[OT] z tematu dziq111-Swapowanie na tedei
ernesto, Zgodzę się , że jedynie na taxi i do miasta to oki , to tak samo jak Wujasa skoda octavia 1.6 mpi + LPG .
Za mały silnik , za duża buda = auto tylko do poruszania się po mieście .
Tylko czemu kaleczyć A8 ??
Skoro można wziąć A6 i to w kombi z oryginalnym silnikiem 1.9 .
Dobrze się tam sprawuje , i kombi jest bardziej pojemne .
Wujasa skoda też do "setki" jakoś tam przyśpiesza , ale trasa ??
Muszę mieć dużo miejsca by cokolwiek wyprzedzić , no chyba że to koń z wozem , albo rowerzysta .
Tak samo ekonomia w tym aucie , miasto około 8-9L lpg , a trasa (autostrada 140km 4,5 tyś obr/min ) spalanie zaledwie 10-11L/100km .
Też mi nie powiesz , że tym A8 1.9TDI na autostradzie spalisz 6L/100km .
Przypuszczam , że w granicach 8L na 100km przy 140km/h weźmie .
A tyle to i 2.5TDI weźmie i się przy tym nie zmęczy jak ten 1.9tdi
Za mały silnik , za duża buda = auto tylko do poruszania się po mieście .
Tylko czemu kaleczyć A8 ??
Skoro można wziąć A6 i to w kombi z oryginalnym silnikiem 1.9 .
Dobrze się tam sprawuje , i kombi jest bardziej pojemne .
Wujasa skoda też do "setki" jakoś tam przyśpiesza , ale trasa ??
Muszę mieć dużo miejsca by cokolwiek wyprzedzić , no chyba że to koń z wozem , albo rowerzysta .
Tak samo ekonomia w tym aucie , miasto około 8-9L lpg , a trasa (autostrada 140km 4,5 tyś obr/min ) spalanie zaledwie 10-11L/100km .
Też mi nie powiesz , że tym A8 1.9TDI na autostradzie spalisz 6L/100km .
Przypuszczam , że w granicach 8L na 100km przy 140km/h weźmie .
A tyle to i 2.5TDI weźmie i się przy tym nie zmęczy jak ten 1.9tdi
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Audi A6 2.5tdi avant quattro waży 1700kg a Audi A8 2.5tdi quattro 1735 (dane z audiklub.pl)
Już nie przesadzajmy z tym spalaniem i wyprzedzaniem. Człowiek kiedyś jeżdził słabszymi samochodami i nie narzekał a teraz mając 180km mówi się, że nie jedzie w trasie. Jak dla mnie to jest smieszne. Na wcześniejszym filmiku widać, że źle się nie zbiera ta A6. A co do A6 niestety seryjnych 1.9tdi w quattro nie było.
Już nie przesadzajmy z tym spalaniem i wyprzedzaniem. Człowiek kiedyś jeżdził słabszymi samochodami i nie narzekał a teraz mając 180km mówi się, że nie jedzie w trasie. Jak dla mnie to jest smieszne. Na wcześniejszym filmiku widać, że źle się nie zbiera ta A6. A co do A6 niestety seryjnych 1.9tdi w quattro nie było.
No quattro no fun
-
- Forum Audi A8
Ja zgadzam się z tym co napisał mdamian. A8 z 2.8 to wg. mnie najniższa możliwa wersja do tego auta. Diesle to w ogóle nie wypały, ale v6 w tych autach to minimum.
szopen - 1.9 tdi 130 km nie ma 8 s do 100 . tyle ma 2.8 pb q, troche więcej ma 2.5 tdi , 180 km q.
Jak wygląda i jak "brzmi" 1.9 tdi w a8 :
( widać, już nie jedyne na świecie )
szopen - 1.9 tdi 130 km nie ma 8 s do 100 . tyle ma 2.8 pb q, troche więcej ma 2.5 tdi , 180 km q.
Jak wygląda i jak "brzmi" 1.9 tdi w a8 :
( widać, już nie jedyne na świecie )
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Ahh jak on pięknie trajkocze <jezu>TheBareX pisze:
Zakochałem się od pierwszego wejrzenia/słyszenia ,postanowione od jutra szukam dawcy
Ostatnio zmieniony 04 sty 2014, 19:28 przez 123mielony, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Daaajcie spokój z 1.9 tdi.. Szukasz oszczędności to A3, A4, A6 brać z tym silnikiem.. albo niee bo tam też wielo patyczak jest.. Pozostają inne marki.. Szacunek za swap, bo to wymaga zaplecza a przede wszystkim samo zapracia w dążeniu do celu ale swego zdania nie zmienię, że do A8 pchać taką litanię to kiszka. Jeszcze by dobrze ta komorę wygłuszyć aby nie było słychać tego klamotu uszkodzonego silnika..
Profanacja... Ale za to 1 model na 10 tys Jeśłi o to chodziło autorowi to jak najbardziej mu się udało
Do autora - autko zewnątrz masz piękne pozazdrościć. Co do swapa - to nie gadać o oszczędności w porównaniu do 4.2 bo za pieniądze wywalone w swapa mógłby kolega pewnie z 2 lata na 4.2 pb + lpg pojeździć ale jak kto woli
Do autora - autko zewnątrz masz piękne pozazdrościć. Co do swapa - to nie gadać o oszczędności w porównaniu do 4.2 bo za pieniądze wywalone w swapa mógłby kolega pewnie z 2 lata na 4.2 pb + lpg pojeździć ale jak kto woli
Kto nie próbuje, ten nie zyskuje
To już nie jest A8 , to jest jakiś kundel , to coś z tym 1.2TDI + skrzynia + zawieszenie = ....... bez komentarza .
Tylko tyle , że to jest karoseria A8 nałożona na lupo .
To coś to jest Lupo-A8 lub A8-lupo jak kto woli
Tylko tyle , że to jest karoseria A8 nałożona na lupo .
To coś to jest Lupo-A8 lub A8-lupo jak kto woli
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Ps: