Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Ostatnie kilka dni:
Olej w silniku Motul 5w30 Specyfic long life + filtr oleju + filtr powietrza
Klocki hamulcowe tył - Japan
Poduszka silnika - oryginał Audi
Język PL w Navi Plus (będą mapy 2012-2013r z lektorem PL)
Skanowanie Vagiem (brak błędów)
Ogólny przegląd auta w poszukiwaniu usterek których na szczęście praktycznie nie ma
Szykuje się dobra instalacja LPG, nowy rozrząd wraz z pompą i termostatem oraz mniejsze koła 17" ponieważ szkoda mi zawieszenia na 19". Auto będzie jeżdżącym ideałem :-D
Olej w silniku Motul 5w30 Specyfic long life + filtr oleju + filtr powietrza
Klocki hamulcowe tył - Japan
Poduszka silnika - oryginał Audi
Język PL w Navi Plus (będą mapy 2012-2013r z lektorem PL)
Skanowanie Vagiem (brak błędów)
Ogólny przegląd auta w poszukiwaniu usterek których na szczęście praktycznie nie ma
Szykuje się dobra instalacja LPG, nowy rozrząd wraz z pompą i termostatem oraz mniejsze koła 17" ponieważ szkoda mi zawieszenia na 19". Auto będzie jeżdżącym ideałem :-D
Ostatnio trochę ogarnąłem skórzaną tapicerkę w audi . Jak na razie czas pracy to 10 godzin i jeszcze została oparcie tylnej kanapy do ogarnięcia ;D. Tapicerka chyba nigdy nie była czyszczona bo pomimo niedużego udokumentowanego nalotu była strasznie brudna. Do czyszczenia użyłem zestaw z gliptone'a, mydło o jakimś neutralnym PH do przemycia na początku tak z grubsza, szczotka z naturalnym włosiem i szmatki z mikrofibry. Zestaw jak na fotce:
Jak na razie fotki z czyszczenia tylnej kanapy bo przód jeszcze nie obfocony .
Tak było na początku:
a tak jest teraz :
Ogólnie szorowania co nie miara, dużo bardziej pracochłonna robota niż czyszczenie tapicerki tekstylnej...
Jak na razie fotki z czyszczenia tylnej kanapy bo przód jeszcze nie obfocony .
Tak było na początku:
a tak jest teraz :
Ogólnie szorowania co nie miara, dużo bardziej pracochłonna robota niż czyszczenie tapicerki tekstylnej...
- tutenhamon
- Super Klubowicz
A ja dziś rano zwaliłem 15 cm jakiegoś białego szajsu bo mi ktoś na auto nawalił. Więcej grzechów na razie nie ma. Choć z wiosną coś na pewno się wymyśli. A tak na marginesie bardzo się cieszę bo jeszcze tej zimy nie wyrwałem zderzaka ( no ale w końcu zima się jeszcze nie skończyła) tfu tfu tfu tfu :-D
Dążenie do doskonałości.
- tutenhamon
- Super Klubowicz