A8 d2 96r jednak przedni układ hamulcowy od d3 tarcze 360mm. Mam problem jest to już moje drugie a8 w którym tarcze musiałbym wymieniać co 3 miesiące. Obecnie założyłem nawet zaciski i tarcze z d3 jest lepiej ale itak wszystko się gnie. Dodam że dużo bardzo jeżdżę do pracy mam 120km w jedną stronę

Miałem z tych 360mm Brembo - wytrzymały dwa tygodnie zaczęły bic, po przetoczeniu dwa tyg i znowu biły - na śmietnik
Obecnie zimmermann sport od lewian - wytrzymały miesiąć - zaczęły bić
Jeżdżę szybko często przekraczam 200km/h w trasie dużo wyprzedzam hamulce są często używane, jednak nie rozgrzewam tarcz do czerwoności

Jeździłem jakiś czas mercedesem s500 w identyczny sposób - żadnych problemów z tarczami po 20tyś km
Jakie mam teraz kupić tarcze co zrobić aby się pozbyć tego problemu EBC będzie dobre?
Nie chce mi się wierzyć że Brembo to szajs a Zimmerman lepszy znacznie ale nie wytrzymał nawet 10000km.
Dodam że z mechanikiem zawsze sprawdzamy bicie po montażu nowych tarcz czujnikiem zegarowym więc błąd podczas montażu wykluczony. Mam już dosyć A8 przez te hamulce.