części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Gdzie ubezpieczyć A8 - co polecacie?

Ubezpieczenia, szkody komunikacyjne i ich wycena, naprawy blacharsko-lakiernicze, spory z warsztatami, kruczki prawne z tym wszystkim związane.
Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 22 wrz 2009, 02:15

Koledzy i Koleżanki...

NIESTETY w zeszłym tygodniu jakiś matoł (to najgrzeczniejsza forma na jaką się zdobyłem) przyrysował mi pół prawego boku i jeszcze uciekł... :/
Sprawę bezwłocznie zgosiłem na Policji (miałem jego tablice) - sprawa będzie się pewnie długo ciągnęła ale mam nadzieję, że w efekcie końcowym dowalą mu jeszcze jakiś mandacik i punkty a jego ubezpieczyciel będzie w plecy parę tysiaków :wpale:

Na razie NIESTETY przetestuję moje ubezpieczenie (HESTIA) na okoliczność likwidacji szkody w ASO.

O wynikach niezwłocznie poinformuję - dowiemy się ile warte było to moje AC.

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 22 wrz 2009, 21:00

FOSS pisze:Koledzy i Koleżanki...

NIESTETY w zeszłym tygodniu jakiś matoł (to najgrzeczniejsza forma na jaką się zdobyłem) przyrysował mi pół prawego boku i jeszcze uciekł... :/
Sprawę bezwłocznie zgosiłem na Policji (miałem jego tablice) - sprawa będzie się pewnie długo ciągnęła ale mam nadzieję, że w efekcie końcowym dowalą mu jeszcze jakiś mandacik i punkty a jego ubezpieczyciel będzie w plecy parę tysiaków :wpale:

Na razie NIESTETY przetestuję moje ubezpieczenie (HESTIA) na okoliczność likwidacji szkody w ASO.

O wynikach niezwłocznie poinformuję - dowiemy się ile warte było to moje AC.
O kur_(*@!^_$%*!_@$*^! szczerze współczuję. Ja przez jakiegoś j.w. też musiałem bok lakierować. Malutka ryska, ale aż do bazy. No i jazda: błotnik tył, drzwi przednie i tylne, błotnik przód i pas na dachu. Aj FOSS, nie łam się. Oby to ostatni raz. A takiemu to tylko zygymycyff... Pozdro.
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 23 wrz 2009, 15:59

pebo pisze:O kur_(*@!^_$%*!_@$*^! szczerze współczuję. Ja przez jakiegoś j.w. też musiałem bok lakierować. Malutka ryska, ale aż do bazy. No i jazda: błotnik tył, drzwi przednie i tylne, błotnik przód i pas na dachu. Aj FOSS, nie łam się. Oby to ostatni raz. A takiemu to tylko zygymycyff... Pozdro.
U mnie po oględzinach:
- lakierowanie - drzwi prawe przednie i tylne + nadkole prawy tył (więc lakier będzie po całości do góry i łącznie z cienkim pasem dachu aż do przedniej szyby)
- wymiana - listwy na drzwiach i nadkolu + nowa felga (producent nie przewiduje naprawy poprzez ponowne lakierowanie i polerowanie)

A ten matoł (sprawca) wprawdzie zatrzymał się ale po wymianie kilku zdań i moim stwierdzeniu, że wzywam Policję (bo nie szło mu wytłumaczyć zasad ruchu na drodze) zawinął się do samochodu i "w długą"...
a jak zobaczył, że szykuję telefon do zrobienia zdjęcia to tak spierdzielał, że foty jednak nie zrobiłem :evil:

Wszystko działo się w samiutkim centrum Warszawy (a mamy tu podobnież stały monitoring) więc zrezygnowałem z szaleńczych pogoni (napewno bym go dorwał bo to bylo jakieś Volvo S40)...
poza tym w trakcie takiego pościgu adrenalina by mi skoczyła więc jak bym go dorwał to pewnie był go fizycznie uszkodził (kierowcę rzecz jasna) a to by mi zdecydowanie nie pomogło w późniejszych rozmowach z Policją - więc spokojnie zadzwoniłem na 112 a potem podjechałem bezpośrednio do WRD KSP (tak mi poleciła dyżurna na HotLini) i zgłosiłem jak było.

Zobaczymy jak będzie dalej....
narazie zrobiłem sobie dokładne zdjęcia (gdybym miał kiedyś sprzedawać to mogą się przydać) i autko robię z AC, bo zanim doczekam się na OC sprawcy to będzie chyba znowu wiosna :/

Awatar użytkownika
raptor90
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: raptor90 » 10 lut 2010, 15:46

Witam,
Ja mam pytanie, gdzie mogę najtaniej ubezpieczyć OC+AC A8/S8 rok 99 (czyli powyżej 10lat!) ?
W PZU koleś wyliczył mi około 5000zł na rok! Zwaliło mnie to z nóg !
Proszę o podpowiedź sugestie.

