części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Jak tam wasze ósemki w zimie się sprawują? :D

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
hipcio
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: hipcio » 07 lut 2012, 19:13

Mucholejkolator pisze:Moja ostatnio stała 6 dni na tych największych mrozach i zapaliła bez zawahania, chociaż było czuć że silnik jest zmrożony. Stała bo pojawił się wyciek ze skrzyni i czekałem w kolejce do mojego mechanika. W tym czasie jeździłem ojca Omegą.

U mnie w zimie jak się nie zrobi wystarczająco ciepło pod maską, żeby się na gaz przełączył to czasami jak mi się spieszy do roboty na stok to 40 km auto jedzie Pb :-/ Mój gazownik mówi że tak ma być i jedyny sposób to się zatrzymać, żeby zrobiła się ciepła czapa pod maska, poczekać aż się przełączy na LPG i jechać dalej...
Podziękuj firmie BRC za czujnik w reduktorze. Wiem Co pisze, od kilku dni mam A6 2.7 na BRC i też się wolno przęłacza.

u Mnie auto cały czas pod chmurką, odpalane 1-2 w tygodniu(mało teraz jezdze) Zadnych problemów jesli mam 3/4 baku Pb wiadomo dlaczego :-x

tomi26
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tomi26 » 07 lut 2012, 23:53

Żadnych problemów z autem nie miałem,odpala praktycznie na dotyk i smiga...największe mrozy już podobno za nami ;-) więc myślę,że żadnej niespodzianki nie będzie.
hipcio pisze:...Zadnych problemów jesli mam 3/4 baku Pb wiadomo dlaczego :-x
Ja też,ale już się tak przyzwyczaiłem,że kompletnie mi to nie przeszkadza.
Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli :D

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 09 lut 2012, 18:30

Moja pali na zawołanie czy to dzień czy noc, więc mróz raz większy a raz mniejszy. jerzdze co dziennie , ale coś mnie niepokoi ; słychać lekkie wycie z nadkola od kierowcy i na 4 biegu odczuwalne ślizganie . Czyżby remont skrzyni :?: :!:

Awatar użytkownika
Masa
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Masa » 09 lut 2012, 20:22

oprócz tego ze zamarzają mi wycieraczki to wszystko w najlepszym porządku 8-)

Gusiew
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Gusiew » 10 lut 2012, 10:46

A wez nic nie mow o wycieraczkach. Codzienna zabawa jest dobijajaca.

Awatar użytkownika
grabson89
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: grabson89 » 11 lut 2012, 22:26

Dziś w Bolesławcu o 5 rano było -25 stopni nie obyło się bez porannego spacerku na mrozie po prostownik :lol:

Awatar użytkownika
Masa
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Masa » 17 lut 2012, 22:56

wczoraj byłem w wawie i co zatankowałem junkersa na orlenie ale na jakimś zadupiu i co nie wiem czy to wina auta pogody czy gazu do zapalniczek ale moje piekne a łosiem na wolnych obrotach samo otrzepywało sie ze sniegu nastepne takowanie i juz okey i nawet spalanie spadło :shock:

Awatar użytkownika
daro72
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: daro72 » 18 lut 2012, 07:36

Masa pisze:wczoraj byłem w wawie i co zatankowałem junkersa na orlenie ale na jakimś zadupiu i co nie wiem czy to wina auta pogody czy gazu do zapalniczek ale moje piekne a łosiem na wolnych obrotach samo otrzepywało sie ze sniegu nastepne takowanie i juz okey i nawet spalanie spadło :shock:
Może to być paliwo? Ale u mnie jak pojawiały się takie objawy to po jakimś czasie padł mi moduł. Ostatnio pojawił mi się podobny objaw to znowu padł wtryskiwacz gazowy. Równie dobrze może być kończenie się którejś z cewek lub świec. Jeśli za jakiś czas znów się coś takiego pojawi to musisz zacząć od sprawdzenia tych rzeczy.
Sory za mały off-top w temacie.
Dążenie do doskonałości.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl