![]() |
![]() |
![]() |
[ - ] RS8 D3 - projekt czas zacząć
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Reanimujejordan233 pisze:K...a. szkoda projektu... Mam nadzieję że reanimujesz maszynę.Powodzenia

Ogłoszenia w odpowiednim dziale.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2015, 16:00 przez SENTENZA, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak jak robisz cokolwiek, tak robisz wszystko...
- FOSS
- Super Klubowicz
Szkoda że nie wyszło ale fajnie że nie odpuszczasz tematu.SENTENZA pisze:Reanimujebędzie AQF i jedno turbo.
SENTENZA, wrzuć mi na PW wiadomość.
Edytowałem.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2015, 16:02 przez FOSS, łącznie zmieniany 2 razy.
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Takie: http://performance.k64.pl/godzilla-t100 ... -p-56.htmlolozwirski pisze:Jakie ma być turbo?
AR 1.0
Taka podróbka Garretta za 8kpln.
Będzie w stanie utrzymać boost do końca obrotomierza.
Na tych turbo k04 był moment od 3500rpm i spadał. Nie warto było dokręcać do odcinki, lepiej było zmienić bieg wcześniej - dawało to lepsze rezultaty. Na tym turbo jak wskoczy moment to powinien być utrzymywany do końca obrotomierza. Linia prosta na wykresie. Zobaczymy jak wyjdzie

P.S. Szukam silnika AQF. Jakby ktoś miał (na sprzedanie oczywiśćie

-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
A przypadkiem na LPG niema większych możliwości ? Większa ilość oktanów.emil pisze:Raczej turbogaz <hehe>olozwirski pisze:W końcu będzie mocna turbobenzyna nie diesel.
SENTENZA
Po uja tuningowałeś auto w postaci LPG?
Dobrze że kolega SENTENZA poszedł również w LPG,tyle że musi być naprawdę dobrze zestrojony żeby hulało jak należy.
-
- Forum Audi A8
Dla oszczędności? Chciałem mieć szybką limuzyne co tanio jeździ? Gdybym nie patrzył na spalanie kupiłbym W12. Po przeróbce palił mi 22 pbemil pisze: SENTENZA
Po uja tuningowałeś auto w postaci LPG?

nadal jestem za lpg tylko teraz jestem bogatszy o kilka lekcji.
lpg jest zakładane po to żeby jeździć oszczędnie... i tak trzeba jeździć na lpg. nie wolno myśleć, że lpg = pb i można tak samo traktować auto na lgp jak na pb. gdybym zastosował się do tego wcześniej prawdopodobnie by się nic nie stało. gdybym...
większość czasu jeżdżę normalnie.
do 200km/h można sobie dać na lpg raz na jakiś czas np. przy wyprzedzaniu, żeby teraz nie wpadać w drugą skrajność, że chce sobie kogoś wyprzedzić to zmieniam na pb - nie ma takiej potrzeby (pod warunkiem, że to prędkości do ok 200km/h i na chwilę).
a nie tak jak ja podłoga 270km/h i to przez kilkanaście minut.
większa liczba oktanów pozwala na ustawienie ostrzej wałków. ale ogólna liczba masowa jest mniejsza, a to ona decyduje o mocy. dlatego standardowe auto np. wolnossące 4.2 będzie lepiej jeździć nawet na pb 95 niż na lpg. niewiele co prawda ok 3%, ale zawsze coś.jordan233 pisze: A przypadkiem na LPG niema większych możliwości ? Większa ilość oktanów.
-
- Forum Audi A8
nie ma co się zamartwiać , tylko dążyć alej o postawionego sobie celu.
Ja też jako pierwszy wsadziłem do a6 c6 2.0 tdi quattro i auto śmiga , fakt że toche kasy poszło bo przecierałem szlak. Teraz spredaje a6 i szukam d3 do której też będę chciał z czasem wsadzić turbo . Pozdrawiam i kibicuję projektowi
Ja też jako pierwszy wsadziłem do a6 c6 2.0 tdi quattro i auto śmiga , fakt że toche kasy poszło bo przecierałem szlak. Teraz spredaje a6 i szukam d3 do której też będę chciał z czasem wsadzić turbo . Pozdrawiam i kibicuję projektowi
- CINEK
- Super Klubowicz
tak z ciekawosci...gdzies Ty jechał 270km/h przez kilkanaście minut ??? Pomijajc fakt wąskich, dwupasmowych autostrad czy dróg expresowych to nawet pod względem konstrukcyjnym (kąta skrętu i nachylenia drogi) ciężko w PL znalesc taki odcinek drogi gdzie można roz bujać auto do takiej prędkosci i utrzymać ją przez tyle czasu... <niewiem>SENTENZA pisze:podłoga 270km/h i to przez kilkanaście minut.
to nie jest zwykły napęd...to
-
- Forum Audi A8
martin_rs4 nie wiem gdzie dokładnie SENTEZNA śmigał (obwodnica Wrocka chyba albo czegoś na W z tego co kojarze było gdzieś wcześniej, ktoś nawet pisał, że chyba właśnie go widział bo coś przemknęło jak szalone ale to niech SENTENZA sam zweryfikuje
)
ale z własnego doświadczenia to na drodze S3 w trasie Lubin-Szczecin miałem przez dobre pół godziny 250-280 na zegarze... tempomat na 250 a jak coś się wlekło to dociskałem trochę
Oczywiście dla bezpieczeństwa własnego i portfela nie polecam!
(chociaż czarna Insygnia grasująca w tym rejonie leci tylko 250
)
podejrzewam, że kolega z tych 270 to zwalniał czasem do np 200 ale potem spowrotem but w podłogę i ile turbina dała

ale z własnego doświadczenia to na drodze S3 w trasie Lubin-Szczecin miałem przez dobre pół godziny 250-280 na zegarze... tempomat na 250 a jak coś się wlekło to dociskałem trochę

Oczywiście dla bezpieczeństwa własnego i portfela nie polecam!
(chociaż czarna Insygnia grasująca w tym rejonie leci tylko 250

podejrzewam, że kolega z tych 270 to zwalniał czasem do np 200 ale potem spowrotem but w podłogę i ile turbina dała

- CINEK
- Super Klubowicz