzak mam pre FL.
Nie mogę dostać zderzaka w swoim kolorze lecz jest dostępny do FL.

Czy będzie pasować z FL do pre FL?
Regulamin! Nie wolno reklam. ( Zrozumiałem :) )

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 12 maja 2017, 08:53

będzie
to nie jest zwykły napęd...to

wragus
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: wragus » 21 maja 2017, 14:05

Dzięki Za poradę, Zderzak wymieniony. Pasuje wszystko.
Jedynie co się różni to podpięcie czujników parkowania:

W Pre Fl są w tej belce także by je odłączyć trzeba całkiem je wyciągnąć oraz wiązka jest cała.

W FL każdy jest na wierzchu i jest rozpinana wiązka od czujników
Regulamin! Nie wolno reklam. ( Zrozumiałem :) )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl