http://www.lublin112.pl/trakcie-dachowa ... jscu-foto/
Niestety bylem dziś uczestnikiem tego zdarzenia, kobitka jechała z dzieckiem Golfem 3, wyprzedzała na trzeciego. Kończąc manewr wyprzedzania (ktoś z naprzeciwka jej nie zjechał) zaczepiła swoim tylnym błotnikeim o moj przód z lewej strony. W tym czasie auto przede mna zaczeło hamować i ona też dość ostro. Moje auto po tym jak zaczepiła trochę ją wybiło z toru jazdy, a że było ślisko po deszczu to podczas hamowania zaczeło ją majtać po moim pasie przede mna i w końcy poszła bokiem na przeciwny pas wprost pod nadjezdzające BMW. Uderzenie w BMW poszło w drzwi pasażera gdzie siedział chłopiec na foteliku. SIła była tak duża, że wypadł przez boczną szybę spod pasa, szybę wybił głową. Golfa obróciło na dach i uderzył w auto za mną.
Chłopak po 30 min reanimacji zmarł. LPR przyleciało ale niestety za późno. Matka prawdopodobnie z urazem kregosłupa pojechała do szpitala. Reszcie nic się nie stało. Prędkość moja nie była wieksza jak 70 i podejrzewam, że gościa w BMW tez nie wiecej jak 90.
Mi zabrali rejestrator jazdy, mam nagrane całe zajście. Niestety nie życzę nikomu podobnego widoku.
U mnie straty znikome, nawet blotnik sie nie wgiął tylko porysował.
Dla przestrogi