[D2 ALL] Tarcze & klocki (przód)
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
wydawało mi się, że widziałem klocki tej firmy również na przód, później poszukam. Lato tak przejeżdżę, a zimą może nie będą się tak grzały :-P i na wiosnę coś sensownego trzeba będzie założyć. Ktoś może się orientował ile w ASO sobie wołają za klocki przednie?przemoR888 pisze:zimmermann ma tylko klocki na tył do a8 d2 dzwoniłem, chciałem kupić komplet zimmermann. pytaj o klocki lumag- polskie podobno dobre.
Na tarcze na razie złego słowa nie mogę powiedzieć. Zdarzało się po kałużach jeździć z rozgrzanymi hamulcami (widziałem jak para z nadkola szła) i odpukać nie zaobserwowałem aby pokazało się jakieś bicie czy stuki przy hamowaniu.
-
- Super Klubowicz
klocki jak na polskie nawet bardzo dobre ale do a8 niesttey nie maja zamiennika ztego co pamietam przynajmniej do eski na pewno nie dosc duzo tych klockow spzredaje na sklepie ale glownie do aut opel vw audi juz rzadziej.przemoR888 pisze:zimmermann ma tylko klocki na tył do a8 d2 dzwoniłem, chciałem kupić komplet zimmermann. pytaj o klocki lumag- polskie podobno dobre.
Jakie tarcze kupić zimmermann czy inne bo mam problem w maju 2010 założyłem tarcze bosch w czerwcu po około 2tys km reklamowałem i założyłem tarcze bosch i klocki bosch i znów problem tarcze do wymiany po 3tys km pokrzywione byłem dziś w serwisie lelek w opolu na akcji serwisowej bezpłatnej coś tam wymieniali i przy okazji kazałem sprawdzić tarcze i podwozie 2 tarcze pokrzywione stwierdzili jakieś bicia 25 procent tył 0,9 procent .Pytam jakbym założył u nich oryginalne co oni zakładają to gostek powiedział ze i tak się powyginają tylko nie tak szybko bo w tym modelu wszystkie siadają to co w końcu można założyć do a8 .Objaw mam taki jak hamuję ze 120km do 90km/h drgania na kierownicy .
ja wymienilem 2 tyg temu klocki przod trw i nie piszcza,ale dziwna sytuacja mi sie pojawila wczoraj jak jechalem szybciej to przy chamowaniu wyczowam jakby ktoras z tarcz miala delikatne bicie wczesniej tak nie mialem.czyzby sie pokrzywila od nowych klockow,przy malych predkosciach te bicie nie wystepuje
Kolego rakpol tak jak pisałem, ja mam zimmermany, przejechałem już na nich jakieś 8 tys km i nic się nie dzieje. Zdarzało się po mocniejszym hamowaniu wjechać w kałużę, że aż parowało z kuł.
Nie mogę za to polecić klocków TRW... piszczą tak niemiłosiernie przy małych prędkościach, że mam ochotę je wywalić, tylko szkoda na razie. Jeździłem po wymienia bardzo spokojnie przez 500km, kolejne 500km również nie miałem ostrych hamowań aż po jakimś czasie zaczęło się. Może taki egzemplarz mi się trafił, nie wiem.
Nie mogę za to polecić klocków TRW... piszczą tak niemiłosiernie przy małych prędkościach, że mam ochotę je wywalić, tylko szkoda na razie. Jeździłem po wymienia bardzo spokojnie przez 500km, kolejne 500km również nie miałem ostrych hamowań aż po jakimś czasie zaczęło się. Może taki egzemplarz mi się trafił, nie wiem.
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
...wg katalogu brembo modelu max nie ma dla ósemek są tylko zwykłe.00gtw00 pisze:Tak to możesz sprawdzić amorki jak są sprawne w 0%GANCAR25 pisze:rozumiem,sprawdzilem amorki naciskajac przod i niema zadnego bujania auta,widac ze nie jest miekki :-| myslalem moze kola wywazyc??pozdrawiam
Szukałem tarcz brembo max na przód ale nie moge nigdzie znaleźć. Ma ktoś namiary na takie tarcze? Na tył są nawet na allegro.
-
- Super Klubowicz
...http://bremboaftermarket.com/En/Car_Bre ... earch.aspx ...dawaj bo ja nie widzę. Średnica tarczy to nie wszystko. Producent nie przewiduje, tak przynajmniej wychodzi z katalogu. Pzdr.tomekzabrze pisze:sa bembo maxy tylkos labo dostepne podaj srednice tarczy na jaka potrzebujesz to ci poszukam mzoe cos wynajde...
Kurcze, u każdego coś innego...Mucholejkolator pisze:Klocki TRW piszczą, są do kitu, tarcze ZIMMERMANA po 7 tyś. km zaczęły delikatnie bić :evil: Przez ten czas nie miałem ani jednego ostrego hamowania na mokrym. Można się załamać :-/
jak kupiłem eSę to od razu musiałem zmieniać klocki - kupiłem TRW...
zrobiłem na nich już ponad 29kkm i mam ich chyba jeszcze połowę i nic mi się nie dzieje... nie piszczą.
Z przodu tarcze nie wiem jakie ale nie biją, z tyłu zaś tarcze Zimmermana nawiercane (se poprzedni właściciel wymyślił) i też wszystko OK.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-