części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Ubezpieczenie pierwszego auta

Ubezpieczenia, szkody komunikacyjne i ich wycena, naprawy blacharsko-lakiernicze, spory z warsztatami, kruczki prawne z tym wszystkim związane.
Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Bugalon » 23 lut 2015, 09:47

Zastanów się jeszcze nad jedną opcją. Ja mam ubezpieczenie wykupione w PZU. Zapłaciłem za nie dokładnie 693 złote. Inne towarzystwa dawały mi tańszy pakiet ale jedna opcja mnie przekonała. Mam w tym ubezpieczeniu likwidację szkody której sprawcą nie jestem u swojego ubezpieczyciela OC (czyli jak ktos we mnie wjedzie ze swojej winy, to likwidację szkody robi mi PZU i samo rozlicza się z ubezpieczycielem sprawcy). Dla mnie to był mega wielki atut przy wykupie tej polisy OC.

Taka kwote zaplacilem w bydgoszczy (srodek miasta adres zameldowania - bo to wazne z punktu widzenia wysokosci skladek) przy 17 latach bezszkodowej jazdy.
Pozdrawiam Bugi

"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

Awatar użytkownika
papajec
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: papajec » 23 lut 2015, 11:01

Mam fajną babkę w mojej miejscowości która szuka najtańszych(nie koniecznie najlepszych) ubezpieczeń i zaproponowała mi taką opcję nie ze współwłaścicielem a z użytkownikiem.
Czyli w dowodzie rejestracyjnym itd jestem właścicielem tylko ja. A w umowie ubezpieczeniowej mam wpisaną osobę z rodziny która siedzi w Niemczech z full zniżkami. Tam podobno nie ma czegoś takiego jak nabijanie zniżek. Wyszło 580 zł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, szkody, naprawy, porady prawne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl