robertas pisze:Hehe,zima zima fajna jest

aczkolwiek przypominam...jedno na czym nasze A8 maja mniejsza przewage nad innymi autami...przyspieszaja na sniegu duzo lepiej niz inne wozy,ale... no wlasnie... wedlug mnie z hamowaniem jest juz duzo gorzej...
Ano właśnie... quattro ma dużą przewagę dopóki naciskasz gaz... niestety są też takie momenty (np. hamowanie do zera na prostym odcinku drogi) gdzie nie ma miejsca na odzyskiwanie przyczepności poprzez naciskanie gazu.
Ale pamiętajcie, że używając Tipa można hamować silnikiem... a ponieważ nasz quattro jest na Torsenie (stały napęd na 4 koła) to hamując silnikiem hamujesz wszystkimi 4-ema kołami...
i właśnie taka śnieżna zima to czas kiedy na Tiptroniku jeździ się łatwiej i bezpieczniej ;-)
Ale ESP wyłączajcie tylko na pustych placach gdzie chcecie poszaleć bo w ruchu miejskim w takich warunkach brak systemów antypoślizgowych oraz moc 300KM+ nie do końca bywają bezpieczne - sprawdziłem to sam na sobie więc Wy już nie sprawdzajcie :evil:
Fakt pozostaje jednak faktem... jadąc normalnie i przyspieszając można się oszukać i zapomnieć, że przy hamowaniu masy auta raczej nie oszukasz :-?
mdamian pisze:Ale drogowców nie zaskoczyła zima :mrgreen: :mrgreen: Są gotowi od września na śnieg , tylko nie wiedzą jak sobie z nim poradzić :mrgreen:
Taaaak, rzeczywiście wogóle nie są zaskoczeni, przecież jak co roku wiedzieli że spadnie śnieg i poradzili sobie z nim też jak co roku...
dziś wiele razy błogosławiłem pneumatykę... gdyby nie opcja "lift" to niektórych odcinkow dróg bym chyba nie pokonał :evil:
nie mówiąc już o tym, że na ustawieniu "comfort" czesałem śnieg niezliczoną ilość razy także na głównych drogach z najwyższym priorytetem odśnieżania :diabel: