części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 04 ] Problem z systemem MMI w A8 D3

EVAN
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: EVAN » 08 wrz 2011, 09:53

No to odgrzewam temat niestety :cry:
U mnie tez sie tak dzieję ale od czasu do czasu. Zauważyłem tez zależność pogodową- czyli jak jest deszczowo/wilgotnie to tak sie dzieje.
Myślę że jest to problem wilgoci. Ale wie ktoś może gdzie jest ten moduł?
Może pomoże wysuszenie. :roll:

Awatar użytkownika
wolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: wolek » 09 wrz 2011, 00:16

kolego ale który moduł? do tu mowa była o kilku... jeśli chodzi ci o moduł telefonu to znajduje sie on pod fotelem kierowcy z tego co pamiętam.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.

EVAN
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: EVAN » 09 wrz 2011, 09:26

W tym problem, że nie wiem który moduł. Chyba przejadę sie do ASO pod kompa. Może cos wyjdzie :roll:

Awatar użytkownika
Saberek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Saberek » 02 lis 2011, 00:44

U mniedzis stao sie to samo. Auto stalo na zewnatrz caly dzien wieczorem wsiadam jade do pracy i MMI po odpaleniu samochodu po ok 30 sek sie wylacz ekran sie chowa i tyle.
Moge go wlaczyc spowrotem ale tylka na 30 sek i w tym czasie nie dzialaja zadne przyciski na konsoli srodkowej, reset tez nie dzial tylko zmiana stacji radiowych. 30 sek i koniec.
Gdzie i czego szukac.
Jutro przeskanuje to wrzuce bledy.

Awatar użytkownika
club-iguana
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: club-iguana » 03 lut 2012, 09:28

Minął rok, przyszły mrozy. Co z Waszymi MMI? U mnie było to samo, rozwiązaniem problemu była wymiana wzmacniacza. 2 dni temu MMI znowu ucichło na dobre - nie wytrzymało minus 17 °c :/ Obawiam się, że znów padł wzmacniacz :-(
CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było.

Awatar użytkownika
Saberek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Saberek » 03 lut 2012, 12:24

U mnie rozwiazalo sie samo, ktorys z przyciskow sie zablokowal wcisniety i po kilku dniach puscil sam z siebie bez rozbierania i wszystko dzial ok.

Awatar użytkownika
wolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: wolek » 03 lut 2012, 19:51

mi padła zmieniarka ale w sumie wszystko działa ale coś w środku przeskoczyło i nie czyta płyt. :( będzie cieplej to rozbiore ją bo chyba tacka się przesuneła.

Awatar użytkownika
Blokersik
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Blokersik » 03 lut 2012, 21:45

W zeszłym roku tez padł mi wzmacniacz :) , a w tym roku MMI tez odmówiło posłuszeństwa. Również co jakiś czas się resetowało. Padl właśnie jakiś główny moduł, który znajduje się bodajże gdzieś za schowkiem. Na szczęście już wszystko sprawne

Awatar użytkownika
Rafelek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Rafelek » 03 lut 2012, 23:00

wolek pisze:mi padła zmieniarka ale w sumie wszystko działa ale coś w środku przeskoczyło i nie czyta płyt. :( będzie cieplej to rozbiore ją bo chyba tacka się przesuneła
Ja już zmieniłem trzy sztuki a teraz kiedy padła mi kolejna to już odpuściłem,mam dość. Uszkodzeniu ulega plastikowy trybik.

Dziś przy temp. -20 otworzyłem samochód i nagle głośniki zaczęły szumieć i to strasznie głośno. Potem coś strzeliło i przez 2h nie miałem dźwięku w MMI. Jak myślicie co może być przyczyną?
CCCO Herr der Ringe

Awatar użytkownika
wolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: wolek » 03 lut 2012, 23:06

Rafelek pisze:Dziś przy temp. -20 otworzyłem samochód i nagle głośniki zaczęły szumieć i to strasznie głośno
raz miałem tak samo ze 2 lata temu ale w lato... Brak błędów itd usterka nigdy nie powróciła :) jakaś zwara lub przepięcie w wzmaku bo na nic nie reagował zmiana głośności itd... wyłączył się dzwięk bo przegrzały się końcówki mocy we wzmaku... a dzwięk powrócił po 2h bo pewnie wyłączałeś autko i system przeszedł do standby/uśpił się lub pewnie zrobiłeś reset MMI tez pomaga. ale nie wiem czym to może być tak naprawde spowodowane.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 03 lut 2012, 23:10

No kurna... jak to czytam to z tęsknotą wspominam moje S8.... mróz nie mróz wszystko działało bez zająknięcia.... byle akumulator był zdrowy i wszystko grało....
a tu jak nie MMI, to zmieniarka, albo Kessa, albo szyber....
albo klapa bagażnika która właśnie i u mnie odmówiła posłuszeństwa i teraz tak jak Ty Rafcio ja też jeżdżę z otwartą :/
a temperatury takie, że nawet w garażu nie mam ochoty nic przy niej robić :wpale:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
Rafelek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Rafelek » 03 lut 2012, 23:13

No kurna... jak to czytam to z tęsknotą wspominam moje S8.... mróz nie mróz wszystko działało bez zająknięcia.... byle akumulator był zdrowy i wszystko grało....
a tu jak nie MMI, to zmieniarka, albo Kessa, albo szyber....
albo klapa bagażnika która właśnie i u mnie odmówiła posłuszeństwa i teraz tak jak ty Rafcio jeżdżę z otwartą

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 03 lut 2012, 23:25

Rafelek pisze:Co do klapy to problem opanowałem. Opisałem wszystko w temacie problemu z klapą.
:shock: no to zaraz sobie poczytam.

Tyle, że kiedy na dworzu -20°C to u mnie w garażu tylko +5°C a to jak dla mnie trochę za mało aby zabawiać się młotkiem i śrubokrętem :evil:
inspekcje przed zakupem

-

Awatar użytkownika
club-iguana
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: club-iguana » 06 lut 2012, 23:21

Dziś w nocy totalnie rozladowal mi się akumulator,aż tak do zera, że nie mogłem wyjac kluczyka ze stacyjki. Ostatnie kilka dni jeździłem z wypiętym wzmacniaczem. Dzięki wiedzy kolegi z innego forum, po naładowaniu aku, podpiąłem ponownie wzmacniacz i....
zaczęło wszystko działać :-)
Przyczyna (najbardziej prawdopodobna): mam wstawiony nieoryginalny element do podłączenia tv itp. i to one (te nieoryginalne) elementy potrafia zawiesić caly system MMI.
RADA: Jak MMI robi zwis to go całego zresetować :-)
CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 07 lut 2012, 13:18

club-iguana pisze:Dziś w nocy totalnie rozladowal mi się akumulator,aż tak do zera, że nie mogłem wyjac kluczyka ze stacyjki.
ŁoooŁ, kupuj nowy bo ten to już chyba "śmietnik"..... a zapowiadają jeszcze tydzień albo i dwa takich mrozów :-?
club-iguana pisze:Dzięki wiedzy kolegi z innego forum, po naładowaniu aku, podpiąłem ponownie wzmacniacz i....
zaczęło wszystko działać :-)
Czyżby znowuż Adi pomógł?
club-iguana pisze:... zaczęło wszystko działać :-)
No proszę... skoro wzmacniacz już ogarnąłeś to zapraszam już bez dłubania w autach... na kawę, herbatę... albo właściwie, skoro masz takie częste problemy z elektryką, wpadnij lepiej na coś z prądem :lol:
inspekcje przed zakupem

-

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl