[D2 ALL] Tarcze & klocki (przód)
-
- Forum Audi A8
Witam kupiłem dziś klocki do "swojej" i okazuje sie ze nie ma w nowych takich blaszek (wyglądają jak odważniki czy jaieś tłumiki drgań - nie mam pojęcia jaką role one spełniją) z drutem stalowym, może mi ktoś podpowiedzieć jak je przełożyć czy ich nie przekładać ??? bo juz dwa dni z tym walcze i nie moge dokupić takich blaszek z takimi tulejami zeby je przymocowac wraz z drutem do klocka!!!! Z góry Dziekuje za podpowiedzi !!!!!!!!!
<Kuba>
witam wszystkich klubowiczow,wczoraj wymienilem tarcze na nowe przod trw,zrobilem 30 kilometrow i czuje dalej bicie tak jak na starych,jak chamuje to czuje jak auto kolysze sie przod-tyl :-/ dodam ze klockow nie zmienialem bo byly jeszcze w dobrej kondycji,co moze byc przyczyna?prosze o rade,z gory dziekuje
Jazda a8 to sama przyjemnosc :-))
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
- jacekjaceklw
- Forum Audi A8
witam
ja 1,5 roku temu kupilem zestaw klocki + tarcze trw lucas
po założeniu przejechałem 8 km. tyle ze szybko i po tarczach
kupiłem używane ale oryginały jak nowe i jeżdze do dzisiaj, a klocki zostały te same a co piszczały tragedia.
teraz zmuszę wymienić więc zakładam nowe oryginały i klocki ferodo ponoć nie piszczą
zobaczymy :lol:
ja 1,5 roku temu kupilem zestaw klocki + tarcze trw lucas
po założeniu przejechałem 8 km. tyle ze szybko i po tarczach
kupiłem używane ale oryginały jak nowe i jeżdze do dzisiaj, a klocki zostały te same a co piszczały tragedia.
teraz zmuszę wymienić więc zakładam nowe oryginały i klocki ferodo ponoć nie piszczą
zobaczymy :lol:
jacekjaceklw
Tak to możesz sprawdzić amorki jak są sprawne w 0%GANCAR25 pisze:rozumiem,sprawdzilem amorki naciskajac przod i niema zadnego bujania auta,widac ze nie jest miekki :-| myslalem moze kola wywazyc??pozdrawiam
Szukałem tarcz brembo max na przód ale nie moge nigdzie znaleźć. Ma ktoś namiary na takie tarcze? Na tył są nawet na allegro.
A no właśnie!!!Kuba 3,7 V8 pisze:Witam kupiłem dziś klocki do "swojej" i okazuje sie ze nie ma w nowych takich blaszek (wyglądają jak odważniki czy jaieś tłumiki drgań - nie mam pojęcia jaką role one spełniją) z drutem stalowym, może mi ktoś podpowiedzieć jak je przełożyć czy ich nie przekładać ??? bo juz dwa dni z tym walcze i nie moge dokupić takich blaszek z takimi tulejami zeby je przymocowac wraz z drutem do klocka!!!! Z góry Dziekuje za podpowiedzi !!!!!!!!!
wszystkie firmy oprócz TRW i TEXTAR proponują klocki do A8 ale bez tych odważniczków :-/ nie wiem czy to ma jakiś wpływ jak ich brak... ale pewnie ma, skoro mój majster kazał mi oddać klocki bez tych pierdo-ników jak pierwszy raz wymieniałem...
szkoda że orginały są tak kosmicznie drogie!!! 1.500zł to trochę przesada!!! gdyby chociaż połowe tego kosztowały to jak cię mogę! wtedy by nie piszczało nic! a niestety piszczą wszystkie zamienniki.
Wczoraj wymieniałem klocki i tarcze z przodu, tarcze założyłem ZIMMERMANN a klocki TRW. Na razie przejechałem spokojnie 50 km tak więc nie mogę powiedzieć jeszcze jak to się sprawuje. Czuję jedynie pod nogą, że jest czym hamować, delikatnie dotykam pedał hamulca i autko staje. Zdam relacje jak tysiak stuknie na tym zestawie.
Tarcze szt. 220 zł
Klocki komplet 8 szt. 200 zł
Tarcze szt. 220 zł
Klocki komplet 8 szt. 200 zł
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
Ja niedawno zrobiłem ten sam zabieg co kolega sebos17, na tych samych podzespołach- tarcze ZIMMERMANN bez dziurek i klocki TRW z odważnikami. Zestaw już dotarty a wrażenia: hamuje bardzo dobrze, chociaż trochę siły na pedale to wymaga, no i jak się zagrzeją to przy małych prędkościach jednak popiskuja a czasami piszczą wielce,tak że aż ludzie się odwracają :-/ Obora straszna, no ale cóż człowiek poradzi...