[D2 98 4.2PB/LPG ] Pytanie o dystanse
Opona 245/45R18 i felga o szerokości 8" ?martin_rs4 pisze:a tu tak moje fotki po zalozeniu dystansow 15mm przod i 20 tyl. Monzna by wiecej ale dla mnie wystarczy
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Noi to widać i dlatego piszesz, że można jeszcze coś trochę szerszegomartin_rs4 pisze:Dokładnie tak
Ori felgi 18" od A6 C6
Ja na swoim ExS8 miałem identyczny zestaw dystansów (15/20mm) i na zimę miałem opony 255/45R18 również na feldze 8" i teoretycznie też można było jeszcze coś dołożyć ale już na lato miałem 255/35R20 i felgę 9" i było tak na styk że nic szerzej już się nie dało
Piszę o tym dlatego żeby czytający byli świadomi, że szerokość dystansów zależy i od rozmiarów felgi i od rozmiarów opony - nie ma jednego, idealnego do wszystkich D2 zestawu.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
...dlatego po przeczytaniu kilku Twoich postów zdecydowałem się na (jak to ująłeś) "ładnie i szeroko" aby w przyszłości jak będę chciał założyć jakieś 19" nie było "extremalnie szeroko"FOSS pisze:Ja na swoim ExS8 miałem identyczny zestaw dystansów (15/20mm) i na zimę miałem opony 255/45R18 również na feldze 8" i teoretycznie też można było jeszcze coś dołożyć ale już na lato miałem 255/35R20 i felgę 9" i było tak na styk że nic szerzej już się nie dało
to nie jest zwykły napęd...to
Ile płaciłeś za te H&R 15mm ? Mam dwie sztuki takich,używane i muszę wystawić na sprzedaż.Przemek21 pisze:Ja również zdecydowałem się dystanse, zamówiłem dziś H&R 15mm na przód i25mm na tył
jak tylko do mnie dotrą zaraz wrzucę foty "ładnie i szeroko" <okioki>
Sygnatura została usunięta bo była za fajna i wszyscy zazdrościli
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Mam pytanie odnośnie dystansów, a dokładniej bicia przy 120-140km/h.. Uprzedzając pytania dystanse nowe H&R przód 20mm, tył 25mm przykręcane do piasty. Felgi 20" 9j kapeć 265/35, piasty proste, tarcze nie biją, zawieszenie stan dobry, drążki i końcówki wymienione na nowe, rama prosta Bez dystansów wszystko idealnie, spróbuję podmienić miejscami felgi i podjadę na sprawdzenie felg i opon. Macie jakieś sugestie?
zbombane dystanse , nowe nie znaczy idealne czasem się zdarzają kwiatki nawet w najlepszych firmach albo cos nie równo dokręcone (zdarza się)
btw co do cen dystansów to jakiś kosmos widzialem na allegro ceny za nowe od 130 zł sie zaczynaja ale nie marki H&R i dziwię sie ze ludzie tyle płacą skoro to kawałek metalu - poddany obróbce żadnej filozofii czyli cena za marke 80% a sam produkt 20% takie jakieś mam odczucia
btw co do cen dystansów to jakiś kosmos widzialem na allegro ceny za nowe od 130 zł sie zaczynaja ale nie marki H&R i dziwię sie ze ludzie tyle płacą skoro to kawałek metalu - poddany obróbce żadnej filozofii czyli cena za marke 80% a sam produkt 20% takie jakieś mam odczucia
bądź sobą, wariatów też lubią
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Wykluczyłem to. Zamieniałem 20 i 25mm między oboma osiami, próby były też z poszerzeniem 20 i 25mm na obu osiach osobno czyli razem 6 podejść. Wstępnie padło podejrzenie na prawą tylną oponę, jutro jadę na wulkanicację.preston81 pisze:zbombane dystanse , nowe nie znaczy idealne czasem się zdarzają kwiatki nawet w najlepszych firmach albo cos nie równo dokręcone (zdarza się)
Nad bezpieczeństwem własnym a tym bardziej innych nie ma co oszczędzać, pomijając ceny jak z kosmosu to te dyski mają przynajmniej certyfikat tuv.preston81 pisze:btw co do cen dystansów to jakiś kosmos widzialem na allegro ceny za nowe od 130 zł sie zaczynaja ale nie marki H&R i dziwię sie ze ludzie tyle płacą skoro to kawałek metalu - poddany obróbce