[D3 04 ] Problem z systemem MMI w A8 D3
kolego ale który moduł? do tu mowa była o kilku... jeśli chodzi ci o moduł telefonu to znajduje sie on pod fotelem kierowcy z tego co pamiętam.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
- Saberek
- Forum Audi A8
U mniedzis stao sie to samo. Auto stalo na zewnatrz caly dzien wieczorem wsiadam jade do pracy i MMI po odpaleniu samochodu po ok 30 sek sie wylacz ekran sie chowa i tyle.
Moge go wlaczyc spowrotem ale tylka na 30 sek i w tym czasie nie dzialaja zadne przyciski na konsoli srodkowej, reset tez nie dzial tylko zmiana stacji radiowych. 30 sek i koniec.
Gdzie i czego szukac.
Jutro przeskanuje to wrzuce bledy.
Moge go wlaczyc spowrotem ale tylka na 30 sek i w tym czasie nie dzialaja zadne przyciski na konsoli srodkowej, reset tez nie dzial tylko zmiana stacji radiowych. 30 sek i koniec.
Gdzie i czego szukac.
Jutro przeskanuje to wrzuce bledy.
- club-iguana
- Forum Audi A8
Minął rok, przyszły mrozy. Co z Waszymi MMI? U mnie było to samo, rozwiązaniem problemu była wymiana wzmacniacza. 2 dni temu MMI znowu ucichło na dobre - nie wytrzymało minus 17 °c Obawiam się, że znów padł wzmacniacz :-(
CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było.
mi padła zmieniarka ale w sumie wszystko działa ale coś w środku przeskoczyło i nie czyta płyt. będzie cieplej to rozbiore ją bo chyba tacka się przesuneła.
Ja już zmieniłem trzy sztuki a teraz kiedy padła mi kolejna to już odpuściłem,mam dość. Uszkodzeniu ulega plastikowy trybik.wolek pisze:mi padła zmieniarka ale w sumie wszystko działa ale coś w środku przeskoczyło i nie czyta płyt. będzie cieplej to rozbiore ją bo chyba tacka się przesuneła
Dziś przy temp. -20 otworzyłem samochód i nagle głośniki zaczęły szumieć i to strasznie głośno. Potem coś strzeliło i przez 2h nie miałem dźwięku w MMI. Jak myślicie co może być przyczyną?
CCCO Herr der Ringe
raz miałem tak samo ze 2 lata temu ale w lato... Brak błędów itd usterka nigdy nie powróciła jakaś zwara lub przepięcie w wzmaku bo na nic nie reagował zmiana głośności itd... wyłączył się dzwięk bo przegrzały się końcówki mocy we wzmaku... a dzwięk powrócił po 2h bo pewnie wyłączałeś autko i system przeszedł do standby/uśpił się lub pewnie zrobiłeś reset MMI tez pomaga. ale nie wiem czym to może być tak naprawde spowodowane.Rafelek pisze:Dziś przy temp. -20 otworzyłem samochód i nagle głośniki zaczęły szumieć i to strasznie głośno
No kurna... jak to czytam to z tęsknotą wspominam moje S8.... mróz nie mróz wszystko działało bez zająknięcia.... byle akumulator był zdrowy i wszystko grało....
a tu jak nie MMI, to zmieniarka, albo Kessa, albo szyber....
albo klapa bagażnika która właśnie i u mnie odmówiła posłuszeństwa i teraz tak jak Ty Rafcio ja też jeżdżę z otwartą
a temperatury takie, że nawet w garażu nie mam ochoty nic przy niej robić :wpale:
albo klapa bagażnika która właśnie i u mnie odmówiła posłuszeństwa i teraz tak jak Ty Rafcio ja też jeżdżę z otwartą
a temperatury takie, że nawet w garażu nie mam ochoty nic przy niej robić :wpale:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
No powiem Ci że też teraz miło wspominam D2. Pan Jacek jeździ swoją S-ą i się smieje. Jak narazie zero problemów. Co do klapy to problem opanowałem. Opisałem wszystko w temacie problemu z klapą.No kurna... jak to czytam to z tęsknotą wspominam moje S8.... mróz nie mróz wszystko działało bez zająknięcia.... byle akumulator był zdrowy i wszystko grało....
albo klapa bagażnika która właśnie i u mnie odmówiła posłuszeństwa i teraz tak jak ty Rafcio jeżdżę z otwartą
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
- club-iguana
- Forum Audi A8
Dziś w nocy totalnie rozladowal mi się akumulator,aż tak do zera, że nie mogłem wyjac kluczyka ze stacyjki. Ostatnie kilka dni jeździłem z wypiętym wzmacniaczem. Dzięki wiedzy kolegi z innego forum, po naładowaniu aku, podpiąłem ponownie wzmacniacz i....
zaczęło wszystko działać :-)
Przyczyna (najbardziej prawdopodobna): mam wstawiony nieoryginalny element do podłączenia tv itp. i to one (te nieoryginalne) elementy potrafia zawiesić caly system MMI.
RADA: Jak MMI robi zwis to go całego zresetować :-)
Przyczyna (najbardziej prawdopodobna): mam wstawiony nieoryginalny element do podłączenia tv itp. i to one (te nieoryginalne) elementy potrafia zawiesić caly system MMI.
RADA: Jak MMI robi zwis to go całego zresetować :-)
CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było.
ŁoooŁ, kupuj nowy bo ten to już chyba "śmietnik"..... a zapowiadają jeszcze tydzień albo i dwa takich mrozów :-?club-iguana pisze:Dziś w nocy totalnie rozladowal mi się akumulator,aż tak do zera, że nie mogłem wyjac kluczyka ze stacyjki.
Czyżby znowuż Adi pomógł?club-iguana pisze:Dzięki wiedzy kolegi z innego forum, po naładowaniu aku, podpiąłem ponownie wzmacniacz i....
No proszę... skoro wzmacniacz już ogarnąłeś to zapraszam już bez dłubania w autach... na kawę, herbatę... albo właściwie, skoro masz takie częste problemy z elektryką, wpadnij lepiej na coś z prądem :lol:club-iguana pisze:... zaczęło wszystko działać :-)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-