części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL] Felgi w Waszych autach

Większe koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
Fiko
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Fiko » 18 kwie 2013, 23:41

Moje A8 :). Felgi to PLW PI - THG P
Obrazek

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 19 kwie 2013, 00:36

blady99 pisze:No wlasnie dlatego to forum mnie denerwuje. Admin wie jak zrobic bo o tym pisze ale nie powie...to po co to forum?
Skoro już wywołałeś mnie kolego "do tablicy" takim sformułowaniem to odpowiem następująco:
Moje młodsze dziecko ma 4 lata... kiedy z rana ma lenia to potrafi usiąść przy swojej szafce z ubraniami i poprosić o skarpetki (oczywiście nie jakiekolwiek ale konkretne które będą się jej podobały chociaż nie jest sprecyzowane które to w tej konkretnej chwili będą)... kiedy odmawiam tłumacząc, że szufladę ze skarpetkami ma na wyciągnięcie dłoni to ma na mnie focha.

Jeżeli przeniesiemy całą sytuację z poziomu dziecka na poziom dorosłego to z przykrością stwierdzam, że od czasu do czasu trafiają tu osoby które zachowują się podobnie... tak jak Ty ferując powyższe sformułowania.

Forum to poświęcone jest praktycznie wyłącznie Audi A8/S8 więc a temat obniżania modelu D3 był już tu opisywany kilkukrotnie, tak od strony elektroniki jak i mechaniki.

I żeby nie było..... tego, że było to opisywane byłem na 100% pewien ale żeby być pewnym na 200% to przed napisaniem tego posta sam sprawdziłem gdzie te informacje są.
W 10-15 minut, popijając sennie drinka, znalazłem kilkanaście tematów i po nitce do kłębka dotarłem do informacji co robimy aby obniżyć auto mechanicznie i z czym to się wiąże (wraz ze zdjęciami zestawu do obniżania) oraz co robimy przy pomocy programu VAG/VCDS aby obniżyć elektronicznie (lub poprawić po obniżeniu mechanicznym) wraz z linkami do szczegółowych procedur.
O nic nie trzeba pytać i czekać aż ktoś łaskawie odpowie - wszystkie informacje masz na wyciągnięcie ręki, wystarczy tylko chcieć.

Na koniec uwaga porządkowa:
Post mój nie jest zaproszeniem do dyskusji nt. działania forum jak i zachowania konkretnych osób - z takimi uwagami zapraszam do działu "Audi A8 Klub Polska- Sprawy Klubowe" a jeżeli tam nie masz dostępu to na PW.
Temat w którym piszemy dotyczy stricte kół (felg) więc rozwięzłe dyskusje nt. obniżania zawieszenia (D2/D3/D4) najlepiej prowadzić w tematach dotyczących stricte obniżaniu zawieszenia... wtedy, zarówno tobie jak i innym później, łatwiej będzie znaleźć właściwe informacje we właściwym miejscu.
Pozdrawiam, FOSS
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

blady99
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: blady99 » 19 kwie 2013, 08:54

To są dość ogólnikowe informację które już wcześniej widziałem, chodzi mi o bardziej dokładny opis- czyli ile można max opuścić samochód (25mm?), jakie wartości powinny mieć przód i tył, czy da radę zrobić to tylko dla jednego trybu (komfort), czy obniżenie jest dla wszystkich. Wysokość zawieszenia na Sport dla mnie jest w sam raz, ale chciałbym mieć takie samo w trybie komfort.

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 19 kwie 2013, 13:51

blady99 pisze:To są dość ogólnikowe informację które już wcześniej widziałem, chodzi mi o bardziej dokładny opis- czyli ile można max opuścić samochód (25mm?), jakie wartości powinny mieć przód i tył, czy da radę zrobić to tylko dla jednego trybu (komfort), czy obniżenie jest dla wszystkich. Wysokość zawieszenia na Sport dla mnie jest w sam raz, ale chciałbym mieć takie samo w trybie komfort.