Awatar użytkownika
gierobiala
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gierobiala » 10 lut 2010, 15:58

Liberty direct z NNW i assistance 1660,58zł.Oczywiście zniżka max.

https://www.libertydirect.pl/libertyapp ... OC-AC.html#

patryksok
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: patryksok » 10 lut 2010, 16:50

Mi w LD wyliczyli za OC+AC+NWW i assistance 10k :P

Dla S8 Tip 99' z 200kkm przebiegu.

Awatar użytkownika
gierobiala
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gierobiala » 10 lut 2010, 17:22

patryksok pisze:Mi w LD wyliczyli za OC+AC+NWW i assistance 10k :P

haha to co ty dzwona masz dwa razy w tygodniu?? Czy dla dyrektora tej firmy rogi przyprawiasz?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja od początku istnienia tej firmy na polskim rynku ubezpieczam auta i mam najtaniej i bez zbędnego łażenia. Na moje auto samo OC wychodzi 360zł.

przemoR888
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: przemoR888 » 10 lut 2010, 17:23

ja mam w hestii ubezpieczenie i płacę 650zł za oc. niejest to jakiś kosmos :mrgreen:

eXecutorR

Post autor: eXecutorR » 10 lut 2010, 17:37

ja w benefi równo 500zł za OC (przez mBank kupowane)

Awatar użytkownika
daro72
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: daro72 » 10 lut 2010, 17:49

Ja w Unice płacę za OC+AC+NNW 1200 z groszami. Więc nie wiem skąd taka kwota. Nawet przy zwyżce 25% za wiek.
Dążenie do doskonałości.

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 10 lut 2010, 18:53

Ja w T.U.W-ie przy full zniżkach OC+NW=640ZŁ

Awatar użytkownika
ziege36
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: ziege36 » 10 lut 2010, 19:48

ja place 540 zł za rok w link4 oc nnw
audi forever
sprzedam KAWASAKI 636 z 2002 roku 11 tys

klon_84

Post autor: klon_84 » 11 lut 2010, 09:44

ja mam Liberty direct i place niespelna 1200zl za samo oc na rok przy znizce 20 za bezszkodowana jazde

patryksok
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: patryksok » 11 lut 2010, 09:53

gierobiala pisze:
patryksok pisze:Mi w LD wyliczyli za OC+AC+NWW i assistance 10k :P

haha to co ty dzwona masz dwa razy w tygodniu?? Czy dla dyrektora tej firmy rogi przyprawiasz?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja od początku istnienia tej firmy na polskim rynku ubezpieczam auta i mam najtaniej i bez zbędnego łażenia. Na moje auto samo OC wychodzi 360zł.
Po prostu byłoby to moje pierwsze auto i ubezpieczenie + zwyżki za wiek + prawo jazdy przez okres poniżej 2lat.

Paweł
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Paweł » 11 lut 2010, 09:59

Witam wszystkich,
tak się składka że od 10 lat jestem pośrednikiem finansowym i w temacie ubezpieczeń trochę się orientuję.
Wymienianie przez Was cen OC nie bardzo ma sens.
Cena uzależniona jest od kodu pocztowego pod jakim zarejestrowanie jest auto, wieku właściciela , współwłaściciela, rocznika pojazdu, jak również czy posiadamy dodatkowe ubezpieczenie np. nieruchomości. Czy jest to nasze pierwsze auto w danej firmie czy kolejne. Czy jest to ubezpieczenie na firmę czy prywatne, kontynuacja ubezpieczenia czy też nowe.
Zmiennych jest bardzo dużo i tak naprawdę nie da się wykupić ubezpieczenia na podstawie tego że kolega miał tanio.
Jeżeli miałbym coś poradzić to szukać na lokalnym rynku.

Jeżeli chodzi o AC zdecydowanie odradzam firmy przez tel.- warunki ubezpieczenia w porównaniu do składki są tragiczne.

Najlepsze warunki ubezpieczenia w AC ma jedynie Ergo Hestia i Allianz( ale jest drogi) następnie PZU( bardzo drogo) i Inter Risk.

Najlepszy i bezkonkurencyjny assistance Ergo Hestia i potem długo nic.

Należy pamiętać o tym że każda firma ubezpieczeniowa to przedsiębiorstwo i jeżeli będzie możliwość ograniczenia wypłaty odszkodowania lub jego odmowy to na pewno z niego skorzysta.

Składka w ubezpieczeniu AC ma znaczenie drugorzędne. Możemy zaoszczędzić 200 zł na ubezpieczeniu, ale stracić na odszkodowaniu 2000 zł lub w ogóle go nie otrzymamy.

Czytajmy co podpisujemy lub zawierajmy umowę u zaufanego pośrednika.

Pozdro.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, szkody, naprawy, porady prawne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl