![]() |
![]() |
![]() |
[D2 01 3.7PB/LPG ] Ciężko pali jak zimny
-
- Super Klubowicz
To tylko VDO , mam taka na miejscu
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
michalwruszak pisze:Wszystko kolego zależy od montażu , dobrze zamontowany QAP moze wytrzymac nawet rok
karols pisze:Bardziej zależy mi na tym żeby pompka wystarczyła na kilka lat.
Co to za głupoty piszesz człowiekowi. Dobrze złożony kosz (a to sztuka, jeżeli robi się na używanych o-ringach) i nie ma problemu z żadną pompą. Zle poskładany kosz i najlepsza pompa się spali. Moja śmiga już prawie 4 lata a kosztowała wtedy 160zł.michalwruszak pisze:To tylko VDO
Oczywiście porządna firma to pewniejszy produkt, ale jak coś zle złożysz to najlepsza firma nie poradzi.
-
- Super Klubowicz
Przeciez wlasnie tak napisalem - ze wszystko jest kwestia montazu , moze QAP wytrzyma wiecej niz rok , ale jednak VDO jest pewniejszym produktem i tylko to mialem na mysli
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- karol208
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 1994
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Karol
Ja mam Qap za niecałe 200zł i już w kwietniu minął roczek. Ważne to dobrze poskładać.
To tak jak z wahaczami lemfordera wytrzymał niecały rok miałem fakture od poprzedniego właściciela. Teraz założyłem jakiś tani zamiennik i jest też ponad rok ok a w kieszeni zostało więcej grosza.
Coraz więcej podróbek i badziewnych części z logiem firmowym.
To tak jak z wahaczami lemfordera wytrzymał niecały rok miałem fakture od poprzedniego właściciela. Teraz założyłem jakiś tani zamiennik i jest też ponad rok ok a w kieszeni zostało więcej grosza.
Coraz więcej podróbek i badziewnych części z logiem firmowym.
-
- Forum Audi A8
Niestety kolego, pompa kończy się. To już ostatnie tchnienia. Nie ma czym się martwić, zamiennik kosztuje góra 160zł i jeśli nie masz doświadczenia to 1 dzień pracy przy wymianie.
Robota paskudna. Sam możesz jedynie dostać się do niej od strony bagażnika. Serwis zaleca
demontaż zbiornika paliwa, ale w warunkach domowych nie ma szans na realizację projektu.
Czyli masz dostęp jedynie od strony bagażnika i perspektywę spędzenia jednego dnia w jego wnętrzu:)
Jeśli masz trochę podstawowej wiedzy o mechanice i zdolności manualne to sam to ogarniesz, jeśli nie, to lepiej oddaj auto do warsztatu.
Moim zdaniem nie ma co zwlekać z wymianą, ponieważ przyjdzie wkrótce taki dzień że auta nie uruchomisz lub stanie po drodze. Np. na stacji benzynowej i będziesz się niepotrzebnie denerwował.
Pozdrawiam.
Robota paskudna. Sam możesz jedynie dostać się do niej od strony bagażnika. Serwis zaleca
demontaż zbiornika paliwa, ale w warunkach domowych nie ma szans na realizację projektu.
Czyli masz dostęp jedynie od strony bagażnika i perspektywę spędzenia jednego dnia w jego wnętrzu:)
Jeśli masz trochę podstawowej wiedzy o mechanice i zdolności manualne to sam to ogarniesz, jeśli nie, to lepiej oddaj auto do warsztatu.
Moim zdaniem nie ma co zwlekać z wymianą, ponieważ przyjdzie wkrótce taki dzień że auta nie uruchomisz lub stanie po drodze. Np. na stacji benzynowej i będziesz się niepotrzebnie denerwował.
Pozdrawiam.
ja równiż simgam na QAPie ponad rok i jest ok.karol208 pisze:Ja mam Qap za niecałe 200zł i już w kwietniu minął roczek. Ważne to dobrze poskładać.

w każdym sklepie z częściami, lub u mechanika, który współpracuje z hurtowniami. Ja płaciłem coś 180pln.karols pisze:A gdzie mógłbym dostać pompkę firmy QAP ?
to nie jest zwykły napęd...to
QAP 14072
Specyfikacja
Prefiks Indeks: QAP 14 072
Marka: QAP
Grupa towarowa TecDoc
Pompa paliwowa
Nazwa TecDoc
Pompa paliwowa
Nazwa MP
POMPA PALIWA AUDI A8 4 BARY
Opis MP
A8 2.8-4.2 94-> wydajność 135 l/h
Dane dodatkowe:
Ilość sprzedażna = 1
Zamiennik MP: 4D0906091C
Numer dostawcy: 14 072
Parametry:
elektryczny
U mnie 180 zł + koszty przesyłki,
Ewentualnie szukać lokalnie, nr pompy masz na górze.
Specyfikacja
Prefiks Indeks: QAP 14 072
Marka: QAP
Grupa towarowa TecDoc
Pompa paliwowa
Nazwa TecDoc
Pompa paliwowa
Nazwa MP
POMPA PALIWA AUDI A8 4 BARY
Opis MP
A8 2.8-4.2 94-> wydajność 135 l/h
Dane dodatkowe:
Ilość sprzedażna = 1
Zamiennik MP: 4D0906091C
Numer dostawcy: 14 072
Parametry:
elektryczny
U mnie 180 zł + koszty przesyłki,
Ewentualnie szukać lokalnie, nr pompy masz na górze.