części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Zabrany dowód za głośny wydech

Ubezpieczenia, szkody komunikacyjne i ich wycena, naprawy blacharsko-lakiernicze, spory z warsztatami, kruczki prawne z tym wszystkim związane.
Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 06 maja 2015, 08:34

robsonik4 pisze:Dokładnie tak było a teraz chciałbym odzyskać kasę za niesłuszny przegląd i stracony czas (mało realne) :(
W tym bandyckim kraju mało realne :/

Z przykrością muszę powiedzieć, że ile razy zwracałem się do Policji o pomoc tyle razy robili oni wszystko aby mi nie pomóc :/ Mam sporo znajomych w tej firmie jak i w innych podobnych charakterem pracy i niestety, przy całym do nich szacunku i sympatii muszę powiedzieć, że 90% innych Policjantów/Milicjantów jakich spotkałem na swojej drodze to zwykłe ch..je które kompletnie nie wypełniają obowiązków jakie nakłada na nich ta służba i robią wszystko aby nie robić nic :/ :/
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
Tomas5
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Tomas5 » 06 maja 2015, 19:04

Apophis pisze:No i co oddadza mu DR?? :D
Skoro mówi, że nic nie podpisywął to policja nie ma dowodu zatrzymania, tak? Więc można uznać dowód za zgubiony.

W ogóle nie wierze w takie coś żeby policjant zabrał dowód bez pokwitowania, nimożliwe. Jeśli tak się faktycznie zdarzyło to jak mówię. Iść do wudziału i poprosić o wyrobienie nowego, tyle że to kosztuje, ale skoro mają stary to może oddadzą, dziwna sytuacja...

robsonik4
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robsonik4 » 06 maja 2015, 19:19

Zabierając dowód milicjant wydaje pokwitowanie uprawniające do dojechania w ciągu 3 dni na przegląd. Ja dostałem oryginał natomiast kopia zostaje u milicjanta i z tego się rozlicza.
Nic nie muszę podpisywać bo to nie mandat, którego mogę nie przyjąć tylko pokwitowanie zatrzymania DR :)

Awatar użytkownika
Gabriel
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Gabriel » 06 maja 2015, 20:13

Masakra.
W takiej sytuacji to bym na policję zadzwonił i poinformował dyżurnego o sytuacji:
Że policjant chce mi ukraść dowód i że albo przyjeżdża ktoś z przyrządem do pomiaru, albo zgłaszam kradzież dokumentów. Bo jak to inaczej nazwać.
Mądrze się teraz gada, ale chyba jaką nagrywarkę by trzeba było mieć non stop przy sobie.
Polska to jednak kraina a nie kraj.

Gość

Post autor: Gość » 06 maja 2015, 20:20

Pisałem juz że kazdy ma smartfona i w nim dyktafon. Nagrywajcie!

Motostacja

Post autor: Motostacja » 27 maja 2015, 10:40

FOSS pisze:W tym bandyckim kraju mało realne :/

Z przykrością muszę powiedzieć, że ile razy zwracałem się do Policji o pomoc tyle razy robili oni wszystko aby mi nie pomóc :/ Mam sporo znajomych w tej firmie jak i w innych podobnych charakterem pracy i niestety, przy całym do nich szacunku i sympatii muszę powiedzieć, że 90% innych Policjantów/Milicjantów jakich spotkałem na swojej drodze to zwykłe ch..je które kompletnie nie wypełniają obowiązków jakie nakłada na nich ta służba i robią wszystko aby nie robić nic :/ :/
również wiele razy zwracałem sie do polskiej służby prawa i zawsze olewali tematy czy to kryminalni czy drogówka wszyscy mieli wylane , wiec opinie mam wyrobioną o nich jaką mam .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, szkody, naprawy, porady prawne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl