![]() |
![]() |
[S8 D2 FL] Stan napinaczy według VAGa
Napinacza nie zmieniałem, na razie. Nastawniki zmieniłem bo mam prawie 4 nowe ori. Tak na prawdę nie chciałem pakować w silnik kasy, nie widziałem jak chodził wcześniej. Łańcuchów nie założyłem nowych chodź mam
nie chciałem wyciągać drugiego walka, bo bym musiał rozpinać rozrząd, a tego się bałem. Co się okazało musiałem rozpiąć do wymiany lewego nastawnika. Jak już złożyłem wszytko, pomyślałem przecież mogłem już założyć nowe łańcuchy, i tak miałem wszytko rozebrane
Stracha miałem jak to wszytko robiłem, ręce mi trzęsły, nie chciałem już tego dotykać . Do silnika wleciały nowe uszczelki oringi pasek rozrządu itp. Teraz jak już to wszystko robiłem to już bym się nie bał. Zalałem na razie olej valvoline, pojeżdżę trochę znów zmienię olej. Stary silnik dymił jak się nagrzał na niebiesko. Ciekawe co jest przyczyną? kolega w nim wyciągał pompę oleju panewkę i mówił że dół jest bardzo ładny. Wsadziłem w silnik kupę kasy, po włożeniu do Audi niestety dymił
Na fotce stary nastawnik. Co najważniejsze na razie nie dymi i mam wrażenie że tłumik lepiej ryczy
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()