[S8 D2 99 ] Nie wybiera ostatnich 30 litrów paliwa.
Przelew działa - pompa pobiera paliwo z lewej komory ale niestety nie do końca.SenatorS8 pisze:Ponowie zapytanie.
Czy waz zalewowy nie wyskoczy z uchwytu pod szczytem zbiornika
Węże wydają się być na swoim miejscu - sprawdzić teraz nie mogę, auto jeździ u właścicieli.
Kojarzę tą tulejkę.... chociaż wydaje mi się, że to coś innegoPepeka pisze:FOSS tulejka najpewniej pochodzi z kosza powinna być w tym "uchu " przez które przechodzi ta długa śruba i pod nim też powinna być metalowa uszczelka z 2 ornigami po obu jej stronach.
Cholerka, zwyczajowo jak mam jakieś takie buble i znaleziska to robię zawsze zdjęcia co by naocznie właścicielowi również pokazać.... ale fotki tej zniszczonej tulejki jakoś nie widzę
Może Marzena ma jeszcze te moje znalezisko..... bo przekazałem razem z autem
Co do samej stopki w koszu to wydaje mi się, że stopka jest tak jak być powinna..... ale rzeczywiście chyba nie sprawdziłem jej dokładnie i tych uszczelek na niej
Niestety ze swojego kosza przełożyłem tylko górę..... dół wyglądał na sprawny więc zostawiłem ten co jeździł...... i może to był błąd bo jakbym przełożył pompę do swojego kosza to od samego kosza od razu bym się odciął a być może tematu wogóle by nie było
W każdym razie tematu nie odpuszczam - składałem kilka koszów i pomp i jakoś jeżdżą więc nie widzę inaczej jak ten również doprowadzić do normalnego stanu.
Następny raz jak to będę dłubał będzie jednocześnie ostatnim razem..... tzn. nie wyjedzie dopóki nie będzie sprawne
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
No to się trochę wyjaśniło.
@Foss, chodziło mi o tę podkładkę z jakiegoś żelastwa, która ma po obydwu stronach mozaikę uszczelek.
Spróbujcie może jeszcze wypiąć w lewej komorze z dna baku ssawkę, zatkać jej stronę przelewową palcem i uruchomić pompę. Może jest gdzieś pęknięty ten wąż palstikowy, wtedy trochę paliwa nim siknie. Też kiedyś miałem taki przypadek, warto sprawdzić.
Cenna uwaga @Pepeka, to musi być faktycznie szczelne, sprawdźcie, czy nie wybiera Wam paliwa dokładnie do poziomu tej uszczelki z tulejką.
Ciężko tak coś pomóc na hektary
@Foss, chodziło mi o tę podkładkę z jakiegoś żelastwa, która ma po obydwu stronach mozaikę uszczelek.
Spróbujcie może jeszcze wypiąć w lewej komorze z dna baku ssawkę, zatkać jej stronę przelewową palcem i uruchomić pompę. Może jest gdzieś pęknięty ten wąż palstikowy, wtedy trochę paliwa nim siknie. Też kiedyś miałem taki przypadek, warto sprawdzić.
Cenna uwaga @Pepeka, to musi być faktycznie szczelne, sprawdźcie, czy nie wybiera Wam paliwa dokładnie do poziomu tej uszczelki z tulejką.
Ciężko tak coś pomóc na hektary
Elektronika samochodowa.
No tak, to zwykła opaska zaciskowa.... jakiś mosiek zostawił to w zbiorniku paliwa <jezu>adrian949 pisze:Na 100% to jest opaska.
Wprawdzie luźnych przewodów nigdzie nie zauważyłem ale jak się za to wezmę jeszcze raz to tym razem będzie szczegółowo choćbym miał zbiornik na drugą stronę wywinąć
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Jeśli jesteś pewien jakości oringów na uszczelce to po prostu dociąg śrubę aż "zatrzeszczy"
W innym przypadku zmień je i też dokręć aż "zatrzeszczy" I nastanie święty anielski spokój ,a właściciel w końcu zobaczy upragnione światełko rezerwy...
Co do znalezionego szpejstwa to mamy pewność ,że rzeczona tulejka jest na właściwym miejscu.
W innym przypadku zmień je i też dokręć aż "zatrzeszczy" I nastanie święty anielski spokój ,a właściciel w końcu zobaczy upragnione światełko rezerwy...
Co do znalezionego szpejstwa to mamy pewność ,że rzeczona tulejka jest na właściwym miejscu.
dokładnie ,25-35 litrów to poziom tego połączeniak44761 pisze: czy nie wybiera Wam paliwa dokładnie do poziomu tej uszczelki z tulejką
Złego diabli nie biorą ...
No skręcone jest dobrze... trzeszczy jak trzebaPepeka pisze:Jeśli jesteś pewien jakości oringów na uszczelce to po prostu dociąg śrubę aż "zatrzeszczy"
Jak się trochę ociepli i ogarnę tą kolejkę co mi się zrobiła to biorę się ponownie za ten zbiornik paliwa...... bo mi się będzie po nocach śniło te 30 litrów paliwa <tjaa>
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Forum Audi A8
Najpewniejszy moim zdaniem sposób to kamerka
DODANO:
DODANO:
tak,będzie się ruszałstanek90 pisze:Czy ten biały plastik w ktory wchodzi kosz w zbiorniu powinien sie ruszac?
Ostatnio zmieniony 18 lut 2014, 22:25 przez piotrek1980, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz