![]() |
![]() |
Time Bandit by FOSS :D
- djdemon_pl
- Forum Audi A8
Foss! Ja również dołączam do gratulacji i z nieprzeciętną niecierpliwością czekam na zdjęcia Twojego okazu...
Biorąc pod uwagę Twój gust i podejście do samochodów - jestem pewien, że to jest coś wyjątkowego!
Poza tym bardzo bogata opcja auta!
Biorąc pod uwagę Twój gust i podejście do samochodów - jestem pewien, że to jest coś wyjątkowego!
Poza tym bardzo bogata opcja auta!
"Wierny Ideałom"
Było: A8 4.2 '95, A8 4.2 D2 FL '99,
Jest: A8 4.2 D3 FL '05
Było: A8 4.2 '95, A8 4.2 D2 FL '99,
Jest: A8 4.2 D3 FL '05
Najlepsze gratulacje, Foss. Furka nieźle wypasiona
Czy tajemnicą jest ile za nią dałeś i ile wyszły Cię w sumie opłaty za sprowadzenie?
@and808. Wspomniałeś, że można by dodać pakiet skórzany II. Co wchodzi w jego zakres? Czy np. obszycie deski skórą. Jakie to mogą być koszta i miałeś na myśli ASO czy jakichś dobrych rzemieślników? Dodam, że dla mnie wykończenie wnętrza najbardziej się liczy i jak czasami przeglądam ogłoszenia, to obszyte skórą boczki i konsola środkowa (jak u Fossa) są warunkiem koniecznym od dalszego oglądania. No a te pakiety wykończenia z ostatnich lat produkcji, sport plus i comfort plus, to jest dopiero miodzio.
Pozdrawiam,

@and808. Wspomniałeś, że można by dodać pakiet skórzany II. Co wchodzi w jego zakres? Czy np. obszycie deski skórą. Jakie to mogą być koszta i miałeś na myśli ASO czy jakichś dobrych rzemieślników? Dodam, że dla mnie wykończenie wnętrza najbardziej się liczy i jak czasami przeglądam ogłoszenia, to obszyte skórą boczki i konsola środkowa (jak u Fossa) są warunkiem koniecznym od dalszego oglądania. No a te pakiety wykończenia z ostatnich lat produkcji, sport plus i comfort plus, to jest dopiero miodzio.
Pozdrawiam,
cóż... kwestii finansowych raczej nie będę tu publicznie poruszał...sinus pisze:Najlepsze gratulacje, Foss. Furka nieźle wypasionaCzy tajemnicą jest ile za nią dałeś i ile wyszły Cię w sumie opłaty za sprowadzenie?
mogę przyznać się tylko do tego, że promocja to jakaś szczególna niestety nie była...
gdybym kupował ją na handel to pewnie bym umoczył bo w PL można kupić taniej :-?
... no ale moja nie jest na handel a cena trzeba przyznać była adekwatna do stanu technicznego - wsiadam i jeżdżę bez żadnego "pakietu startowego" a to jest coś za co można i warto czasem dopłacić ;-)
Cytując bezpośrednio kolegę and808:sinus pisze:@and808. Wspomniałeś, że można by dodać pakiet skórzany II. Co wchodzi w jego zakres?...
and808 pisze:w skrocie: alcantara na gorze. miekka skora na dole. czyli cala podsufitka, polka tylna i slupki w syntetycznej skorze alcantara, zas cala deska rozdzielcza w miekkiej skorze (feinnappa) ze szwem ozdobnym (gora i dol deski rozdzielczej)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
sinus,
pakiet skorzany II: tak jak napisal FOSS.
oczywiscie nie ma mozliwosci doposazenia samochodu o taki pakiet. zalozenie jest takie: to co wychodzi z fabryki, takie pozostaje. chodzi o pozniejsze ulatwienie w serwisowaniu samochodow, SVM itp, itd
oczywiscie to nie znaczy, ze nie mozesz "sam wymienic tych czesci". jednak zeby to wygladalo profesjonalnie (ladnie i elegancko), powinienes takze postarac sie o pakiet skorzany I. pewnie takie czesci sa na allegro.
jeszcze jedna uwaga: co prawda nigdy nie montowalem takich rzeczy, ale wyobrazam sobie, ze moga sie roznic kolorem (rozne samochody, rozne odcienie, rozna "starosc")
niestety nie wiem co to comfort plus i sport plus
pakiet skorzany II: tak jak napisal FOSS.
oczywiscie nie ma mozliwosci doposazenia samochodu o taki pakiet. zalozenie jest takie: to co wychodzi z fabryki, takie pozostaje. chodzi o pozniejsze ulatwienie w serwisowaniu samochodow, SVM itp, itd
oczywiscie to nie znaczy, ze nie mozesz "sam wymienic tych czesci". jednak zeby to wygladalo profesjonalnie (ladnie i elegancko), powinienes takze postarac sie o pakiet skorzany I. pewnie takie czesci sa na allegro.
jeszcze jedna uwaga: co prawda nigdy nie montowalem takich rzeczy, ale wyobrazam sobie, ze moga sie roznic kolorem (rozne samochody, rozne odcienie, rozna "starosc")
niestety nie wiem co to comfort plus i sport plus
patrz np. tu: http://www.autokrata.pl/artykul/audi-a8 ... etami-5996and808 pisze: niestety nie wiem co to comfort plus i sport plus
Nie no, były takie dwa pakiety, to jest jeden z wielu artykułów na ten temat. Na mobile.de widziałem ze dwie sztuki z taką nazwą pakietu w opisie. Może w Polsce nie było. Charakterystyczne jest to, że obszycie skórą ma nitkę w kontrastowym kolorze w stosunku do koloru skóry. Nie wykluczam, że "exclusive" mogło mieć podobnie.
