części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Stało się.. S6 C5 2001 :)

Awatar użytkownika
danielos8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danielos8 » 19 lut 2014, 19:32

Apophis pisze:Doprecyzuj od czego to S8 sie gorzej prowadzilo? Bo jak masz na mysli ze gorzej od S6 to zabije Cie smiechem :)
Wydaje mi sie, że napewno w prownaniu do s6 i ja też watpie w to zeby to lepiej sie prowadzilo bo o przyspieszeniu nie ma co gadać. Ja nie narzekam na s8 :p lepi sie drogi zaje.. to auto na oponkach 255 :D
Zaraz Kamil bedzie musiał sie przenieśc do A6 timu... Bo z takimi opiniami o naszych ósemkach to sie nie da tutaj <niegadam>

Kamilson100
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Kamilson100 » 19 lut 2014, 19:35

Apophis pisze:Doprecyzuj od czego to S8 sie gorzej prowadzilo? Bo jak masz na mysli ze gorzej od S6 to zabije Cie smiechem :)
Tak mam na myśli S6. S8 to większy samochód, szerszy i z tego co odczułem, to mniej pewnie przejeżdża nim się zakręty niż S6, szczególnie mam na myśli ciasne zakręty, przyśpieszenie też ma w moim odczuciu lekko słabsze, ale to tylko moja opinia :) Uprzedzając Twoją kolejną ripostę, nie nie jeździłem zajechanym egzemplarzem, nie nie przejechałem się nim wkoło komina, to odczucia z jazdy na trasie 320km.
PS. nie wymuszaj OT w moim temacie, chcesz porozmawiać to zapraszam na PW ;)
danielos8 pisze: Zaraz Kamil bedzie musiał sie przenieśc do A6 timu... Bo z takimi opiniami o naszych ósemkach to sie nie da tutaj <niegadam>
Już tam jestem od kilku dni hehehe, ale musisz zauważyć, że jedynie porównuje te dwa auta i mówię jakie mam odczucia. Wcale nie powiedziałem, że S8 jest jakieś gorsze, po prostu S6 mi bardziej podchodzi, w końcu przez kilka miesięcy po jeździe S8 szukałem właśnie tego modelu, a że jakoś mi się spodobał ostatnio bardziej S6 i trafił się fajny egzemplarz, to właśnie taki nastąpił zakup :)

Inter32
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Inter32 » 19 lut 2014, 20:25

dobry wybór

Awatar użytkownika
danielos8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danielos8 » 19 lut 2014, 20:42

W sumie Kamilu to napisałeś własnie, że 'gorzej trzyma się drogi no i przyśpieszenie też odczuwalnie słabsze.:" ogolnie wg. to tu nie ma co porownywać kombi do a8 bo to bez sensu. Wazne, że kupiłes zadbaną sztuke i jesteś hepi <hehe>
dare to be great

Kamilson100
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Kamilson100 » 19 lut 2014, 20:56

Chciałem raczej wskazać różnice między tymi samochodami bez oceniania ich ogółem jako lepsze czy gorsze, bo obydwa są świetne, jasnym jest fakt, że jeden lubi blondynki inny brunetki :)

Gość

Post autor: Gość » 19 lut 2014, 21:49

Ja zrozumialem wyraznie ze S8 to kupa i w porownaniu do S6...I to stwierdzenie jest zwyczajnie niedorzeczne. Wiekszej dyskusji nie ma co rozpoczynac bo to juz dzialka na A6 forum :)

Awatar użytkownika
Flash
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Flash » 19 lut 2014, 22:02

Gratulujemy zakupu ciekawego autka, niech Ci się sprawuje.
Kamilson100 pisze: Apophis napisał/a:
Doprecyzuj od czego to S8 sie gorzej prowadzilo? Bo jak masz na mysli ze gorzej od S6 to zabije Cie smiechem

Tak mam na myśli S6. S8 to większy samochód, szerszy i z tego co odczułem, to mniej pewnie przejeżdża nim się zakręty niż S6, szczególnie mam na myśli ciasne zakręty, przyśpieszenie też ma w moim odczuciu lekko słabsze, ale to tylko moja opinia Uprzedzając Twoją kolejną ripostę, nie nie jeździłem zajechanym egzemplarzem, nie nie przejechałem się nim wkoło komina, to odczucia z jazdy na trasie 320km.
Nie mniej jednak wiadomo jest iż każda sroczka swój ogonek chwali, więc Twoje jest lepsze ;) Nie wypada jednak przy okazji tego źle mówić o "dzieciach gospodarza <niegadam> Ww porównanie znajdzie na pewno poklask na a6team... Jednak będą to tylko subiektywne odczucia, anie faktyczne wskazania urządzeń pomiarowych.
Raz jeszcze gratuluję zakupu i życzę kolejnych owocnych polowań na autko zza wielkiej wody :)

Awatar użytkownika
Gabriel
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Gabriel » 19 lut 2014, 22:18

No S6 kolegi to zdecydowanie praktyczniejsze auto niż A8/S8 a komfortem jazdy nie odstępuje. Dynamika również na podobnym poziomie, więc jak to woli.
Pogratulować samochodu i niech służy.
Kamilson100 pisze:danielos8 napisał/a:
Zaraz Kamil bedzie musiał sie przenieśc do A6 timu... Bo z takimi opiniami o naszych ósemkach to sie nie da tutaj <niegadam>
Wcale nie musisz się przenosić ;) przecież opinie o A8/S8 wypowiadasz na odpowiednim forum.

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 19 lut 2014, 22:43

Kamilson100 Gratulacje.
Niech Ci daje dużo frajdy z jazdy i użytkowania.

Ja jak szukałem swojej pierwszej ósemki to pojechałem do gościa u którego stała właśnie S6 i ósemka którą pojechałem oglądać i muszę przyznać że zerknąłem na tą S6 ale do D2 nie miała polotu ani z zewnątrz a tym bardziej wewnątrz.Ale jak to mówią różni ludzie,różne potrzeby. <niewiem>

Gość

Post autor: Gość » 19 lut 2014, 22:46

Gabriel, S6 nie ustepuje komfortem A8/S8? Masakra co wy wypisujecie <jezu>

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 19 lut 2014, 23:12

Apophis pisze:Gabriel, S6 nie ustepuje komfortem A8/S8? Masakra co wy wypisujecie <jezu>
Coś nie dokładnie przeczytałeś "a komfortem jazdy nie odstępuje"

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 20 lut 2014, 00:12

Kamilson100 pisze:jeden lubi blondynki inny brunetki
A mnie kręcą rude Panie ;)

Komfort między S6 a S8 powinien być zbliżony bo to ten sam wielopatyczak. Amory i springi też mogą się delikatnie różnić. Gratuluję samochodu, szerokości i wolnego lewego pasa.

PS. Wstaw więcej fotek bo chciałbym pooglądać to cacko :)
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 20 lut 2014, 11:21

Nie mam porwnania miedzy s6 i s8, ale mam miedzy a6 i a8 i musze powiedziec ze a6 niczym nie ustepuje a8 pod wzgledem komfortu jazdy, a6 to naprawde fajne auto, i szczerze ma wiecej miejsca na tylnej kanapie ;) Takie niepozorne rodzinne kombi, a zapitala az milo... Bryla takiego Avanturnika tez mi bardzo lezy no i jest bardziej funkcjonalne... swego czasu tez rozmyslalem wlasnie nad S6, ale ze lubie amelinium, to przewazylo wlasnie nad zakupem A8, w s6 procz belek w zderzakach, aluminiowa jest tylko maska i relingi... A szkoda, bo gdyby tez byla z alu... :D

Awatar użytkownika
Druss
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Druss » 20 lut 2014, 11:33

S6 podoba mi się z zewnątrz, poszerzona lepiej wygląda niż zwykła A6, no i fotele Recaro są fajne w 6stkach.

Nie chciałem A/S6 bo climatronik jest inny niż w 8semkach :P
krzychu22.p1i pisze:A mnie kręcą rude Panie
O fuuu, bleee <lipa>

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 20 lut 2014, 11:35

Druss pisze:
krzychu22.p1i pisze:A mnie kręcą rude Panie
O fuuu, bleee <lipa>
Jeszcze byś zmienił zdanie, mają duuużo wigoru :)
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne Audi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl