[D2 ALL ] Zerwana linka od pokrywy silnika
-
- Forum Audi A8
Jak zrobisz delikatnie, to nie ma opcji, ja jedynie odłamałem sobie jeden zaczep od tej chromowanej listewki, ale przy składaniu podkleiłem silikonem bezbarwnym i nie ma śladu.
Oryginalnej linki do A8 nie kupowałem, nowa w ASO kosmos cena, a używane, to na dwoje babka wróżyła jak długo wytrzymają.
Dobrałem sobie długością (op poloneza pasowała) plecionkę, koszt 30 zł i dwie godziny roboty:)
Oryginalnej linki do A8 nie kupowałem, nowa w ASO kosmos cena, a używane, to na dwoje babka wróżyła jak długo wytrzymają.
Dobrałem sobie długością (op poloneza pasowała) plecionkę, koszt 30 zł i dwie godziny roboty:)
-
- Forum Audi A8
Witam odgrzewam kotleta. Mi linka calkowicie sie wypiela przy probach otwarcie z nadkola. Wypialem gril ale nie widze opcji otwarcie przez niego sa dwa zamki tak? Jeden z lewej drugi z prawej? W których miejscach dokładnie? Jak się do nich dostać? Auto jest polifcie.
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia
-
- Forum Audi A8
- Nyku
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Radek
Heh. Teraz ja odgrzewam. Zerwana linka w środku przy pedałach. Następnie wyprułem ja do nadkola i tutaj stoję. Cos złego sie dzieje bo otwiera mi tylko "pół maski". Ciągnę tak ze zaraz auto z lewarka zrzucę a otwiera tylko jeden zamek (dalszy, strona pasażera). Pacjent jest po lifcie a grilla cieżko ściągnąć wydaje mi sie bez połamania. O ile ściągnąłem ramkę tak grill juz sie nie chce poddać. Jakieś sugestie skąd sie dobrać?
da rede. on jest przeciez na takie zatrzaski - haczyki. Musisz wziąć cieńki płaski śrubokręt lub jakiś cieńki płaskownik i wsadzać między chrom grilla a maske i podważyć (oczywiście delikatnie aby nic nie pourywać) . Przesuwając musisz znaleźć e uchwyty (bo nie pamiętam już dokłądnego rozmieszenia )
to nie jest zwykły napęd...to
- Nyku
- Super Klubowicz
Jak nie będzie dziś lało to zobaczę co z tego wyjdzie.martin_rs4 pisze:da rede. on jest przeciez na takie zatrzaski - haczyki. Musisz wziąć cieńki płaski śrubokręt lub jakiś cieńki płaskownik i wsadzać między chrom grilla a maske i podważyć (oczywiście delikatnie aby nic nie pourywać) . Przesuwając musisz znaleźć e uchwyty (bo nie pamiętam już dokłądnego rozmieszenia )
Linke do siebie pancerz od siebie wręcz już. Nie wiem czy jak linka nie strzeliła to nie spadło po prostu też cięgno przy zamku pod maską. Nie wiem jak to tam wygląda bo nigdy nie zwracałem na to uwagi.gtfan pisze:A że tak zapytam.. ciagniesz za linkę trzymając jednocześnie jej pancerz nieruchomo, czy pancerz sie ciągnie razem z linką?
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- Nyku
- Super Klubowicz
Ogarnięte. Dzięki wszystkim za cenne rady. Ostatecznie ściągnąłem zderzak. Miałem wtedy lepszycdosteo do grilla chociaż i tak urwałem jeden zaczep
Udało sie jednak dobrać i na chwile obecna mam otwieranie maski na trytki We wtorek jadę do ASO sie dowiedzieć ale pewnie nie bedą mieli na miejscu. Zobaczę tez na pobliskim szrocie ile mi powiedzą bo stoją w Sosnowcu dwie D2. PreFL i PoFL. Udało sie odcinając te pręty które widać za grillem co są umocowane do pasa przedniego (te sprężynujące co łapią maskę)
Udało sie jednak dobrać i na chwile obecna mam otwieranie maski na trytki We wtorek jadę do ASO sie dowiedzieć ale pewnie nie bedą mieli na miejscu. Zobaczę tez na pobliskim szrocie ile mi powiedzą bo stoją w Sosnowcu dwie D2. PreFL i PoFL. Udało sie odcinając te pręty które widać za grillem co są umocowane do pasa przedniego (te sprężynujące co łapią maskę)
Witam , i mnie w końcu dopadła felerna linka , ma ktoś może z kolegów / koleżanek ten schemat i mógł by go udostępnić jeszcze raz ??gumiss64 pisze:Witam! Tu mam schemacik linki, jest oznaczone nr11
http://www.speedyshare.com/files/20407569/linka.pdf
Może coś to pomoże
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.