Kolego blady99 to pytanie proszę umieścić w odpowiednim temacie. Już FOSS Ci napisał, że temat dotyczy Felg i to na ich temat powinna się tutaj toczyć dyskusja. Swoją drogą jak każdy temat będzie miał w sobie parę zagadnień z innej dziedziny, to w przyszłości bardzo Ciężko będzie nam w łatwy sposób znaleźć odpowiedź na zadane pytanie. Dbajmy o ład i porządek na forum.

Idąc dalej krokiem Twojego pytania, to zachęcam do przeszukania Naszego forum, bo jest dokładnie opisane co i jak należy zrobić przy tego typu zabiegach.

Pozdrawiam
Simone331

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 25 maja 2013, 15:20

ja mam u siebie założone felgi od AUDI A6 C6 / ET48 , 8 J Standard 245/45 R18

Obrazek

Obrazek
to nie jest zwykły napęd...to

Grain
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Grain » 01 lip 2013, 10:39

Hej u mnie zawitały felgi MTM Bimoto 9.5X19 więcej w moim temacie TUTAJ
Było S8....:(

Awatar użytkownika
Sajmon
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Sajmon » 15 lip 2013, 16:59

Witam. Jak myśclice będą pasowały oto te felgi do a8 to są 19 ? http://allegro.pl/felgi-aez-excite-dark ... 05191.html ? http://www.alcar.pl/6635_PL.htm?webdid=8 .
Ostatnio zmieniony 28 lip 2013, 15:50 przez Sajmon, łącznie zmieniany 1 raz.

toom_ek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: toom_ek » 15 lip 2013, 18:31

Sajmon pisze:Witam. Jak myśclice będą pasowały oto te felgi do a8 to są 19 ? http://allegro.pl/felgi-a...3392205191.html ? http://www.alcar.pl/6635_PL.htm?webdid=8 . Bawi się moze ktos w virtual tuning ?
, czytałeś dział sprzedam ? tam kolega piszę że ma 20 oe i cena w miarę.
toom_ek

Awatar użytkownika
Sajmon
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Sajmon » 16 lip 2013, 17:48

Ale ja mam z innego źródła ..

dono
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: dono » 23 lip 2013, 20:47

Koledzy a co powiecie o tych felach ? i czy opony o tym wymiarze nadają się do quattro?
http://allegro.pl/rewelacyjne-kola-vert ... 76915.html muszę coś kupić na lato bo auto zakupiłem na zimówkach...

Grain
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Grain » 23 lip 2013, 22:00

dono pisze:Koledzy a co powiecie o tych felach ? i czy opony o tym wymiarze nadają się do quattro?
http://allegro.pl/rewelacyjne-kola-vert ... 76915.html muszę coś kupić na lato bo auto zakupiłem na zimówkach...
Tu masz 4 koła tak samo szerokie 8,5 cala więc wszystkie opony powinny być takie same , dedykowane do a8 to 255/40/19
Było S8....:(

Awatar użytkownika
Sajmon
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Sajmon » 25 lip 2013, 22:19

[center]Witam . Lata może ktoś na takich felgach ?[/center]

[center]Obrazek [/center]

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 26 lip 2013, 10:24

Są bardzo podobne do multispoke z d2/d3 i mtm.
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 26 lip 2013, 18:06

Sajmon pisze:Witam . Lata może ktoś na takich felgach ?
Jak dla mnie to właśnie Multispoke.
Felgi te wychodziły w kilku rozmiarach i różnym wykończeniu (srebrny lakier, polerka).
Jest tu sporo osób latających na takich felgach włącznie ze mną... i w D2 i w D3 ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
BiLu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: BiLu » 26 lip 2013, 23:58

Sajmon pisze:[center]Witam . Lata może ktoś na takich felgach ?[/center]