[D2 96 3.7PB/LPG ] Wypadanie zapłonu
-
- Super Klubowicz
zrób zdjęcie tego czujnika będzie łatwiej stwierdzić.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Witam Wszystkich po tych wcześniejszych naprawach elektrycznych jest już bardzo dobrze z moim szerszeniem ale wyskakuje jeszcze taki błąd.00561 - Adaptacja mieszanki: Limit Adaptacja (Add) Przekroczono
ewentualne objawy
wstrząsów silnika
Zwiększone zużycie paliwa
Zły biegu / wstrząsów
Zmniejszonym ciśnieniem doładowania
możliwe przyczyny
Mass czujnik przepływu powietrza (G70) wadliwe
Zbyt niskiego ciśnienia paliwa
Przecieki w układzie powietrza dolotowego i / lub układ wydechowy
Wtryskiwacz (e) uszkodzony (tj. coked)
możliwe rozwiązania
zatankować pojazd
Sprawdź ciśnienie w układzie paliwa
Sprawdź Mass czujnik przepływu powietrza (G70)
Sprawdzić układ dolotowy powietrza i układ wydechowy pod kątem wycieków
Sprawdź ilości wtryskiwanego
Sprawdź Wtryskiwacz (e)
ewentualne objawy
wstrząsów silnika
Zły biegu / wstrząsów
możliwe przyczyny
Mass czujnik przepływu powietrza (G70) wadliwe
Zbyt niskiego ciśnienia paliwa
Przecieki w układzie powietrza dolotowego i / lub układ wydechowy
Wtryskiwacz (e) uszkodzony (tj. coked)
możliwe rozwiązania
zatankować pojazd
Sprawdź ciśnienie w układzie paliwa
Sprawdź Mass czujnik przepływu powietrza (G70)
Sprawdzić układ dolotowy powietrza i układ wydechowy pod kątem wycieków
Sprawdź ilości wtryskiwanego
Sprawdź Wtryskiwacz (e)
Jak kolega wcześniej napisał błąd tkwi w Lpg. Reset map i wtrysków i ponowne ich zebranie.Marcin1981 pisze:Witam Wszystkich po tych wcześniejszych naprawach elektrycznych jest już bardzo dobrze z moim szerszeniem ale wyskakuje jeszcze taki błąd.00561 - Adaptacja mieszanki: Limit Adaptacja (Add) Przekroczono
ewentualne objawy
wstrząsów silnika
Zły biegu / wstrząsów
Dążenie do doskonałości.
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Panowie mam podobny problem, auto stracilo moc, nie pali na wszystkie cylindry co zreszta potwierdzil vag:
16684 - Cylinder / cylindry - wykrycie wypadania zapłonów
16687 - Cylinder 3 - wypadanie zapłonów
Zapalaja mi sie kontrolki CAT i ESP (pelny bak Pb i lpg), objawy sa na benzynie i na gazie.
Nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie, ale popoludniu mylem auto karcherem i wszystko bylo ok do wieczora, pozniej przepalila mi sie zarowka ledowa oswietlenia rejestracji ( praktycznie nowa bo mialem ja zalozona tydzien), podejrzewam, ze jest jakies zwiarcie bo po zamknieciu auta, miga mi podswietlenie przycisku (wlacznika) tylnich swiatel przeciwmgielnych.
Nie wiem czy to przypadek czy cos z instalacja elektryczna?
Zapalaja mi sie kontrolki CAT i ESP (pelny bak Pb i lpg), objawy sa na benzynie i na gazie.
Nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie, ale popoludniu mylem auto karcherem i wszystko bylo ok do wieczora, pozniej przepalila mi sie zarowka ledowa oswietlenia rejestracji ( praktycznie nowa bo mialem ja zalozona tydzien), podejrzewam, ze jest jakies zwiarcie bo po zamknieciu auta, miga mi podswietlenie przycisku (wlacznika) tylnich swiatel przeciwmgielnych.
Kolego zamieniałeś cewkę np cylinder 3 na 6? Mruganie przycisku, zawsze tak mruga jak się alarm uzbraja. ;-)Th0mekk pisze:Panowie mam podobny problem, auto stracilo moc, nie pali na wszystkie cylindry co zreszta potwierdzil vag:
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Niestety ale popieram kolegę tutenhamon. A w Twoim przypadku może te podstawowe przyczyny nie występują i trzeba szukać przyczyny w czymś innym, np:seba185 pisze:Nie prawda kolego, ja mam taka sama bolaczke caly czas. modul ok cewka ok swiece ok i dalej jest to samotutenhamon pisze:Tak albo świeca , albo cewka , albo moduł . Miałem wypadanie na 2 cylindrze w moim przypadku to był moduł .
Nieszczelność na oringu wtrysku benzynowego, lub też w Twoim przypadku instalacja gazowa, więc do sprawdzenia szczelność wkrętki w kolektor na tym cylindrze, lub czy przewód gazowy od wtrysku gazowego do wkrętki nie jest dziurawy.
Zaznaczam tylko, że moje propozycje nie muszą być trafne i będziesz musiał bardziej zagłębić się w poszukiwaniach.