Znalazłem np. coś takiego: [klik]
Znalazłem np. coś takiego: [klik]
... nie do konca sie rozumiemy.
1. Ty piszesz o rynku "nie-polskim". ja pisze o rynku polskim.
2. nalezy rozroznic dwie rzeczy:
wyposazenie skorzane audi exclusive i ze "zwyklymi" skorami ze szwem kontrastowym (nie exclusive).
zasadnicza roznica jest taka, ze audi exclusive to skora w okreslonych kolorach. jest ich kilka nie chce mi sie teraz pisac jakich (pisalem o tym wczesniej). nie jest regula, ze szew kontastowy automatycznie wskazuje, ze to skory audi exclusive.
co nie oznacza, ze pakiety o ktorych piszesz nie sa z palety audi exclusive. dlatego na poczatku napisalem, ze dziennikarz nawet nie wymienil co wchodzi w sklad pakietu, przez co trudno wnioskowac co w srodku.
1. Ty piszesz o rynku "nie-polskim". ja pisze o rynku polskim.
2. nalezy rozroznic dwie rzeczy:
wyposazenie skorzane audi exclusive i ze "zwyklymi" skorami ze szwem kontrastowym (nie exclusive).
zasadnicza roznica jest taka, ze audi exclusive to skora w okreslonych kolorach. jest ich kilka nie chce mi sie teraz pisac jakich (pisalem o tym wczesniej). nie jest regula, ze szew kontastowy automatycznie wskazuje, ze to skory audi exclusive.
co nie oznacza, ze pakiety o ktorych piszesz nie sa z palety audi exclusive. dlatego na poczatku napisalem, ze dziennikarz nawet nie wymienil co wchodzi w sklad pakietu, przez co trudno wnioskowac co w srodku.
Ale cóż mogę tu powiedzieć... schemat jest przecież u wszystkich pewnie taki sam tylko realizacja może być inna:and808 pisze:FOSS, a czy mozesz powiedziec, jak wygladaly Twoje poszukiwania samochodu ?
- praktycznie od początku stycznia siedziałem ciągle na stronach Alledrogo oraz mobile.de
- w Polsce, jak już pisałem wcześniej, niewiele znalazłem ciekawego ale chcąc być pewnym jaką drogą kroczę kilka z aut obejrzałem na żywo - niestety żadne z nich mnie nie zachwyciło co zresztą opisałem w odpowiednich tematach (może gdyby właściciele rozumieli listę wad swoich aut i obniżyliby odpowiednio cenę to kupiłbym coś z rynku polskiego ale u nas jak zwykle szukają jelenia a ja raczej nim nie jestem)
- w związku z powyższym przerzuciłem się zupełnie na Germanię i stronkę mobile.de przeglądając różne oferty i analizując rynek (co jest dostępne, za jaką cenę i w jakim wyposażeniu)
- w ostatnich dniach przed wyjazdem miałem już kilka namierzonych egzemplarzy z których idąc w coraz to bardziej konkretne elementy wyposażenia (to co uznałem za niezbędne) wytypowałem ostatecznie 4 sztuki które zdecydowałem się obejrzeć na żywo
- koledzy Rafelek i Karol dopomogli w zdobyciu numerów VIN tych aut oraz wstępnej ocenie samochodów po rozmowie z właścicielami
- przed wyjazdem dokonaliśmy wstępnej rezerwacji tych aut i w drogę
- pierwszy oglądaliśmy już o 8:00 ale ten okazał się uboższy niż opisywał to właściciel a poza tym był w raczej kiepskim stanie
- drugiego oglądaliśmy już od 10:00 i to był strzał w 10-tkę - po zapoznaniu się z autem oraz jeździe próbnej zrezygnowałem z oglądania pozostałych... stąd po załatwieniu formalności odjechałem już swoją D3 :lol:
W tym miejscu pragnę podziękować kolegom Rafelek i Karol za aktywną pomoc w moich poszukiwaniach i zakupie. :d
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
... no to jeszcze pociagne temat.
ale bez pomocy kolegow, rozumiem, ze zakup nadal bylby wykonalny ?
i jeszcze jedno:
nie chce Cie dopytywac o cene. ale czy nie uwazasz, ze suma sumarum zaplaciles taniej ?
co mam na mysli:
czy kwota zakupu Twojego samochodu w bardzo dobrym stanie (jak na rocznik) jest w stanie pokryc zakup samochodu w Polsce + "wyremontowanie" tego samochodu, aby byl w takim stanie jak ten kupiony w Niemczech ?
ale bez pomocy kolegow, rozumiem, ze zakup nadal bylby wykonalny ?
i jeszcze jedno:
nie chce Cie dopytywac o cene. ale czy nie uwazasz, ze suma sumarum zaplaciles taniej ?
co mam na mysli:
czy kwota zakupu Twojego samochodu w bardzo dobrym stanie (jak na rocznik) jest w stanie pokryc zakup samochodu w Polsce + "wyremontowanie" tego samochodu, aby byl w takim stanie jak ten kupiony w Niemczech ?