Mi też bardzo podoba się ,,obszywana'' deska, ale zgadzam się z and808, że musi to zrobić fachowiec. Ponadto według mnie nie każda deska nadaje się bezpośrednio do obszycia skórą - chodzi mi o deski o skomplikowanych kształtach. Naturalnym podejściem stosowanym przez tapicerów jest uszycie ze skóry pokrowca, który następnie naciąga i nakleja się na deskę. W przypadku skomplikowanej deski może się okazać, że zbyt duża liczba szwów będzie psuła cały efekt. Dlatego według mnie najlepszym rozwiązaniem, w takich wypadkach, jest ukrycie szwów lub zastosowanie klejenia elementów obitych skórą, ale to wymaga większej gimnastyki.
Ja w moim audi 100 C4 przymierzałem się do samodzielnego obszycia skórą deski i boczków (mi zajęłoby do dużo dłużej niż tapicerowi, ale efekt byłby dokładnie taki, jaki chciałem osiągnąć), jednakże ostatecznie kupiłem A8, a żonie która jeździ C4 jest wszystko jedno (deska i boczki przeznaczone do obszycia leżą teraz w piwnicy i się kurzą :-/ ). W moim A8 tapicerki wyglądają dużo lepiej i na razie nie mam w planach ich obszywania, ale może kiedyś :-D
Jedna uwaga, która może się przydać, jeżeli ktoś się skusi na obszywanie deski. W C4 (w A8 deska jest miękka, ale może być podobnie) tapicerki (mam na myśli boczki i deskę) są wykonane z plastiku, na który jest naklejony swego rodzaju skaj czy eko skóra. W C4 grubość tej warstwy jest zbliżona do grubości skóry. Dlatego też najlepszy efekt uzyska się zdzierając tą warstwę i nakładając skórę bezpośrednio na plastik, który trzeba byłoby oczyścić i wyrównać (nie wiem jak na to będą się zapatrywać tapicerzy).