części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Znaczki na tylnej klapie - wiocha czy szpan?

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Awatar użytkownika
PEPOL D2
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PEPOL D2 » 15 lis 2011, 18:50

Jak kiedyś mi przyjdzie ciułać biedę to i tak sobie nakleję znaczek s8 i A8team na moim golfie 2. 8-)

Awatar użytkownika
sylwekr
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sylwekr » 15 lis 2011, 20:00

reksen pisze:
sylwekr pisze:"wiocha" to naklejenie innego znaczka niż powinien być. Mi ogólnie podoba się jak auto nieoznakowane, ewentualnie oryginalne znaczki w tych miejscach co być powinny, nic więcej.
sylwekr pisze:
reksen pisze:... albo grill od S8 w samochodach A8
osobiście nie mam nic przeciwko takim przeróbką - jeśli nie ma przy okazji jakiś oznaczeń wprowadzających w błąd.
oj, widzę to małą niekonsekwencje...
O jaką niekonsekwencję chodzi. Ja u siebie na pewno nie nakleję znaczka S8 - a pod machą 2,8 :mrgreen: Ale np lusterka od eS-ki są fajne, mi się podobaja i poprawiają wygląd całego auta - według mnie wymiana lusterek nie będzie "wiochą" i to nie jest żadna niekonsekwencja. W moim aucie jest już sporo rzeczy których w tym aucie nie było (jak wyjeżdzało z fabryki) ale były montowane w 8-kach. Według mnie to nie "wiocha" montowanie innych lusterek, grila, foteli jeśli w tym modelu takie rzeczy były montowane. Nie mówię tu o przeszczepach np z D3 do D2 bo to rzadko fajnie wychodzi.

reksen
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: reksen » 15 lis 2011, 22:33

z tego co wiem na grillu od S8 jest integralny znaczek S8.

co więcej format/kolor grilla od S8 jest "zarezerwowany" dla S8.

ale tylko si tak przyczepiałem. każdy robi co chce

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 15 lis 2011, 22:48

zanjac pisze:Według mnie , niech są znaczki jak dany egzemplarz z nimi wyszedł............byle by tylko tak jak w orginale.......czyli w odpowiednim miejscu,stronie ,poziomie itd..........no i oczywiście odpowiednie do modelu np S8 poliftowy inny i przedliftowwy inny , wtedy po prostu jest orginał i wygląda to ze smakiem.....
dokładnie! zgadzam się i mam identyczne poglądy w tej kwestii....
czytając wypowiedzi widzę że większość nie ma znaczków... że to wiocha itp.... no ok...
a ja zapytam ilu z Was tak z ręką na sercu zdjęła sama znaczki?? co?? czy poprostu kupiła auta już bez emblematów...?? temat "gołej klapy" był tu poruszany...
wiem,wiem.. że z salonu... na zamówienie klijenta... wyjeżdżały takie "gołe"!
ale... obstawiam że 90% aut bez emblematów to auta po "jakiś naruszeniach odbytniczych" ;-)

Awatar użytkownika
PEPOL D2
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PEPOL D2 » 15 lis 2011, 22:51

AMSTAFF pisze:
zanjac pisze:Według mnie , niech są znaczki jak dany egzemplarz z nimi wyszedł............byle by tylko tak jak w orginale.......czyli w odpowiednim miejscu,stronie ,poziomie itd..........no i oczywiście odpowiednie do modelu np S8 poliftowy inny i przedliftowwy inny , wtedy po prostu jest orginał i wygląda to ze smakiem.....
dokładnie! zgadzam się i mam identyczne poglądy w tej kwestii....
czytając wypowiedzi widzę że większość nie ma znaczków... że to wiocha itp.... no ok...
a ja zapytam ilu z Was tak z ręką na sercu zdjęła sama znaczki?? co?? czy poprostu kupiła auta już bez emblematów...?? temat "gołej klapy" był tu poruszany...
wiem,wiem.. że z salonu... na zamówienie klijenta... wyjeżdżały takie "gołe"!
ale... obstawiam że 90% aut bez emblematów to auta po "jakiś naruszeniach odbytniczych" ;-)
..bo wiesz jak sie autka maluje to znaczki sie zdejmuje,to taka wygoda .znam to z autopsii jak mi malowali e32 starli znamie na znaczku i pomalowali bo tak łatwiej ;-)

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 15 lis 2011, 22:58

..bo wiesz jak sie autka maluje to znaczki sie zdejmuje,to taka wygoda .znam to a autopsii jak mi malowali e32 starli znamie na znaczku i pomalowali bo tak łatwiej
a no właśnie... zawsze później niby można przykleić... ale nie zawsze da sie w tym samym miejscu co były... ;-)
sylwekr pisze:O jaką niekonsekwencję chodzi. Ja u siebie na pewno nie nakleję znaczka S8 - a pod machą 2,8 Ale np lusterka od eS-ki są fajne, mi się podobaja i poprawiają wygląd całego auta - według mnie wymiana lusterek nie będzie "wiochą" i to nie jest żadna niekonsekwencja. W moim aucie jest już sporo rzeczy których w tym aucie nie było (jak wyjeżdzało z fabryki) ale były montowane w 8-kach. Według mnie to nie "wiocha" montowanie innych lusterek, grila, foteli jeśli w tym modelu takie rzeczy były montowane. Nie mówię tu o przeszczepach np z D3 do D2 bo to rzadko fajnie wychodzi.
popieram!
sylwekr pisze:Ale np lusterka od eS-ki są fajne, mi się podobaja i poprawiają wygląd całego auta
nooo.. lustra od Eski ori. faaajneee :lol: to są fajne rzeczy ale drogie...

Awatar użytkownika
PEPOL D2
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PEPOL D2 » 15 lis 2011, 23:00

AMSTAFF pisze:
..bo wiesz jak sie autka maluje to znaczki sie zdejmuje,to taka wygoda .znam to a autopsii jak mi malowali e32 starli znamie na znaczku i pomalowali bo tak łatwiej
a no właśnie... zawsze później niby można przykleić... ale nie zawsze da sie w tym samym miejscu co były... ;-)
sylwekr pisze:O jaką niekonsekwencję chodzi. Ja u siebie na pewno nie nakleję znaczka S8 - a pod machą 2,8 Ale np lusterka od eS-ki są fajne, mi się podobaja i poprawiają wygląd całego auta - według mnie wymiana lusterek nie będzie "wiochą" i to nie jest żadna niekonsekwencja. W moim aucie jest już sporo rzeczy których w tym aucie nie było (jak wyjeżdzało z fabryki) ale były montowane w 8-kach. Według mnie to nie "wiocha" montowanie innych lusterek, grila, foteli jeśli w tym modelu takie rzeczy były montowane. Nie mówię tu o przeszczepach np z D3 do D2 bo to rzadko fajnie wychodzi.
popieram!
sylwekr pisze:Ale np lusterka od eS-ki są fajne, mi się podobaja i poprawiają wygląd całego auta
nooo.. lustra od Eski ori. faaajneee :lol: to są fajne rzeczy ale drogie...

...ale kusi heehheeh :D

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 15 lis 2011, 23:03

PEPOL D2 pisze:...ale kusi heehheeh
co masz na myśli??

Awatar użytkownika
PEPOL D2
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PEPOL D2 » 15 lis 2011, 23:09

K...a naklejke A8 TEAM :D

JIMM

Post autor: JIMM » 18 lis 2011, 07:25

Moje było kupione bez znaczków w Szwajcarii.............a teraz ma :mrgreen: Obrazek
a ile się naszukałem , mierzyłem nawet nową w salonie...........aby przykleić na odpowiedniej wysokości w odpowiedniej odległości od konturu klapy itd.

Awatar użytkownika
Mucholejkolator
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Mucholejkolator » 18 lis 2011, 11:41

A widzisz, ja na razie chyba zostawię ze znaczkami. Po założeniu wydechów z końcówkami 4x87mm (jestem na finiszu) zobaczę jak to będzie wyglądało. Boję się że będzie za dużo tych "chromowych" ozdobników ;-)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 18 lis 2011, 19:19

zanjac pisze:Moje było kupione bez znaczków w Szwajcarii.............a teraz ma :mrgreen:
hehehe, no nie wiem czy Twoja jest tutaj dobrym przykładem... bo od zakupu zaszło w niej tyle zmian, że znaczki to przy nich raczej tylko drobny detal :lol:
Mucholejkolator pisze:Po założeniu wydechów z końcówkami 4x87mm (jestem na finiszu) zobaczę jak to będzie wyglądało.
Kończ Waść... nerwów oszczędź :lol: się już nie mogę doczekać tego finału :-P
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

JIMM

Post autor: JIMM » 18 lis 2011, 19:37

FOSS pisze:to przy nich raczej tylko drobny detal
no chyba masz rację :lol: a do tego udało mi się uruchomić roletę tylną :mrgreen:

Awatar użytkownika
PEPOL D2
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PEPOL D2 » 18 lis 2011, 20:47

zanjac pisze:
FOSS pisze:to przy nich raczej tylko drobny detal
no chyba masz rację :lol: a do tego udało mi się uruchomić roletę tylną :mrgreen:
Tylko nie pisz o tym na tylnej klapie... ;-) :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mucholejkolator
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Mucholejkolator » 18 lis 2011, 22:31

PEPOL D2 pisze:zanjac napisał/a:
FOSS napisał/a:
to przy nich raczej tylko drobny detal

Tylko nie pisz o tym na tylnej klapie... ;-) :mrgreen:
Dobre :D

FOSS pisze:Mucholejkolator napisał/a:
Po założeniu wydechów z końcówkami 4x87mm (jestem na finiszu) zobaczę jak to będzie wyglądało.

Kończ Waść... nerwów oszczędź :lol: się już nie mogę doczekać tego finału :-P
Też już dostaję telepacji :lol: To pozwolę sobie tutaj wkleić jedna fotkę, tak na ukojenie nerwów. Jutro finał :mrgreen: A potem relacja już w innym temacie :->

Obrazek
Ostatnio zmieniony 18 lis 2011, 22:48 przez Mucholejkolator, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl