![]() |
![]() |
![]() |
[inne] Uturbienie 4,2 V8 z gwarancja - badanie rynku
- pebo
- Super Klubowicz

To zależy, polecam artykuł: http://www.zssplus.pl/transport/referaty/referat_07.htmpreston81 pisze:chyba lepiej W12 kupićniz cos przerabiac
Bądź dobry jak chleb.
- FOSS
- Super Klubowicz

No chyba zależy to od tego jaki jest cel tej przeróbki.preston81 pisze:chyba lepiej W12 kupićniz cos przerabiac
![]()
W12 jeździ może fajnie ale do jakieś dynamicznej aktywnej jazdy słabo się nadaje - 4.2V8 BiT z łatwością objedzie W12, będzie dużo żwawsze i zdecydowanie lepiej zniesie aktywną dynamiczną jazdę
Jakbym chciał mieć A8 do świrowania to nie W12 tylko właśnie jakieś zdłubane 4.2V8 BiT
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
Przemek21
- Forum Audi A8

- Preston81
- Super Klubowicz

FOSS tylko ze to a8 BiT pojeździ znacznie któcej niz ta W12 nie wierze ze te 500+km nie odbije sie na reszcie osprzętu i ta inwestycja jak kiedys ktoś tu liczył jest nie opłacalna , ale nie mowie ze nie mozna jak sie ma kupe siana to wszystko mozna ale za te pieniadze na moda + jej serwis mozna by cos lepszego kupic ...
Przemek sama idea jest piękna i na pewno ci sie uda to ogarnąć ale jeśli możesz zapodaj tu jakieś kwoty ??
mnie zwykłe a8 na które wydałem 17k kosztowało od listopada juz kolejne 20k (prawie widac koniec )
i zaluje czasem ze nie dałem się wam tu ostudzic poczekac i kupić cos za np 40
ale nie wierze w perełki bez wkładu wole sam zrobic i wiedziec co mam wiec dopieszcze to bydle i niebawem moze strzele d3 z 1wszej ręki która cały czas jest serwisowana w ASO
) takiej ze świecą szukać bo tak naprawde którymi z kolei wlascicielami jestesmy ??
Przemek sama idea jest piękna i na pewno ci sie uda to ogarnąć ale jeśli możesz zapodaj tu jakieś kwoty ??
mnie zwykłe a8 na które wydałem 17k kosztowało od listopada juz kolejne 20k (prawie widac koniec )
i zaluje czasem ze nie dałem się wam tu ostudzic poczekac i kupić cos za np 40
bądź sobą, wariatów też lubią
-
Przemek21
- Forum Audi A8

Ja również jestem tego zdania co ty proston81 że wole sam zrobić i wiedzieć na czym stoję ,
a co do kosztów to z wzmocnieniem skrzyni około 30k ( bo wiadomo coś na pewno wyjdzie w praniu żeby poprawić kondycje silnika).
Ja po prostu mam słabość do budy D2 a szczególnie do takiej która będzie miała ok 500ps

a co do kosztów to z wzmocnieniem skrzyni około 30k ( bo wiadomo coś na pewno wyjdzie w praniu żeby poprawić kondycje silnika).
Ja po prostu mam słabość do budy D2 a szczególnie do takiej która będzie miała ok 500ps
- Preston81
- Super Klubowicz

tylk to wzmocnienie skrzyni jak czytalem to częściowe jakies mi sie wydawało możesz napisać co będzie wzmocnione i jak ? tylko el. składowe mocniejsze władowane czy co ? , co będzie hamować te 500ps ?? jak z układem jezdnym jakies zmiany ?? czy tylko silnik uturbiebnie i mocniejsza skrzynia ?
bądź sobą, wariatów też lubią
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz

-
aro51
- Super Klubowicz

Tuning nigdy nie bedzie oplacalny. To zabawa hobby, nie liczylbym na oplacalnosc. Sprzedac takie auto ciezko za logiczne pieniadze, a nie mowie o wlozonych. Jak najbardziej kibicuje wszystkim co sie tego podejma, ale moim skromnym zdaniem tuning , a a8 to dwie rozne drogi. Co kto lubi
ja jak wsiadam do tego auta to tak jakbym wyciszal sie z zapedow wyscigowych, nie wsciekam sie na drodze, olewam wszystko dookola, co innego jak wsiade w jakies usportowione auto, noga sama depcze gaz do podlogi.
-
Przemek21
- Forum Audi A8

Maciek jeżeli chodzi o wzmacnianie skrzyni to wiem że wrzucają jakieś graty z rs6, co wiecej mogę się dowiedzieć, zadzwonię do kolesia który wzmacniał mi skrzynię i napiszę ci na PW. Tak naprawdę to zobaczymy w praniu co wyszło z tego wzmocnienia <niegadam> Chociaż wydaje mi się że koleś ma pojęcie co robi <brawo2>
Co do układu jezdnego to nie wiem ,silnik będzie robił Guziol więc jak uzna że coś jeszcze trzeba zmienić to zmienimy <niewiem>
hamulce już zrobione jak napisał kolega Krzysiek (po części dzięki jemu) <kwiatek>
Aro51 masz rację że to nie opłacalne, ale to ma być moja zabawka
i już zostaje ze mną do końca
Co do układu jezdnego to nie wiem ,silnik będzie robił Guziol więc jak uzna że coś jeszcze trzeba zmienić to zmienimy <niewiem>
hamulce już zrobione jak napisał kolega Krzysiek (po części dzięki jemu) <kwiatek>
Aro51 masz rację że to nie opłacalne, ale to ma być moja zabawka
i już zostaje ze mną do końca
-
Gość
To prawda że tuning to zabawa dla samej własnej przyjemności. Dzieciak dostanie zdalnie sterowany model za kilka stówek który sie rozleci dośc szybko i nikt nie marudzi a my dorośli mamy inne juz zachcianki.
Jestem za by modyfikować i wdrażać nowe pomysły byle tylko ze zdrowym rozsądkiem to było robione 
Ja do swojej A8 bym chętnie zastosował takie rezanko ale brak funduszy mnie stopuje
A teściowa nienawidzi mnie już za to że se monoblocki kupiłem hehe
Ja do swojej A8 bym chętnie zastosował takie rezanko ale brak funduszy mnie stopuje
A teściowa nienawidzi mnie już za to że se monoblocki kupiłem hehe
-
niki20
- Forum Audi A8