części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

dodatkowe wyposazenie samochodu

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.

jakie wyposażenie uważasz za niezbędne w swoim samochodzie ?

klimatyzacja
56
17%
nawigacja
27
8%
nagłośnienie Bose/B&O
30
9%
podgrzewane fotele
35
11%
dzwiękoszczelne/przyciemniane szyby
27
8%
telewizja
12
4%
webasto
26
8%
ksenon/LED
39
12%
szyberdach (z lub bez solar)
32
10%
automat
42
13%

Liczba głosów: 326

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 30 sty 2011, 23:15

jak będzie wszystko grzane to po co mulatka :d
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

Awatar użytkownika
PEPOL D2
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PEPOL D2 » 30 sty 2011, 23:18

....Ty juz dobrze wiesz po co ;-) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tylko pewno zona z Toba teraz siedzi :mrgreen:

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 30 sty 2011, 23:19

PEPOL D2 pisze:
dice111 pisze:
Lechu pisze:ankieta trochę dziwna,autor pyta się o Wasze auta a klima w A8 była w podstawowym pakiecie :-P
Można było kupić bez (w D2 rzecz jasna) :-)
Teraz to mnie zdziwiles.Mowisz o modelach 1995-1998? Czy tylko pierwsi nastepcy v8 z 1994?
pre-lift. Po FL nie widziałem takiego samochodu, co nie znaczy, że nie było.
Był na forum taki samochód (link z mobile.de), co by nie być gołosłownym zdjęcia z instrukcji:
Obrazek

Obrazek
Black Cars Matters

Awatar użytkownika
PEPOL D2
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PEPOL D2 » 30 sty 2011, 23:27

Hmmm az nie chce mi sie wierzyc.Czy ktorys z forumowiczow posiada a8 d2 bez klimy?Mysle ze jesli nawet wyszly D2 bez klimy to byla to pomylka bardzo szybko poprawiona i nie wiele modeli moze dzis sie tym chwalic bo dla kolekcjonera takie autko z ta wada jest nie mala atrakcja, a ja bym to dał w temat buble konstruktorow audi a8.Kurcze to moglo spowodowac ze a8 bylo by zagrozone dalsza produkcja .Mysle ze przez brak klimy posypaly sie glowy w niemieckim zakladzie produkujacym ten model.AAA to ciekawostka noo :lol:

Mad_MAX

Post autor: Mad_MAX » 31 sty 2011, 16:31

To nie chodzi o pomyłkę , w A6 także można było kupić auto bez klimy i też jest to margines na skalę światową.

Ale spotkałem kiedyś właściciela salonowego , który po prostu powiedział , że ma alergię na klimatyzację (czyli te drobnoustroje itp. chyba) i dlatego kupił auto bez klimy.
Dla mnie takie wytłumaczenie jest jak najbardziej prawdopodobne , bo stwierdzenie , że nie bierze klimy bo nie ma pieniędzy w aucie za grube setki tysięcy to już chyba przegięcie :PP :PP

Wracając do tematu wyposażenia , to ja nie wiem co wy się tak z tymi grzanymi stołkami :PP Osobiście uważam to za totalnie nie potrzebne , akurat kiedy mi jest zimno , to one zaczynają się włączać , a jak już mi pupcia się sama ociepli to one dopiero zaczynają grzać.
Co innego WEBASTO , po prostu piękna sprawa , jak dla mnie powinni montoważ w każdym aucie :)
Tak samo TV , ehhh piękna sprawa w korkach :PP
Reszta pierdół dla mnie powinna być ale tylko po to , żeby zaspokoić moją gadżeciarską naturę :D :D

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 31 sty 2011, 22:01

przecież nie trzeba używać kompresora, sama automatyka ładnie utrzymuje
temperaturę itp.
wyPAD 2020

kojot1
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kojot1 » 02 lut 2011, 18:12

Akurat grzanie pośladków w audi to porażka jak napisał MaD MAX zanim się nagrzeją mijają wieki ,w innych autach w których miałem okazję jezdzić np. opel omega bmw e60 grzane dupki szybko działały w sumie natychmiast , wracając do tematu klima, elektryka, automat, xenony to podstawa, jeszcze webasto zimową porą by było mieć miło bez reszty można przeżyć

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 02 lut 2011, 21:42

co kto chce, ja jeszcze zapomniałem że brakuje mi pilota do webasto
wyPAD 2020

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 02 lut 2011, 23:03

kojot1 pisze:Akurat grzanie pośladków w audi to porażka jak napisał MaD MAX zanim się nagrzeją mijają wieki ,w innych autach w których miałem okazję jezdzić np. opel omega bmw e60 grzane dupki szybko działały w sumie natychmiast...
Pewnie dlatego że w niektórych autach fotele grzeją zaraz po włączeniu... tak miałem w Omedze MV6 więc jak w zimę ruszałem auto z rana to najpierw włączałem silnik, potem nawiewy na full i grzanie fotela a dopiero potem brałem się za odśnieżanie...
jak odśnieżyłem to w samochodzie było już letnio (nie mroźno) a fotel był ładnie nagrzany...
w A8/S8 grzanie foteli połączone jest z czujnikami zajęcia fotela czyli grzanie działa tylko wtedy kiedy ktoś tam siedzi.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 02 lut 2011, 23:06

FOSS pisze:w A8/S8 grzanie foteli połączone jest z czujnikami zajęcia fotela czyli grzanie działa tylko wtedy kiedy ktoś tam siedz
Dziwne FOSS, bo u mnie jak mam włączone grzanie fotela pasażera , a nikt nie siedzi a go dotknę po jakimś czasie to jest ciepły :roll:

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 02 lut 2011, 23:13

mdamian pisze:
FOSS pisze:w A8/S8 grzanie foteli połączone jest z czujnikami zajęcia fotela czyli grzanie działa tylko wtedy kiedy ktoś tam siedz
Dziwne FOSS, bo u mnie jak mam włączone grzanie fotela pasażera , a nikt nie siedzi a go dotknę po jakimś czasie to jest ciepły :roll:
hmmm... może przed liftem było inaczej :roll:
przyznaję że nie wiem bo przed liftowego nie miałem :-?
inspekcje przed zakupem

-

Grain
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Grain » 02 lut 2011, 23:30

mdamian pisze:
Pewnie masz coś popsute :-P

kojot1
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kojot1 » 03 lut 2011, 02:35

zobacze jak jest u mnie, ale coś mi sie wydaje ze grzanie fotela pasażera działa u mnie cały czas jutro sprawdzę, kobieta nie raz już zostawiła grzanie i cały czas chodziło a ja nie lubię włączać czegokolwiek bez potrzeby ;-) ,

przemoR888
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: przemoR888 » 03 lut 2011, 09:27

ja też nie narzekam na grzanie. odpalam auto wł. grzanie przejadę jakieś 200m i już czuję że ciepło się robi. I tak jak koledzy działa bez siadania na fotel (możliwe że pierwsze działały inaczej :) )
A wracając do klimatyzacji i wyposażenia dodatkowego w limuzynach czy ktoś oglądał mercedesy S w140 ?? jest dużo egzemplarzy bez klimy, mają korbki szyby i ogólnie nic, za wszystko trzeba było grubo dopłacić.
Najlepiej wyposażone z tamtych lat są chyba bmw 7 ;-)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 03 lut 2011, 11:10

Grain pisze:
mdamian pisze:
Pewnie masz coś popsute :-P
kojot1 pisze:zobacze jak jest u mnie, ale coś mi sie wydaje ze grzanie fotela pasażera działa u mnie cały czas jutro sprawdzę...
przemoR888 pisze:ja też nie narzekam na grzanie. odpalam auto wł. grzanie przejadę jakieś 200m i już czuję że ciepło się robi. I tak jak koledzy działa bez siadania na fotel (możliwe że pierwsze działały inaczej :) )...
Pragnę tylko zauważyć, że różnice w działaniu grzaniu foteli mogą być nawet w samochodach z tego samego roku produkcji... wszystko zależy od tego jaką koncepcję ma producent a ewentualne zmiany mógł wprowadzić wraz z wejściem do produkcji wersji z nowego roku modelowego bo tak często się dzieje (jak pewnie większość z Was już gdzieś doczytała wejście nowego roku modelowego odbywa się jakoś w połowie roku czerwiec, lipiec).

Nie raz w zimę odśnieżałem auto (zawsze włączam silnik przed odśnieżaniem a nie dopiero po) i mogę powiedzieć że w moich A8/S8 na 100% grzanie foteli włączało się dopiero po zajęciu fotela.

Zresztą konstrukcję taką że fotele grzeją tylko wtedy kiedy ktoś na nich siedzi uważam za całkiem słuszną...
wprawdzie trochę mnie to irytowało bo mając w pamięci moje poprzednie auta oczekiwałem, że jak odśnieżę auto i wsiądę to fotel będzie już nagrzany ale...
oprócz tej małej niedogodności z grzania foteli byłem bardzo zadowolony - 6-cio stopniowa regulacja to po prostu rewelacja i w zimę w różnym stopniu ale praktycznie zawsze grzania fotela używałem i jak tylko nabędę następne auto to także używać będę :-P
inspekcje przed zakupem

-

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl