części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Nasze Auta] 50 postów

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Cetek

[Nasze Auta] 50 postów

Post autor: Cetek » 28 sie 2013, 11:00

hej, jestem tutaj nowy, przedstawiłem się już w odpowiednim dziale i chciałbym założyc swój temat, w którym będę mógł opisywac dalsze losy forumowego z resztą autka.

i teraz pytanie: jak mogę to zrobic skoro, żeby móc założyc temat muszę miec natrzaskane 50 postów :-|

ja rozumiem, że D2 ze względu na wiek może się sypac, może Wy zakładacie, że tak właśnie jest zawsze, więc bez problemu machnę 50 jak nie lepiej postów w dziale technicznym :roll: i wtedy będę mógł bez obaw się prezentować...

jak dla mnie jest to bez sensu. przywędrowałem tutaj z innego forum (volvoforum.pl) i tam nie ma żadnych ograniczeń dotyczących prezentacji swoich aut.

mógłby ktoś mi wytłumaczyć o co tutaj chodzi ?

pozdrawiam,
Michał

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: [Nasze Auta] 50 postów

Post autor: FOSS » 28 sie 2013, 11:41

Cetek pisze:hej, jestem tutaj nowy, przedstawiłem się już w odpowiednim dziale i chciałbym założyc swój temat, w którym będę mógł opisywac dalsze losy forumowego z resztą autka.

i teraz pytanie: jak mogę to zrobic skoro, żeby móc założyc temat muszę miec natrzaskane 50 postów :-|

ja rozumiem, że D2 ze względu na wiek może się sypac, może Wy zakładacie, że tak właśnie jest zawsze, więc bez problemu machnę 50 jak nie lepiej postów w dziale technicznym :roll: i wtedy będę mógł bez obaw się prezentować...

jak dla mnie jest to bez sensu. przywędrowałem tutaj z innego forum (volvoforum.pl) i tam nie ma żadnych ograniczeń dotyczących prezentacji swoich aut.

mógłby ktoś mi wytłumaczyć o co tutaj chodzi ?

pozdrawiam,
Michał
Generalnie błędnie rozumiesz to ograniczenie.

Nie chodzi o to, że D2 jest stare i psuje się często i że "natrzaskanie" 50 postów to pestka - to bzdurne tłumaczenie i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

W naszej ocenie dział "Nasze Auta" zawiera sporo informacji prywatnych o klubowiczach więc dostęp tam mają osoby które poniekąd zostały klubowo zweryfikowane. Owa wersyfikacja odbywa się w sposób naturalny czyli dołącza do nas nowa osoba której nikt nie zna, zaczyna udzielać się w różnych tematach, pomaga innym, pojawia się na spotach więc poznajemy ją też face-to-face i w miarę tej klubowej/forumowej aktywności osoba ta nabywa dodatkowych uprawnień jakimi jest właśnie dostęp do działu "Nasze Auta" jak i swobodny dostęp do działu ogłoszeń.

Nad tymi ograniczeniami dyskutowaliśmy tu wielokrotnie i zdecydowana większość aktywnych klubowiczów/forumowiczów popiera takie działania i zmian tu żadnych nie przewiduję, chyba że na bardziej restrykcyjne.

Ja również znam kilka innych for i klubów ale to, że u kogoś innego jest inaczej nie znaczy, że jest lepiej i nie znaczy, że nie mamy myśleć po swojemu.
Znam takie fora które są jeszcze bardziej zamknięte na osoby z zewnątrz - mają małą liczbę klubowiczów ale nikt nie robi tam z tego problemu - mają wyjątkowe auta i wyjątkowe klubowe/forumowe zasady i takie ich prawo ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
Druss
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Druss » 28 sie 2013, 11:49

Myslę że chodzi tu o to żeby nie przychodził tutaj każdy przysłowiowy "Leszek" i pokazywał swoje auto i później je wystawiał w dziale sprzedam badz też na allegro pisząć że od klubowicz bądz znawcy/miłosnika marki.

Nabijanie postów nie będzie tolerowane i moderatorzy będą sypać ostrzeżeniami jak będziesz spamować specjalnie po to żeby nabić sobie posty.

Masz konkretną wiedzę w jakimś dziale, odpisuj na posty, pomagaj a później pochwal się swoim autkiem w odpowiednim dziale.

EDIT:
No i FOSS wyjasnił wszystko.

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 30 sie 2013, 20:20

Michał --- co kraj to obyczaj ,myślę że to forum akurat nie służy do tego aby się chwalić swoją bryką .Raczej pomagamy sobie nawzajem jak tylko możemy ,a ty oczywiście miałeś wybór rejestrując się na forum ,możesz zaakceptować regulamin albo nie .Również pozdrawiam .

Cetek

Post autor: Cetek » 02 wrz 2013, 12:43

jasne, rozumiem regulamin i ogólne zasady.

po prostu przywykłem do innego forum, tutaj się wdrożę i dopasuję.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl