hej, jestem tutaj nowy, przedstawiłem się już w odpowiednim dziale i chciałbym założyc swój temat, w którym będę mógł opisywac dalsze losy forumowego z resztą autka.
i teraz pytanie: jak mogę to zrobic skoro, żeby móc założyc temat muszę miec natrzaskane 50 postów :-|
ja rozumiem, że D2 ze względu na wiek może się sypac, może Wy zakładacie, że tak właśnie jest zawsze, więc bez problemu machnę 50 jak nie lepiej postów w dziale technicznym :roll: i wtedy będę mógł bez obaw się prezentować...
jak dla mnie jest to bez sensu. przywędrowałem tutaj z innego forum (volvoforum.pl) i tam nie ma żadnych ograniczeń dotyczących prezentacji swoich aut.
mógłby ktoś mi wytłumaczyć o co tutaj chodzi ?
pozdrawiam,
Michał
[Nasze Auta] 50 postów
Re: [Nasze Auta] 50 postów
Generalnie błędnie rozumiesz to ograniczenie.Cetek pisze:hej, jestem tutaj nowy, przedstawiłem się już w odpowiednim dziale i chciałbym założyc swój temat, w którym będę mógł opisywac dalsze losy forumowego z resztą autka.
i teraz pytanie: jak mogę to zrobic skoro, żeby móc założyc temat muszę miec natrzaskane 50 postów :-|
ja rozumiem, że D2 ze względu na wiek może się sypac, może Wy zakładacie, że tak właśnie jest zawsze, więc bez problemu machnę 50 jak nie lepiej postów w dziale technicznym :roll: i wtedy będę mógł bez obaw się prezentować...
jak dla mnie jest to bez sensu. przywędrowałem tutaj z innego forum (volvoforum.pl) i tam nie ma żadnych ograniczeń dotyczących prezentacji swoich aut.
mógłby ktoś mi wytłumaczyć o co tutaj chodzi ?
pozdrawiam,
Michał
Nie chodzi o to, że D2 jest stare i psuje się często i że "natrzaskanie" 50 postów to pestka - to bzdurne tłumaczenie i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
W naszej ocenie dział "Nasze Auta" zawiera sporo informacji prywatnych o klubowiczach więc dostęp tam mają osoby które poniekąd zostały klubowo zweryfikowane. Owa wersyfikacja odbywa się w sposób naturalny czyli dołącza do nas nowa osoba której nikt nie zna, zaczyna udzielać się w różnych tematach, pomaga innym, pojawia się na spotach więc poznajemy ją też face-to-face i w miarę tej klubowej/forumowej aktywności osoba ta nabywa dodatkowych uprawnień jakimi jest właśnie dostęp do działu "Nasze Auta" jak i swobodny dostęp do działu ogłoszeń.
Nad tymi ograniczeniami dyskutowaliśmy tu wielokrotnie i zdecydowana większość aktywnych klubowiczów/forumowiczów popiera takie działania i zmian tu żadnych nie przewiduję, chyba że na bardziej restrykcyjne.
Ja również znam kilka innych for i klubów ale to, że u kogoś innego jest inaczej nie znaczy, że jest lepiej i nie znaczy, że nie mamy myśleć po swojemu.
Znam takie fora które są jeszcze bardziej zamknięte na osoby z zewnątrz - mają małą liczbę klubowiczów ale nikt nie robi tam z tego problemu - mają wyjątkowe auta i wyjątkowe klubowe/forumowe zasady i takie ich prawo ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Myslę że chodzi tu o to żeby nie przychodził tutaj każdy przysłowiowy "Leszek" i pokazywał swoje auto i później je wystawiał w dziale sprzedam badz też na allegro pisząć że od klubowicz bądz znawcy/miłosnika marki.
Nabijanie postów nie będzie tolerowane i moderatorzy będą sypać ostrzeżeniami jak będziesz spamować specjalnie po to żeby nabić sobie posty.
Masz konkretną wiedzę w jakimś dziale, odpisuj na posty, pomagaj a później pochwal się swoim autkiem w odpowiednim dziale.
EDIT:
No i FOSS wyjasnił wszystko.
Nabijanie postów nie będzie tolerowane i moderatorzy będą sypać ostrzeżeniami jak będziesz spamować specjalnie po to żeby nabić sobie posty.
Masz konkretną wiedzę w jakimś dziale, odpisuj na posty, pomagaj a później pochwal się swoim autkiem w odpowiednim dziale.
EDIT:
No i FOSS wyjasnił wszystko.
- tutenhamon
- Super Klubowicz